merhaba,
aşağıda linkini bıraktığım (Lenovo smart paper) e-kitap okuyucuyu almak istiyorum. Sizce bu ürüne 10bin verilir mi ?
Varsa alternatif cihaz tavsiyelerinizi bekliyorum.
Yakın zamanda yapay zeka Dall-e halka açık hale getirildi.
Tag olarak girdiğiniz kelimeleri analiz edip size çizimler yapıyor. Yani kısaca bir şeyler yazıyorsunuz Dall-e size görsel veriyor.
"a fantastic bodybuilder took dumbell , fantastic digital art, like an angel, like a god, in the heaven" gibi kelimeler ile görsele dönüştürdüğüm çizimler çok hoşuam gitti. Sizinle paylaşmak istedim. Belki sizde güzel şeyler yaparsanız paylaşırsınız.
aşağıda linki verdiğim siteye üye olmak yeterli. Daha sonra yapay zekayı kullanıyorsunuz. İngilizce kullanmanız daha iyi olur ve uzun cümleler kurmayın. Kısa cümleler kurup aralarına "," koyun.
Dostları merhaba,
CTN muscle ürünleri hakkında fikirleriniz nelerdir ? Daha önce kullananlar var mı aranızda ?
Protein tozu, karbonhidrat vb. ürünleri nasıldır, tecrübe eden varsa veya bilgisi olan arkadaşların tavsiyelerini bekliyorum.
Protein Tozu Marka Tavsiyesi Hk.
Merhaba,
Yaş 29, 1.81 boyunda 68 kiloyum.
3 ay önce 57 kiloydum. 3 ay Bigjoy karbonhidrat ürünleri kullanarak ve beslenmeme dikkat ederek 68 kilo oldum. Şuan protein tozuna başlamak istiyorum fakat çok fazla ürün var. Direkt kas artışı sağlayacak besin takviyesi arıyorum.
Tavsiye edebileceğiniz protein tozu markası önerileriniz var mıdır ?
Göbeklitepe (uzaylıların ziyaret etme ihtimali)
Merhaba, bir süredir düşünmekte olduğum fikirlerimi sizinle paylaşmak istedim. Umarım saygı ve sevgi çerçevesinde tartışırız, fikir belirtiriz. Sizin de bu konu ve Göbeklitepe hakkında düşüncelerinizi merak ediyorum.
videonun 12:36 dakikasında belirttiğim yerde gördüğümüz dört odanın tam ortasında bulunan T şeklindeki taşlar tanımlanamayan cismin iniş yapınca durması için yapılmış…
Belki size çok saçma gelecek fakat bu yapı resmen iniş rampası gibi. Uzaydan gelenler için orada yaşayan insanlar yapmış olabilir. Ara sıra ziyaretlerini yaptıklarında ise onlara farklı türde hayvanlar getiriyor olabilirler. Her getirilen ve uzaylılara gösterilen canlı ve cansız şeyler bu duvarlara tasvir edilmiş olabilir. Dikkatli bakılırsa kapısı olmayan C yani aslanlı yolun tam ortasında bulunan iki adet daha büyük ve sağlam duran taş duvarlar resmen bir cismin iniş yapınca yerleşmesi için yapılmış gibi. Çift halkadan oluşan dairelerin içeride bulunan ilk halkada kapı olmaması ise bana göre normal. Dışında bulunan ikinci halkanın kapısı daha doğrusu bir yolu (aslanlı yol) var. Dairelerin ortasında bulunan iki büyük T şeklindeki ana taşın üstüne inişten sonra ufonun açılan rampası veya rampa benzeri şeyin aslanlı yolun başlangıcına denk geliyor olabilir.
Bu odalardan 24 adet olabileceği söyleniyor. Varsayımım aynı anda çok fazla ziyaret eden uzaylı geldiği için fazla iniş rampası yapılmış. Kalkış yapan ufolar itiş roketi vb. yüksek sarsıntı oluşturacak teknolojiye sahip ise benim daha çok olasılık verdiğim bir başka ihtimal doğuruyor. İniş-kalkış yapıldıktan sonra yıkılabilecek olan odalar tekrar iniş için hazırlanırken sağlam olan diğer rampalar kullanılıyor. Yani ilk varsayımın aksine en fazla bir veya iki ufo geliyor. Kalkışları çok sarsıntılı olduğu için daireler bozuluyor olabilir. Tıpkı günümüzde pistlerin temizlenmesi gibi bu iniş yerleri de bir sonraki ziyaret için temizleniyor/tamir ediliyor olabilir.
Bu halkaların zeminleri Terrazzo taşı ile kaplanmış. Peki neden bu taş kullanılmak isteniyor ?
Bu taşın özellikleri adeta bir iniş-kalkış pisti için biçilmiş kaftan.
