Şimdi Ara

Nasıl bir yol izlemeliyim?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
7
Cevap
0
Favori
107
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • 26 Haziran’da tecilim bitiyor fakat tüm ihtimalleri deneyip olmazsa bedelli gitmek istiyorum bunu da zamsız fiyattan yapabilmek için Şubat sonuna kadar tecili bozmam gerekiyor yani ben öyle biliyorum yanlışım olabilir. Her neyse asıl sorum şu ben 2 sene önce bel fıtığı ameliyatı geçirdim 3 tane fıtığım vardı bunların 2’si çok ilerlemişti ve temizlendi fakat bunların bir tanesi nüksetti yani hala 2 fıtığım var ve hayat standartlarım aşırı derecede düştü. En ufak bir ters harekette veya 10-15 kilo bir şeyi kaldırmaya kalktığımda günlerce ağrı yaşıyorum ve istirahat etmem gerekiyor. Bu durum yüzünden çürük alma şansım var mıdır? Her yerde ameliyat edilmiş fıtık askerlik yapmaya engel değildir gibi şeyler yazıyor bir de buraya sormak istedim.Eğer muafiyet alamazsam uzun dönem başvurmak istiyorum o da şuanda bozarsam 30 Nisan’da açıklanıyor, er olarak çıkarsa en erken 8 Mayıs’taki alıma atabiliyor. Uzun dönem çıkmazsa 30 Nisan’dan 7 Mayıs’a kadar Bedelliye çevirip en erken 2026 Celplerinde askere gidebileceğim söylendi bunun doğruluğu nedir? Kafamdaki planlamada yaptığım yanlışlıklar varsa belirtirseniz sevinirim çünkü biraz karışık bir konu insan ister istemez yanlış bilgi edinebiliyor internetteki bilgi kirliliği yüzünden.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Vaorex -- 5 Şubat 2025; 19:14:16 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Dedigin olay dogru simdi basvurursan en erken mayisda gidersin(tahmini tabi mayis-haziran-temmuz ihtimaller) sevk tarihinden 10 gun oncesine kadar bedelliye cevirme hakkin var diye biliyorum (bekleme ekraninda yaziyor bedelli hakkiniz hala bulunmaktadir gibisinden)bedelliye cevirincede 2026 subat en erken gidis tarihin(klasik bedelli bulundugun sene basvur sonraki sene git)
    Muaf olayina gelirsek sen aile hekimine muayeneye gitcen muhtemelen e nabizdaki kayitlardan dolayi ve senin soylediklerinle hastaneye sevk etcek ilgili bolumlere ordan karar cikarsa heyet vs muaf olursun artik sansina,muaf cikmazsa da fitigi belgele komutanlara soyle seni egitimlere katmazlar,egitim ceza vs durumunda soyle sen kenarda durursun

Bedelli zam olayida istersen mayisda falan boz tecili basvur , zam temmuzda gelecek haziran sonu gibi sistem kapali olur anca,subatla falan isin yok.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi n201 -- 5 Şubat 2025; 23:11:9 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• n201 kullanıcısına yanıt

Hocam Mayıs’ta bozarsam Ağustos celbine atıyor o durumdada Temmuz veya Ağustos çıkarsa zamlı fiyattan ödeme yapmam gerekiyor doğru değil mi? Ben öyle bildiğim için bu ay bozmayı düşündüm. Çürük vereceklerini hiç sanmıyorum ama umarım verirler çünkü sağlık olarak ciddi anlamda ihtiyacım var kendi mesleğimi bile bırakmak zorunda kaldım bu iğrenç rahatsızlık yüzünden. Üniversite döneminde son sene stajımda muafiyet almıştım epikriz raporu ile fakat o raporu sistemde göremiyorum şuanda o gözükse belki bir ihtimal alabilirdim.

• Vaorex V kullanıcısına yanıt
    Sen bedelli mi yapacan 6 ay mi yapacan ona karar ver, bedelli yapacaksan agustos celbine atmasiyla isin yok 2.zamdan etkilenmemek icin haziran ortasi gibi odemeyi tamamlicaksin en gec sadece,ister 1 subat 2025 ister 1 aralik 2025 de bedelli odemesi yap ter turlu en erken subat 2026 da gideceksin.
    Aile hekimine git hastaneye sevk eder durumlari acikla artik ne cikarsa askerlige elverisli derse belgelendir fitigi dedigim gibi egitime vs katilmazsin.

Bedelli ve normal 6 aylik basvuru surecini karistiriyorsun sen, suan mesela subat sonuna kadar mayis celbi acik 6 aylik askerlik icin, bedellinin olayi ayri ,ister simdi ister yil sonu basvur, sadece temmuzdan sonra odemeyi yaparsan 2.zamdan etkilenirsin fark o,aylarida sen seciyorsun gitmek istediklerini basa yazarsin bedellide ocak haric (ocakda bedelli celbi yok) kalan 11 ayi sirala hangileri oncelikli olursa sana gore.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi n201 -- 6 Şubat 2025; 13:58:22 >
  • n201 kullanıcısına yanıt

Hayır benim Şubat’a sıkıştırma sebebim muafiyet alamazsam yedek subay olarak başvuracağım çıkarsa zaten 8 Mayısta normal bir şekilde gideceğim ve 1 sene askerlik yapacağım bahsettiğiniz spor yapamaz raporu ile uzun dönemde çok sıkıntı yaşayacağımı düşünmüyorum çünkü uzun dönem yapan arkadaşlarım spordan muaf olanların da olduklarını söyledi ve fiziksel olarak pek bir zorluk çekmediklerini söylüyorlar genel olarak nöbetle geçiyormuş fakat çıkmazsa dediğim gibi direkt bedelliye çevireceğim. Tabi bunların en başında muafiyet almak için uğraşacağım ihtimalleri bu şekilde sıraladım. Bedelli yaparsam dediğiniz gibi 2026 Şubat’ta gideceğim o ay çıkarsa ve ödemeyi şimdiden yapacağım. Benim zamma yakalanma korkum yedek subaylığa başvurup açıklanmasını beklemekten kaynaklanıyor yanlış hesaplamadıysam Ağustos celbine başvurursam yerler açıklanana kadar zam geliyor bedelli askerliğe

• Vaorex V kullanıcısına yanıt
    O zaman vakit gecmeden baslat islemleri aile hekimi hastaneye sevk edince randevu vs sknti olabilir surec uzayabiliyor birden fazla bolume sevk edince.
    Erteleme veya muaf vermez elverisli sonucu cikarsa mayis celbine basvurursun baktin yedek subay cikmadi bedelliye cevirirsin.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.