Genel olarak herkesin bildiği ancak nedense "Bu işler böyle, yapacak bir şey yok." tepkisini verdiğimiz için bizlere bela olan bir durumun başımdan nasıl geçtiğini anlatacağım.
Konuyu okuyun, bana söyleyin. SUÇ KİMDE ARKADASLAR?
Yaklaşık bir sene önce aracımdan, 2017 Honda FC5, henüz 60.000-65.000 km aralığında iken bir inleme sesi gelmeye başladı. Başlarda sonradan taktırdığım LPG sistemi yüzünden olduğunu düşündüm ancak taktırdığım yere gidince LPG'den kaynaklanmadığını kolayca anladık. Ses genel olarak şarj dinamosu ve çevresinden geliyordu.
Aracın bir sonraki bakımı için normalin aksine kendi ustama değil, Ankara'daki en iyi yetkili honda servisine götürdüm. Hangisi olduğunu söylemeyeceğim. Zaten 2 tane var ve hangisinin daha iyi olduğunu özellikle Honda kullanıcıları iyi bilir. Sesi dinlettik ve sorunun alternatör kayışından (v kayışı) kaynaklanabileceğini söylediler. Bakımın üstüne yanlış hatırlamıyorsam kayış için 1500TL gibi bir ücret vererek işlemi tamamladık. Araca bindim ve sesin kesilmediğini gördüm. Araçta ters giden bir durum olmadığı için sesi önemsememeye karar verdim ve aracı kullanmaya devam ettim. Yaklaşık 7-8 ay daha aracımı kullandım ve bu süre zarfında araçta anormal hiçbir durum oluşmadı. Bu dönemin sonunda ses birden artış gösterdi ve aracı artık müzik açmadan kullanamaz hale geldim. Özellikle 1000-3000 devir aralığında ses inanılmaz rahatsız ediciydi. 1 ay önce dayanamadım ve Ankara'daki X bir meşhur Honda servisine aracımı götürdüm. Aracın avare bilyasının arızalı olduğunu söylediler ve 1000TL ücret alarak değiştirdiler. Avare bilyasını bilmeyenler için, yine alternatör kayışına bağlı aracın şarj sistemiyle ilgili bir bilya. Ses yine gitmedi. Bilyayı değiştiren arkadaşlar bana sıkıntının şarj dinamosundan kaynaklandığını ve bu durumun aracıma sonradan taktırdığım ağır ses sistemiyle ilgili olabileceğini ve hasarın şarj dinamosunda kalıcı olduğunu söylediler. Çok canım sıkıldı ve araca sesi umursamadan binmeye devam ettim. 2-3 hafta kadar sonra kendi ustama sesi dinlettim ve meşhur servisin değiştirdiği bilyayı söktü. Takılan bilyanın sıkıntılı olduğunu ve tekrar değiştirmesi gerektiğini söyledi. Bilyayı elime alıp denediğimde gerçekten de sonradan takılan bilyanın sorunlu olduğunu gördüm. Bilya 1000TL'ye tekrar değişti ancak ses gitmedi. Biraz daha kontrol ettikten sonra ustamın bir tespiti daha oldu. Gergi kütüğünü biraz çektiğimizde sesin gittiğini gördük. 1 hafta sonra, yani dün, gergi kütüğünü toplam 4300TL'ye değiştirdik. Ses yine gitmedi ancak çıkan gergi kütüğünün hali içler acısıydı. Daha önce gidip gösterdiğim iki serviste bana gergi kütüğü ile ilgili hiçbir şey söylememişti. Görülmemesi imkansız bir hasarı vardı ve her tarafından yağ akıyordu. Kendini imha etmiş ve şansa çalışıyor gibiydi. Ana sesin nereden geldiğini bulamasakta arızasından daha önce hiç haberimiz olmayan bir parçayı şansa bala değiştirdik ve yolun ortasında kayışımın kopma ihtimalinden kurtuldum. Bundan hemen sonra şanzıman yağı değişimi için gittiğim bambaşka bir servis bana gergi kütüğünün yanlış takıldığını, takılan kütüğün FD6 bir Honda'ya ait olduğunu ve kayışı koparacağını söyledi. Değiştirmek için anında rakam bile verdiler ancak ben artık sinirlendim ve kendi ustamın dükkanının dolu olması sebebiyle X meşhur servisine aracı tekrar götürdüm. Diğer servisin söylediklerini ilettim. Aracı söktüler. Kanıtlarıyla kütüğün doğru olduğunu, benden para almak için yalan söylendiğini öğrendim ancak her ihtimale karşı kütük tekrar sökülüp takıldı, kayış değişti ve benden 2000TL ücret alındı. Araçtan gelen sesi bu X servise tekrar sordum ve bu sefer nokta atışı olarak klima kompresöründen geldiğini söylediler. Bunu önceki getirdiğimde neden söylemediniz diyemedim, keşke deseydim. Ardından klima ve elektrik ile uğraşan iyi bir ustaya gittim. Yaklaşık 2 saat süren bir işlemle aracın klima kompresör bilyasını değiştirdiler ve 4000TL aldılar. Elim titreyerek Start tuşuna bastım ve ses gitmişti. Hikayemiz bu kadar.