- Fiziksel ve kimyasal darbelere karşı dayanıklıdır. Uzun yıllar ilk günkü gibi kullanılabilir. (İniş ve kalkışlarda oluşan güce dayanabilir)
- Temizlenmesi kolaydır. (pistin temizlenmesi için daha uygun )
-Suya ve sıvıya dayanıklı (Temizlik yapılırken kolaylık sağlanır)
- Anti bakteriyel özelliğe sahiptir. Bu sayede hijyenik bir kullanım sağlar. (Bu özelliğini pek bilerek kullandıklarını sanmıyorum fakat olabilme ihtimali de var.)
- Renk ve desen çeşitliliğine sahiptir. Estetik ve dekoratif bir yer döşemesidir.
-Burası tanrı gibi gördükleri uzaylıları davet etmek için aynı zamanda sunak olarakta kullanılmış olabilir.
Bu taş bir çok yerde ve tarihi sunakta zemin kaplaması olarak kullanılmış. Hala günümüzde kullanılmakta.
İnsanlar kendilerini de kurban etmiş olabilir. Kazılarda bulunan kafataslarında çizimler, kurcalamalar vb. şeyler görülmüş. Belki de kendilerini kurban ederek uzaylıların insanları incelemesi sağlanmış olabilir.
Siyah çizgi ufonun ana hatları
Kırmızı çizgi iniş rampası
Mavi çizgiler iniş ayakları ( T şeklinde taşlara oturan iniş takımları)
02:19 dakikada görünen çizim bir insana benzemiyor. Doğumu tasvir etmek için çizilmiş deniliyor. Fakat insan doğarken önce başı gelir. Çizimde ise ayaklar önce geliyor. Asıl garip olan ise çizimde çizilen kafa tasviri. Hiçbir insan kafası bu şekilde çizilmemiştir. İnsandan çok farklı bir canlıyı anlatır gibi. Kollar ve ayaklarda benzerlik olsa da pek insanı anlatır gibi değil. Bir tek memelerin çizimi insan uzvunu anlatmaya benzemiş. Fakat çizimi bütünü ile inceleyince insandan çok başka bir canlıyı anlatır gibi…
Dostlarım 12 temmuzda sıcak fırsatlarda gördüğüm Lg 32GN600-B monitörü sipariş ettim. Fiyatı uygun ve çok güzel bir monitördü. Prime sayesinde 13 temmuzda elime ulaşan monitörü ölü piksel kontrolü yapmak için açtığımda bozuk bir ekran ile karşılaştım. Konu hakkında tecrübeli arkadaşlar darbe almış olabileceğini söyledi. Üzüntü içinde Amazon'a 14 temmuzda kargo ile iade süreci başlattım. 19 temmuz (5gün sonra) para iadesi yapıldı.
Şimdi niye bu konu başlığı açıldı diye soranlara ;
başka bir firmadan alsaydım bırakın bozuk ekranı iade almayı belirli sayıda ölü piksel var ise değişim bile yapılmıyor. Amazon MNG kargo kodu ile gönderdikten sonra 5 gün içinde parayı iade etti. Ne aradılar, ne sordular... Yani bir ithamda bulunmak gibi bir gaflete bile düşmediler. Müşteri memnuniyeti işte budur dostlarım. O kadar mutlu oldum anlatamam. Bu kadar kötü e-alışveriş sitesi içinde daha önce yaşadığımız-okuduğumuz acılı iade süreçleri konularından sonra "eyvah gitti para, şimdi bu adamlarla uğraş dur " dedim. Fakat Amazon hiç bir sıkıntı yaşatmadan iade talebini onayladı.
Hep kötü olaylar başımıza gelince konu açıyoruz. Ama bu sefer güzel bir olay sonucu için konu açmak istedim. İnternette arama yapanlar bu konuya denk gelip okuyor ise hiç sıkılmadan gönderici Amazon olmasına dikkat ederek gönül rahatlığı ile satın alsın.
Bu kadar kan emici, anlayışsız, ahlak yoksunu siteler ve mağazalar içinde böyle güze bir olay yaşattığı için Amazon'a minnettarım.
Teşekkürler Amazon.
Kırık gelen monitörün resimleri;
İade :
Edit3 19.07.2021 : Amazon hiç bir sıkıntı yaşatmadan iade talebimi onayladı. Gerçekten çok mutluyum. Tercih yaparken Amazon'dan şaşmamak gerektiğini anladım.
Edit 2: 13.07.2021 tarihinde teslim aldığım monitörüm bozuk geldi. Ölü piksel var mı diye bakmak için açtığımda aşağıda resimlerini gördüğünüz manzara ile karşılaştım. Çok üzgünüm. Hayatımda ilk kez böyle bir şey yaşadım. O an acayip kötü hissettim. Umarım Amazon ürünü değiştirir veya iade alır. Böyle bir şekilde nasıl monitör bana gönderilebilir ?
