Ford Ka alınır mı?
|
AYT 15 NET ÜSTÜ İÇİN NE YAPMALI?
Kolay gelsin arkadaşlar. AYT 2024 için ders çalışıyorum TYT karekök 0 matematik bitirdim yanına ekstra bir soru bankası vs çözmedim şu anda 12-16 net arası yapabilirim problemler sayesinde. AYT matematikte 15-20 net arası yapmak için nasıl çalışabilirim? Limit, türev, integral gibi çok soru çıkan konulara mı bakayım yoksa baştaki konular olan parabol, 2. derece denklem-eşitsizlik vs mi çalışayım? Günlük 2-3 saat ancak çalışabiliyorum gün içinde çalışmam gereken bir işim var. akşamları bana kalan 2-3 saatlik bir zaman oluyor haftasonları hariç. Matematik temelim 0 değil ancak yeterli de değil açıkçası. TYT, DGS, KPSS gibi sınavlarda ortalama 15 net yapıyorum temel matematikte. AYT'ye daha önce hiç çalışmadım. Hukuk fakültesi istiyorum. İyi bir devlet üniversitesi gelmez farkındayım ancak taşrada ya da %50 burslu olması şartıyla özel üniversite olabilir diye düşünüyorum. Aranızda benim durumumda olan ya da matematikten anlayan birileri varsa yorumlarınızı duymayı çok isterim şimdiden teşekkür ederim.
2024 YKS ÇALIŞMA TAVSİYESİ
|
MACBOOK TAVSİYESİ
Herkese merhaba arkadaşlar. Öğrenci indirimi ile bir macbook almayı planlıyorum. Fakat bütçem kısıtlı aklımda 4 model var.
- Macbook Air M1 2020: Bugün mağazalarda inceledim ve M2 Air modeline göre daha şık ve kibar duruyor görüntüsü çok hoş.
- Macbook Air M2: Bu cihaz PT sitesinde 28499 TL şuan için. Diğer sitelerde 33.000-34.000 bandında bu fiyatlarda olsa tercihim olmazdıı ama 28499 TL gerçekten iyi bir fiyat.
- Macbook Air M1 16 GB RAM: Uzun vadede daha iyi olur diye düşünüyorum. Hb'de 31989 TL şu an.
- Macbook Pro M1 8 GB: Pro olması ilgimi çekti ama fan olması daha kalın yapıyor cihazı ve fan sesi duymak ve tasarımdan ödün vermek pek istemiyorum açıkçası.
Bu saydığım cihazlardan hangisini tavsiye edersiniz? Bir kamu kurumunda çalışıyorum şu an pek bütçem yok seneye yapılacak olan üniversite sınavına hazırlanacağım. biraz da yazılım, borsa, video edit, grafik gibi konularda eğitim alıp kendime birşeyler katmak istiyorum. Şu an genel kullanımım webde araştırma yapmak sadece. Elimdeki PC HP Pavillion 1352et modeli. 2012 yılında almıştım şu an da işimi görür aslında da birkaç sorunu var üstüne gitsem çözülür SSD taktırdım win10 yüklü o şekilde kullanıyorum ancak güncel teknolojiye geçmek istiyorum artık prize bağlı yaşamaktan çok sıkıldım millet telefon gezdirir gibi elinde gezdiriyor. :) Bahsettiğim durumlar için bana hangi cihazı önerirsiniz karar verme aşamasındayım bu gün içinde kararımı vereceğim. fiyatları aşağıya bırakıyorum.
M1 AİR 8 GB 2020: 24.000-25.000 TL
M2 AİR 8GB 2022: 28.499 TL
M1 AİR 16GB 2020: 31989 TL
PRO M1 8GB 2020: 32888 TL
|
ÖNLİSANS BÖLÜM TAVSİYESİ
|
|
80.000 TL’ye kadar araç önerisi
|
windows 10 windows update sorunu
merhaba arkadaşlar. hp pavillion g6 1352et cihazıma ssd takıp windows 10 kurdum sıkıntı yok çalışıyor ancak windows uptade de apple ile ilgili güncellemeleri yapmıyor. itunes yükledim ancak update driverları güncellemediği için cihazımı görmüyor. windows 7 artık apple ile ilgili uygulamaları desteklemediği için windows 10a geçmiştim ama şimdi de telefonu bağlayamıyorum. eski bir bilgisayara göre iyi bir para harcadım toplamak için. aşağıya fotosunu da atıyorum windows updatede sarı bir ünlem çıkıyor internetteki çözümlerin birçoğunu denedim ancak hiçbir faydası olmadı yardımlarınızı bekliyorum.
indire basıyorum tepki vermiyor sorun gidermede de sorun yok diyor.
eski bilgisayarımı toparlamak istiyorum
merhaba arkadaşlar. elimde 2012 yılında aldığım hp pavillion g6 1352et marka bir notebookum var. malum bilgisayar fiyatları çok pahalı ve bilgisayarla da çok bi işim olmadığı için bilgisayarımı biraz geliştirmek istiyorum.
öncelikle özellikleri şöyle
6 gb ram
amd a6-3420m 1.50 ghz işlemci
amd radeon hd 6520g grafik kartı
bilgisayarcıdan aldığım 320 gb hdd takılı kendi harddiski 500 gb dı ancak sağlığı zayıf
win 7 ultimate yüklü
öncelikle bu bilgisayara win 10 kurabilir miyim ssd takıp? (sandisk ssd plus 240 gb) win7 çok eskidi artık tat vermiyor win10sistem gereksinimlerine baktım ssd takarsam olur gibi anladım bilgisayar donanım yazılımı işine pek hakim değilim mobil cihazlar daha çok ilgimi çekiyor.
usb soketlerini değiştireceğim üç giriş var ikisi bozuk biri de kafasına göre çalışıyor usb çoğaltıcı ile idare ediyorum çok işim olmadığı için. yeni pil ve şarj aleti alacağım ssd alacağım hepsini toplayınca 1300 civarı bir fiyat yapıyor eğer yazılımı korsan kendim yüklersem. usb ye win7 kurmakta sorun yaşamıştım düzgün yazmamış yine sorun olursa bilgisayarcıya yaptırırım amasıfır ssdyi de ellerine teslim etmek istemiyorum. üç usb girişi değişimi termal macun fan temizliği format vs 500 bulur herhalde.
sizce yapılabilir mi? dediğim gibi bilgisayarı çok kullanmıyorum arada ofis kullanımı genelde youtube ve chrome kullanıyorum.
Son Giriş: 10 sa. önce
Son Mesaj Zamanı: 10 sa.
Gerçek Toplam Mesaj Sayısı: 1.839
İkinci El Bölümü Mesajları: 17
Konularının görüntülenme sayısı: 78.750 (Bu ay: 1.033)
Toplam aldığı artı oy sayısı: 263 (Bu hafta: 0)
En çok mesaj yazdığı forum bölümü: Mobil Cihazlar