Giden paralar:
1500TL
1000TL
1000TL
4300TL
2000TL
4000TL
-------
13.800TL
Gitmesi gereken para:
4000TL
Giden zaman:
1 yıl
Gitmesi gereken zaman:
2 saat
Zarar:
9800TL, gergi kütüğünün içler acısı halini saymazsak 5500TL.
365 gün 4 saat.
Sahte dekont ile dolandırılmış olabilir miyim?
Merhabalar.
Birisiyle laptop satışı konusunda anlaştım. Parayı Swift ile atacağım dedi, bana bir EFT talep maili gönderdi. Cihazı arkadaşa vermedim, ama dolandırma ihtimali var mıdır? Bu mail sahte mi?
Windows 11, Windows 7'nin Mirasçısıdır
Bu akşam saatlerinde Net Framework yüklemelerine bir çözüm bulunduğunu gördüğüm anda Windows 11'e geçiş yaptım. Ayarlamalarımı yaklaşık 3 saat önce bitirdim ve 3 saattir işletim sistemini deneyimliyorum.
Bugüne dek kullandığım en iyi 2. Windows olarak adını sıraya yazdırdı. Windows 7'de mevcut olan Aero desteği olsaydı kesinlikle 1. sıraya yerleşecekti. Optimizasyon ve hız bakımından benim gözümde şu anda 7'yi geçmiş bulunmaktadır ki ben forumlarda dolaşan en büyük Windows 10 düşmanı ve Windows 7 fanboyu (Deneyime dayalı bir fanboyluk, körü körüne değil) olabilirim.
An itibarıyla, Windows 10 üzerinde yaşadığım ping ve FPS sıkıntılarının hepsinden kurtulmuş durumdayım. Aynı şekilde animasyon kullanırken çektiğim sıkıntıların da hepsi geçmiş bulunmakta ve sistem olabildiğine seri bir şekilde çalışmakta. Hayranlıkla deneyimlemeye devam ediyorum. Türkçe dil paketi biraz yarım yamalak ama kullanıma engel değil.
Tecrübeli arkadaşlar içinde geçmeyi düşünenlere tavsiyem, anında geçmeleri yönünde olacaktır. Onun dışında normal kullanıcılar RTM sürüm beklemeli bence.
Ek olarak, Windows 10 lisansım olduğu gibi Windows 11' geçti. Orijinal lisanslı çalışmakta.
Yine ek olarak, ana işletim sistemini teknik sürüme geçirmişsin diyenler için; eğer bu ISO Windows 11 teknik sürümse, Windows 10 21H1 Windows 3.1'e falan denk geliyor :).
Saçmasapan forumda ağlayacağınıza yok dolar bilmem ne diye, Ulu Önder Atatürk'ün 97 yıl önce kurduğu güzel Cumhuriyetimizin 97. Yılına özel konu açsak? Öne çıkarsak? Boş konularda bari bugün hiçbir zaman görülmeyecek mesajlar atmasak? Ayıp gerçekten. Atatürkçülük taslarsınız bir de. Yazıklar olsun.
Optimar anketleri %52 diyormuş bu demokratik ve dürüst partilere. Çok doğru olan ankettir kendileri
- AK Parti: Yüzde 50.5
- CHP: Yüzde 23.3
- HDP: Yüzde 8.2
- İYİ Parti: Yüzde 7
- MHP: Yüzde 4.8
- DİĞER: Yüzde 2.7
- DEVA Partisi: Yüzde 1.5
- Gelecek Partisi: Yüzde 0.9
- Vatan Partisi: Yüzde 0.5
- Saadet Partisi: Yüzde 0.3
- Yeniden Refah Partisi: Yüzde 0.2
Darboğaz
|
Meslek: Elektrik Elektronik Mühendisi
İlgi Alanları: Bilgisayar
Bilgisayar Teknik Servis |
Son Giriş: 4 sa. önce
Son Mesaj Zamanı: geçen hafta
Gerçek Toplam Mesaj Sayısı: 160
İkinci El Bölümü Mesajları: 72
Konularının görüntülenme sayısı: 9.124 (Bu ay: 1.351)
Toplam aldığı artı oy sayısı: 106 (Bu hafta: 0)
En çok mesaj yazdığı forum bölümü: İkinci El