Edit: 12.07.2021 tarihinde gelen tavsiyeler ile LG 32GN600-B model monitörü Amazon üzerinden 2.488 TL ücretle aldım. Kullanım sonrası tecrübelerim eklenecektir.
Tavsiyede bulunan ve yardımcı olan herkese çok teşekkür ederim.
Dostlarım merhaba, öncelikle tavsiye verip zaman ayıran herkese teşekkür ederim.
Monitör almak istiyorum. Fakat bir türlü tercih yapamadım.
Abimin monitörü bozulunca şuan kullandığım https://www.vatanbilgisayar.com/aoc-27-27g2u-bk-144hz-1ms-freesync-fullhd-dpport-hdmi-pivot-ips-oyuncu-monitoru.html
monitörü kullanması için vereceğim.
Cs:go'yu bırakmam ile hikaye odaklı oyunlar oynamaya başladım. 32" bir ekrana geçiş yapmak istediğim için şuan kullandığım monitörü abime verdim.
Şuan aşağıda belirttiğim özelliklere göre monitör tavsiyesi vermenizi rica ediyorum.
-32"
-min 144hz
-2k
-Pivot özellikli
Bütçe en fazla 4bin TL'dir.
Panel olarak şuan ips kullanıyorum. VA beni çok kötü etkiler mi bilemedim. Bu yüzden VA veya İPS monitör olması fark etmez.
sistem özelliklerim ise şöyledir:
AMD Ryzen™5 5600X Soket AM4 + 3.7GHz 32MB 65W 7nm
COOLER MASTER MASTERLIQUID LITE 120 AM4 120MM
MSI GeForce RTX2060 GAMING Z 6G GDDR6 192Bit DX12
MSI B550-A PRO Amd B550 Soket AM4 DDR4 4400MHz M.2
XIGMATEK LAMIYA 4x120mm FAN X-POWER 650W 80PLUS MidT ATX GAMING CASE
Kioxia 500GB Exceria Serisi NVMe M.2 SSD (1700MB Reading / 1600MB Writing)
WD 3.5" 1TB Caviar Blue SATA 3.0 7200Rpm 64MB Cache Harddisk
WD 3.5" 3TB Caviar Green SATA 3.0 5400Rpm 32MB Cache Harddisk
Toshiba 480gb SSD
GSKILL 32GB (2x16GB) RipjawsV Kırmızı DDR4 3000MHz CL16 1.35V Dual Kit Ram
1-AOC 27" 27G2U/BK 144Hz IPS 1ms FreeSync / G-SYNC
2-AOC 21.5" G2260VWQ6 1ms 75Hz
Aramalarım sonucu bir kaç ürün buldum. Almadan önce sizlerin yorumlarını beklemekteyim.
Gamebooster yazınca insan bir irkiliyor Fakat 8+2 bir renk, hdr 400 ve fiyat gayet iyi olunca bir düşündüm.
Monsterı'n bu monitörü ise ghosting ile başı belada. Çok büyük sıkıntılı bir paneli yok ise alabilirim.
-https://www.monsternotebook.com.tr/oyuncu-monitoru/aryond-a32-v1-1//
Başlık açıldı mı bakamadım. Ama görünce paylaşmak istedim. Güzel fiyat...
XPG 1TB SX8100 PCIe Gen3x4 M.2 2280 SSD (3500MB Okuma / 3000MB Yazma)
https://www.itopya.com/xpg-1tb-sx8100-pcie-gen3x4-m2-2280-ssd-3500mb-okuma-3000mb-yazma//
Çok uygun bir fiyat değil fakat ilgilenen olabilir.
Acer 27" ED270X 1920x1080 1ms / 240Hz VA PANEL 1.800TL
Meslek: Teknik Ressam
Ryzen 5600x/ Cooler Master Masterliquid Lite 120/ MSİ RTX 2060 Gaming Z// 480GB m.2 SSD// 32GB 2933Mhz// MSI B550-A PRO// AOC 27G2U/BK// AOC G2260VWQ6// Xiaomi Max 3 Zamanınızı nasıl yönetirseniz , yaşamınızı da öyle yönetir ve öyle yaşarsınız. |
Son Giriş: 10 sa. önce
Son Mesaj Zamanı: 6 gün
Gerçek Toplam Mesaj Sayısı: 833
İkinci El Bölümü Mesajları: 194
Konularının görüntülenme sayısı: 37.674 (Bu ay: 301)
Toplam aldığı artı oy sayısı: 413 (Bu hafta: 1)
En çok mesaj yazdığı forum bölümü: İkinci El