Bu Adsl nasıl çalışıyor (nokta)
Merhaba az buçuk network sistemlerinin nasıl çalıştığını anlıyorum ama bu adsl meretini bir türlü çözemedim. Iss bu iki telli sistemi kullanırken nasıl switchler kullanıyor, switchlere kadar normal cat kablo ile geliyor da sonra mı dönüştürülüyor ve ya adsl sistemler için apayrı bir teknoloji mi var. Şu canını sevdiğim internette bunun için bir bilgi bulamıyorum. Bunu merak etmemin sebebi ev internetimde sürekli kopmalar yaşanıyor ve tt de altyapı yetersizliği vs diyor. Benim anlamadığım şey şu, en eski altyapılar bile kesintisiz hizmet verebilir değil mi. Bunların tek bir kablo üzerinden bir çok abonenin servisini dağıttığını duymuştum bu olay gerçek mi ve nasıl işliyor bilmiyorum. Lütfen bu konuda bilgisi olan biri beni en detaylı şekilde aydınlatırsa sevinirim.
Başka bir ilde yaşamaya nasıl başlanır.
Merhabalar ben Mustafa. Ailemle Hatay'da yaşıyorum, her gencin olabileceği gibi ben de buradan uzakta bir yerlerde yaşamak istiyorum. Hem deprem olsun hem de Hatay'ın klasik bok çukuru (kusura bakmayın) olmasından dolayı buradan gitmek istiyorum. Universite son sınıfım ve IT okuyorum. Başka illerde yaşayan akrabalarım olsa bile onlarla pek yakın değilim ve çevremde bana hem iş hem konaklama olarak referans olabilecek insanlar yok. Bursa gibi hem pahalı olmayan hem de altyapı ve ulaştırma olarak gelişmiş bir ilde yaşamak istiyorum. Öğrenci evinde kalmak ve ya oda arkadaşları edinmek benim için sorun teşkil etmiyor.
Asıl sorum şu. Sıfır birikim ile başka bir şehirde hayat kurmanın yolları var mı. Orada nasıl iş bulurum, ev nasıl bulurum, gerekirse ev arkadaşı nasıl bulurum bu konular hakkında pek bir bilgim yok. Bu yüzden burdayım. Sizin böyle bir deneyiminiz var mı ve ya bu konu hakkında çözüm önerileriniz var mı? Uzun vadede ise benimle bu konu hakkında iletişimde kalabilir misiniz ?
Teşekkür ederim iyi günler.
Hayat kurmak ve iş bulmak için çözüm önerileri.
Buralar hala eskisi kadar aktif mi bilmiyorum ama yine de bir şansımı denemek istiyorum. Merhaba arkadaşlar ben 21 yaşındaki bir erkek arkadaşınızım. Bilgisayar teknolojileri (BTBS) okuyorum ve 3. sınıftan 2. sınıfın bahar dönemini alıyorum (corona döneminde derslerle ilgilenmedim AGNO:2.73). Bilgisayar networkleri, OOP(C#), Unity game engine, Veri tabanı yönetimi ve Web developing(php) konularında giriş-orta derecede bilgilerim var. Sizden tavsiye isteyeceğim ama lütfen "kendini geliştirmeye odaklan, elinden geleni yap, bir yerlerde çalış" gibi zaten benim de halihazırda bildiğim şeylerin tekrarlanmasını istemiyorum. Ki zaten bunları başarabilsem burada bu konuyu da açmıyor olurdum.
