Soğutucu etki etmiyor?
Merhaba, bilgisayarıma Cooler Master Hyper H412r modelli bir soğutucu taktım. Daha önce yaptığım bir işlem değildi video izleyerek yaptım fakat sistemde hala ısınma problemi var. CS2 oyununda 85 derecede çalışıyor yani değişen bir şey olmadı işin ilginci baktığımda doğru montajladığımı düşünüyorum arkadaşım da doğru taktığımı söyledi ama sorunu anlayamadık fikri olan var mı?
Yeni sistem aşırı ısınıyor?
Arkadaşlar merhaba geçen hafta bir sistem satın aldım fakat sisteme ekstra soğutucu eklemedim stok soğutucu yeterli olur diye düşünmüştüm fakat aldığım işlemcide sanırım stok soğutucu pek işe yaramıyormuş.İşlemci stres testinde 91 derecelere çıkıyor ara sıra cs2 oynuyorum ondada 87 derecenin altına düşmüyor bu durum beni çok rahatsız etti şuan böyleyse yazın çok daha büyük sıkıntı yaratacağını düşünüyorum bu dereceler normal mi biraz daha ısınsa sistem kendini kapatmaz mı? Bu sebepten ürünü iade etmeyi düşünüyorum fakat 1-2 tane parçanın kutu içindeki poşetinı kaybettim bunu bahane edebilirler mi iade almamak için bilgisi olan var mı? Soğutucu almayı düşündüm fakat bütçemdeki soğutucuda maksimum 20 derece düşürür dediler 70-75 derecelere düşmeside benim için yeterli değil ortamı inanılmaz ısıtıyor yazın bu yüzden bilgisayarı resmen kullanamayacağım bu yaşadığım durum normal mi? Hemen hemen aynı sisteme sahip arkadaşım oyunlarda 80 den yukarı çıkmıyor dedi anlam veremedim olaya.
- Sistem özellikleri: Team T-Force 16GB(2x8) Vulcan TUF Gaming Alliance 3200mhz CL16 DDR4 Ram (TLTYD416G3200HC16FDC01)
- MLD 1TB M500 NVMe Gen4 Okuma 7000MB-Yazma 4700MB M.2 SSD (MLD22M500P21-1000)
- AMD Wraith Stealth AMD Uyumlu Hava Soğutucu
- DeepCool CC560 V2 700W 80+ Tempered Glass USB 3.0 ATX Mid Tower Kasa
- Gainward GeForce RTX 4060 Python II 8GB GDDR6 128 Bit DLSS 3 Ekran Kartı
- ASRock B450M-HDV R4.0 3200mhz(OC) M.2 AM4 mATX Anakart
- AMD Ryzen 5 5600 4.40 Ghz 6 Çekirdek 35MB AM4 7nm İşlemci(Tray)
Monitör Önerisi
Arkadaşlar 4k civarında bir bütçem var bütçeyi maksimum 4.5k'ya esnetebilirim bu fiyat aralığında problem çıkartmayacak bir ürün önerir misiniz?
Benim kafamdaki modeller şunlar fakat çok bilgi sahibi olmadığım için karar veremedim siz ne önerirsiniz?
Hangisi daha mantıklı? Bütçe 25-26K
Merhaba öncelikle bütçem 25 maksimum 26k. Bu bütçe aralığında bir bilgisayar almak istiyorum fakat kafam şu noktada karışık;masaüstü mü laptop mu alsam karar veremiyorum. Şuanda eski bir laptop kullanıyorum ve bu ürünü elimde tutacağım eski ve hız olarak tatmin etmediği için ana bilgisayar olarak yeni bir ürün alacağım. Kullanım alanım genel olarak iş/günlük kullanım üzerine olacak fakat ara sırada olsa müzikle alakalı programlar kullanıyorum ve çok nadir belki oyun oynarım.Laptopu genellikle masaüstü pc gibi kullanıyorum fakat bazen ortam değiştirdiğim zamanlar oluyor ve uzun süre masabaşı oturamıyorum sağlık sorunlarımdan dolayı bu yüzden cihazı yatağımda kullandığımda oluyor bunları bazaldığımızda masaüstü mü laptop mu almam mantıklı olur? Birde bu fiyat bandında bana ürün önerir misiniz? Masaüstü önerecekler varsa 25-26k bütçeye monitör dahil bir öneri yaparsa sevinirim.
Son Giriş: 4 ay önce
Son Mesaj Zamanı: 5 ay
Gerçek Toplam Mesaj Sayısı: 36
İkinci El Bölümü Mesajları: 0
Konularının görüntülenme sayısı: 1.894 (Bu ay: 18)
Toplam aldığı artı oy sayısı: 3 (Bu hafta: 0)
En çok mesaj yazdığı forum bölümü: Donanım / Hardware