Kale gördüğüm en kaliteli yerli marka
Mağazasının yanından geçerken beğendim aldım ve ben bu kadar kaliteli servis ve ürün görmedim. Servis çok kaliteli seviyeli saygılı bir usta yanında yeni öğrenen genç stajer çırakla birlikte geldi bir marka ustalarını böyle doğru yetiştirir.
Servis sonrası hem yetkili bayi hem müşteri hizmetlerinden aranarak memnuniyetim soruldu bu başka hiç bir markada görmediğim bir ilgi. Çok memnun kaldığımı söyledim.
Aldığım ürünler klozet, duş barı ve bataryası, mıtfak bataryası.
Çözüldü: Akbank ile Başkentgaz ödemesinde para yok oldu
Başkentgaza llk abone olduktan sonra güvence bedeli faturası çıktı 381TL değerinde.
önce Garanti bankası ile denedim “şu an işlem gerçekleştirilemiyor” dedii
Ben de Akbank ile ödeme yaptım, banka ödeme gerçekleşti dedi ama Başkentgaz’dan ödeme gerçekleşti mesajı gelmedi
.Ertesi günü Garanti bankası ile ödeme yaptım ve Başkentgaz’dan anında ödeme gerçekleşti mesajı geldi.
Akbank ödemesi banka tarafında ödendi Başkentgaz tarafında ödenmedi görünüyor dekont olduğu halde.
ikisi de diğer tatafla görüşün diyor.
Bu durumla karşılaşan oldu mu?
San Pellegrino ve Perrier içmeyin maden suyu değil
İçeriklerine baktım bunlar maden suyu değil karbondioksit basılmış normal mineralli su. Normal kaynak sularında mineral olur zaten ama maden suyu kadar zengin olmaz. Üstünde de öyle yazıyor “carbonated mineral water” diyor ve içeriğinde CO2 var bikarbonat yok. Normal mineralli suya CO2 basıyorlar aynı kola benzeri gazozlar gibi. Doğal maden sularında CO2 olmaz bikarbonat olur bikarbonat hem faydalıdır hem anti mikrobal anti bakteriyeldir.
Ve fiyatları da bizim doğal maden sularımızın 10 katı filan.
Türkiye gibi maden suyu zengini bir ülkede zaten bunlara para verecek kadar zekasız değilim ama yurt dışında sadece bunlar olduğu için kullanmak durumunda kaldım ve inceleme sonrası öğrendim.
Türkiye’de zaten yerli malları kullanmak gerekir o ayrı ama bu kalitesiz yapay ürünlere 10 kat fala para vermenin ne akılda ne mantıkta bir yeri olamaz bu ürünlerin ülkemizde satılıyor olması akla ziyandır
İnternette çok okudum ve sanırım çok yaygın. Basitçe yönetici topladığı aidatları zimmetine geçirir ve daha çok geçirebilmek için de kaloriferleri oldukça az yakmaya çalışır. Tüm binayı ısıtmaktansa sadece kendisini elektrikli radyatörla filan ısıtması daha kazançlıdır.
Sorularım,
1) Kazanlarda sayaç filan yok ku herkesin görmesi mümkün değil mi?
2) Genel olarak örneğin 40 daireli ve gaz yakılan bir binada 24 saat düşük seviyede kalorifer yakımı ortalama kaç tl’dir?
3) Nasıl bir yönetim olmalı? Yönetici masrafları faturalarla ve belgelerle birlikte panoya mı asmalı mesela?
Turkcell’in inanılmaz acziyet ve hatası
Yurt dışına çıkarken yurt dışı internet kullanımınu kapadım.
”iptal yurtdisi internet” yazip 2200’a göndererek.
”Hattınız yurt dışı internet kullanımına kapalıdır”
mesajı aldım ve o andan itibaren bir daha hiç nir SMS almadım.
Türkiye’ye geldim baktım SMS gelmiyor ve ben de atamıyorum.
Müşteri hizmetletinden yurtdışı interneti açtırdım ve anında SMS’ler yağmaya başladı.
Ne alakaysa yurt dışında interneti kapatınca SMS de kullanılmıyor.Ayrıca hattımı yurt dışında hiç kullanamadım. Sol üstte SOS işareti çıktı ve şebekeye bağlanmadı.
Turkcel ne hale geldi bu kadar basit konuda bu kadar yanlış başarısız hatalı iş olur mu
Sigaranın uyuşturucudan ne farkı var?
Yasak olan ot türü uyuşturuculardan ne farkı var ve sigara neden yasaklanmıyor?
İkisi de keyif verdiği yani “kafa yaptığı” için kullanılıyor
ikisi de bağımlılık yapıyor
İkisi de en çok emperyalizmin kullanımına en çok açık olan keşme keş entel marjinal solcu ve fantazi arabeskçi keko çakal türü tipler arasında kullanılıyor
Tabiki doktorlar arasında da var ama oranı %20-30 ise bu dediiklerimde %80-90-100
Bana zaten yasak olan bu tür uyuşturuculardan ne farkı olduğunu ve sigaranın neden bunlar gibi yasak olmadığını söyleyebilecek biri var mı?
Çözdüm: Türkiye neden bir Avrupa ülkesi olamaz
Şu söz çok söylenir
Türkiye bir Almanya değil bir Norveç değil bir Danimarka Finlandiya İsviçre değil
Peki ama neden?
Singapur'da yere sakız atmanın cezası 1000 SDoları. O kanunu buraya getirseniz ve polis görevini yaparak birine ceza kezse çevresindekilerin %90'ı polise kızar bundan böyle ceza kesilir öi diye.