Yaz tatili geldi ve artık evlere dönüyoruz. Bu normal bir öğrenci için iyi bir haber olabilirdi ama benim için kesinlikle değil çünkü ev beni felç ediyor. Üniversitede yurtta kalıyorum ve mükemmel çalışmasam da kendi projelerim, dersler ve proje ödevleri ile kendimi geliştiriyorum. Ev ise beni tamamen kasfete sürüklüyor ve tüm motivasyonumu içimden çekiyor. Bu yüzden en kısa zamanda stajyer olarak da olsa bir yerlerde çalışıp kendi yolumu bulmak istiyorum. Evim Hatay'ın tenha bir köyünde ve gram benim için olanak yok. Bu yüzden daha egede teknolojinin daha var olduğu bir yerde iş yapmak istiyorum. Sorun da burada başlıyor. Linkedin, kariyernet vs gibi yerlerde benim gibi yeni başlayanlar için gram olanak yok(ya da benim karşıma çıkmıyor). Staj olarak baksam zaten binlerce kişi hali hazırda sıra bekliyor üstüne Staj olanakları yüz yüze olduğu için kalıcak yerim de olacağını sanmıyorum. Akrabalarım desen onlarla iyi geçinemiyorum, düşünce biçimlerimiz uyuşmuyor. Tanıdık desen kimseyi tanımıyorum. Ailem bir yer bulmaya çalışsa vizyonları küçük gider bir hızara çalışmaya gönderirler Hatay'da günlük 10 liraya (gerçekten de öyle Türkiye piyasasını takip edemeyen insanlar, deneyimledim). Buraya cevap bile geleceğini sanmıyorum ama elimden gelen her şeyi kullanmak istiyorum.
Özet geçecek olursam bu mesajı buraya hem hedefim için bir çözüm önerisi verebilirsiniz hem haberdar olmadığım bir fırsattan haberdar edersiniz diye hem de belki beni merak edip daha yakından tanımak istersiniz diye bırakıyorum. Şu anlık evde yine yaz için çalışmaya zorlama olacağını varsayıyorum, istemediğim bir seçenek sunulursa reddedicem ve akıl sağlığımı korumak için örgü örmeyi öğrenicem. Unutmadan yazayım ulusal staj seferberliği başvurusuna da katılmıştım ve herhangi bir şey çıkmadı. Tapu kadastro okuyan arkadaşlarımın çoğuna çıkmış...
Çocukken bastırılmışlık Yetişkinlikte nasıl düzeltilir?
Biraz googlede de baktım ama pek sonuç bulamadım, aklıma bura geldi uzun süreden sonra döneyim dedim umarım geri dönüş alırım. Neyse başlığa ek olarak bilgi vereyim. Çocuklukta sınıfın dışlananı, tuhaf çocuğu olan bir insandım (derslerin falan fena değildi ama sadece toplumsal baskı.). Üstüne şiddet gördüm sürekli ailem tarafından sindirildim. Yok sen başarısızsın, salak çocuk vs.. Zeki bir insan olduğum için bunların doğru olmadığını biliyordum ama insan hislerini değiştiremiyor işte. Ben de corona yı bahane bilip depresyonumdan dolayı devlet psikiyatrisine baş vurdum ve oradan psikoloğa yönlendirdiler. İlaçsız olarak destek aldım ve depresyon konusunda baya ilerleme kaydettim ama ilk başta baksettiğim etkenler beni yatalak bir insana dönüştürdü. Kendimi düzeltmek için kitaplar okuyorum, birkaç zihin egzersizi yapıyorum, arkadaşlarımla sohbet ediyorum ama içimdeki hiçbir şey yapmama sadece yatarak ölümü bekleme isteği geçmiyor. İntihar gibi bir düşüncem yok çünkü onu yapmaya bile enerjim yok. Ve bir gün bunu yapacak enerjim olmasından korkuyorum.
Forum öldü mü.
|
Sana hangi ASCII çıkacak?
|
Akp yasa önerileri neden yok
Neden kahkaha atmıyorum.
|
Sizce ben çalışma konusunda nasılım?
|
kimim ben ?
|
Son Giriş: 5 ay önce
Son Mesaj Zamanı: 5 ay
Gerçek Toplam Mesaj Sayısı: 286
İkinci El Bölümü Mesajları: 0
Konularının görüntülenme sayısı: 13.028 (Bu ay: 193)
Toplam aldığı artı oy sayısı: 34 (Bu hafta: 0)
En çok mesaj yazdığı forum bölümü: Konu Dışı / Off Topic