İşte bu nedenle hiç bir zaman o ülkeler gibi olamayacağız.
Başkasını mağdur eden bir fiili hoşgörmek.
https://forum.donanimhaber.com/komur-yakmak-yasaklanmali--157950122
Kömür sobalarından çıkan dumanlarla ilgili şikayetlerimde şu sözleri devlet yetkilileri dahil herkesten çok duydum."Parası yoksa ne yapsın"
Ben de diyorum ki "Çevresindekiler nefes alamıyorsa ne yapsın?" Siz bu kişiyi hoşgörüyorsanız herkese bu hakkı vermelisiniz ve herkes kömür sobası yakarsa ne olur biliyor musunuz? Türkiye diye bir ülke kalmaz.
Yaya geçiylerinde bir araç yaya varken geçse Almanya'da büyük cezaları var ama ülkemizde tınlayan yok ve hoşgörü gösteriliyor.
Örnekler daha çok çoğaltılır: İşte bu başkasının hakkını çiğneyen hoşgörü nedeniyle hiç bir zaman o herkesin temizlik nizam gibi konularda beğendiği medeni ülkeler gibi olamayacağız. Ne zaman ki bu goşgörünün doğru olmadığı anlaşılır o zaman birşeyler değişir.
Turk telekom engelleme mi yapıyor?
Turk telekom ev internetim var, telefonun Turkcell mobil interneti ile girebildiğim adrese ev interneti wireless üzerinden giremiyorum. Wireless üzerinden ne pc ne telefon ne tablet hiç biri üzerinden giremiyorum sadece telefonun mobil internetş ile girebiliorum
Britishairways.com british airways resmi internet sitesi, bekliyor ve
"error (502 bad gateaway) has occurrd in response to this request"
hata mesajını veriyor.
Diğer sitelere girebiliyorum.
Turk telekom bu sayfayı engelledi anlamına mı geliyor?
Siz girebiliyor musunuz bir tek ben de mi sorun nedir ?
Kömür yakmak yasaklanmalı
Neden çünkü felaket düzeyde sigaradan kat kat daha yüksek seviyede kanserojen.
Kömürün yakıldığı kazan senelerce milyon defa yakılıp milyon farklı çeşit pis kimyasal yanık atık madde
içerir ve her yakışta bu maddeler tekrar tekrar yanar.
Sigarada sadece temiz tütün yanar bundan kat kat kat daha zararlı birşey.
Peki kömür yakanların ne ayrıcalığı var da diğerleri doğalgaz yakıyor?
Paraları yok, gerçekten öyle mi? Yoksa var da işlerine mi öyle geliyor? Buna kim karar veriyor?
Kaldı ki zaten kimsenin ısınma hakkı başkalarını böyle duman altında bırakma hakkı vermez.
Kime parası yok diye yolda at arabasıyla seyahat etmesine izin veriliyor?
Millet para verdiği için bazen yakmaz üşürken, kömür yakanlar bedava diye sıcak havada bile yakıyor nasıl olsa bedava
Kömür yakımı yasaklanmalı ve herkese doğalgaz sağlanmalı
Zaten eskiden yasaktı bu yasak sonradan kalktı.
Ülkemizin o kadar parası yok diyecek olan varsa, suriyelilere yardım edeceğiz diye biz kanser mi olalım diye sorarlar...
Emlakçı sahtekarlıklarına dikkat
Paylaşalım öğrenelim bilelim emlakçılarla sözleşme yaparken mağdur olmayalım kazıklanmayalım.
Malesef bazıları öyle ki, sözleşme yapsan kazıklamanın peşinde, sözleşme yapmasan bu sefer ileride kazanma ihtimalini yaratmak için evi kötüleyerek sattırmamanın peşinde, yani tam bir bela oluyorlar. Emlakçılığı bırakıp ölü alıcı denilen dolandırıcı al-satçı oluyorlar. Bunu yalan söyleyerek yaptıkları için dolandırıcı oluyorlar.
Bunlardan en yaygın olanıyla başlayayım.Hem çevremden hem emlakçı çevremden çok duydum.
Örnek: Ev sahibi emlakçıyla 5miyon TL’den evini
satmak üzere anlaşıyor. Emlakçı müşteri olmasına rağmen sattırmıyor neden çünkü komisyon kesmiyor onu daha çok kazanmanın peşinde. Alıcı yok çok yüksek filan diye şikayet ederek fiyatı düşürüp alıcı dediği aslında kendi anlaşmalı adamına çok daha ucuza örneğin 4 milyona sattırmaya çalışıyor. Yakınına alıp öyle gerçek alıcıya satıyor ve 100bin komisyon yerine 1milyon alıyor. Ev sahibinin hem yalan söyleyerek parasını hem de zamanını çalıyor.
Bazen bunun için emlakçılar mafya gibi aralarında anlaşma bile yapabiliyorlar. Emlakçılar toplu halde ikna etmeye çalışıyor çünkü kazanılan paralar yüksek miktarlatda.
Meslek: websitem
Son Giriş: 4 ay önce
Son Mesaj Zamanı: 5 ay
Gerçek Toplam Mesaj Sayısı: 229
İkinci El Bölümü Mesajları: 0
Konularının görüntülenme sayısı: 40.788 (Bu ay: 373)
Toplam aldığı artı oy sayısı: 385 (Bu hafta: 0)
En çok mesaj yazdığı forum bölümü: Konu Dışı / Off Topic