2001 bora 1.6 akl antifriz değişimi
Arkadaşlar merhaba, bugün devirdaim ettirerek aracımın antifrizini değiştirdim. Bu işlemi yaparken hararet hep 90daydı hiç yükselmedi. Genleşme kabına su ekliyorum bir yandan da geridönüş hortumunu başka bir kaba alıp oradan eski antifrizi boşaltıyordum araç rölantide çalışırken yaptım bunları. Neyse bir ara bu uygulamayı yaparken araç birden 1 2 saniyeliğine su taşırdı hararet 90daydı yükselmedi hiç. Ben su taştığını görünce aracı stop ettim. 15 20 saniye bekleyip geri çalıştırdım uygulamaya devam ettim. Bir daha hiç yapmadı bunu. Sorum şu acaba o suyu anlık olarak neden taşırmış olabilir. Contaya veya başka bir yere ciddi ya da az hasar vermiş olabilir mi? Teşekkğr ederim. Değişimi tamamladım hararet sabit 90da ve fan da açıyor bi sıkıntı yok şuan
Merhabalar, 2 hafta önce sistemime 5600x+3060 güncellemesi yaptım. Daha önce r5 3600 ve rx570 nitro+ 4gb kullanıyordum. 2 haftadır sorunsuz oyun oynuyordum (tek oyun pubg 1080p rekabetçi ayalarlarda geneli very low). Bir kaç gündür valorant oynuyorum bu sabahtan itibaren bir süre sonra pc kendini kapatmaya başladı. İlk başta ne olduğunu anlamadım sıcaklıkları kontrol ediyorum occt stres testinde işlemci 65 66 civarında seyrediyor. (Artic 34 esports duo hava soğutucu var.). Acaba güç mü yetersiz dedim. İşlemci ve ekran kartını ayrı ayrı yüke bindirdiğimde sorun yok. İkisi aynı anda yüke binince 5 6 dk sonra sistem kapanıyor. Reset de atmıyor kapatıyor ve prizi aç kapa yapmadan tekrar açamıyorum bilgisayarı.
Kullandığım güç kaynağı cooler master masterlite dı sanırım 500w 80+ 12v kanaldan 456w güç veriyor. Sanırım değiştirmem lazım. Eğer sorun güç yetersizliği ise bu sisteme tavsiye edebileceğiniz (2000-2500TL max) güç kaynağı önerilerinizi bekliyorum. 1 adet m2 ssd 1 adet normal ssd falan filan var sistemde.
Kasaya az miktarda çay döktüm
Merhabalar, dün akşam oyun oynarken elim masadaki bardağa çarptı bardağın içinde az miktarda şekersiz çay vardı. Kasanın üstündeki filtreden içine döküldü zaten anında bilgisayar dondu ben fişi prizden çektim kasanın içini işlemciyi ve fanı çıkardım kuruttum ekran kartını da aynı şekilde söküp kuruttum diğer parçalara dokunmamıştım. Dün akşam tekrar çalıştırdım çalıştı sistem ancak felaket takılmalar oluyordu ben de acaba rame mi bulaştı diyip ramleri çıkardım 14 saat falan bekletip tekrar taktım bir de psu yu açıp acaba ıslak bir yer mi var diye kontrok ettim bulamadım bir şey şuan pc çalışıyor takılma yok ama anakartta ve psuda elektrik kaçağı var akımı hissediyorum ve kontrol de ettim gerçekten kaçak var. Napılması gerektiği konusunda yardımcı olursanız sevinirim.
Ryzen 5 2600 ile neden yayin yapamiyorum?
Merhabalar arkadaşlar, malum pandemi dönemindeyiz çoğunlukla vaktimiz evde geçiyor ben de sıkılmamak için keyfi olarak yayın açıyorum, öncelikle sistemimi yazayım
r5 2600 stok fan ile birlikte
rx 570 nitro+ 4gb
2x8gb 3000mhz cl16
256gb m2 + 120 normal ssd
kasam da güzel hatta yeni değiştirdim eski kasamda ısınıyordu parçalar şuanki kasamda 65-70 derece arası işlemci ve 55-65 derece arası ekran kartım çalışıyor yükteyken.
Şimdi ben pubg oynuyorum genellikle, obs bilgim çok iyi değil internetten edindiğim bilgiler kadarıyla ayar yaptım. Yayını işlemciden veriyorum superfast ayarda yani en düşük kalitenin bir üstü. Buna rağmen oyun içindeki performansım yarı yarıya düşüyor neredeyse. Ortalama değer verecek olursam yayın dışı 130-150 arası dolaşan superfast ayarda yayın açtığımda otomatik olarak 80lere düşüyor bazı yerlerde 60 altını bile görüyorum. Bu durum çok garibime gitti benim. Yayını 1080p60fps veriyorum sanırsam aşağıya resim bırakıyorum kodlayıcının altındaki çıkışı yeniden boyutlandır kısmı sanırım yayın çözünürlüğü oluyor seçeneklerde. İşin bana en garip gelen kısmı da superfast ayarında yayın açtığım zaman işlemcim 80 derece oluyor. Benim işlemcimle yayın yapan kişilere bakıyorum bu kadar ısınma yok stok fandan kaynaklı diyeceğim ancak bilemiyorum. PUBG yi biliyorsanız işlemciye yüklenen bir oyun. PUBG+ yayın kombinasyonunda işlemcinin %60ının kullanılmasına rağmen neden sıcaklık bu kadar yüksek anlamıyorum. Acaba yayın çözünürlüğünü 720p60fps yapsam bu problem kalkar mı? Bilgi sahibi olan arkadaşları konuya bekliyorum.
Ekran kartından yayın vermeyi hiç düşünmedim durum daha kötü olur diye eğer benzer sistemle yayın yapan arkadaşlar varsa yardımcı olabilirler mi?
Gigabyte H410M-H LGA1200 Anakart Kronik Sorunlu Mu?
Merhabalar, 1 ay önce hepsiburada aptek bilişim üzerinde başlıktaki anakartı satın aldım, i3 10100f ile birlikte sistem kuracaktım. 2. el bir rx 570 aldım yanına. Montajı yaptım sorunsuz biir şekilde fakat güç verdiğimde görüntü alamıyordum. Aklıma gelen her yolu denedim hiçbir şekilde görüntü alamadım, ilk başta herhalde anakartım arızalı diye düşünüp aptekten aldığım anakartı iade için gönderip vatandan aynı anakarttan bir adet daha aldım. Fakat bu anakartla da aynı sorunu yaşadım hiçbir şekilde görüntü alamadım ekran kartımda ve ramlerde sorun yok hepsi sorunsuz çalışıyor başka sistemde denedim. Bu sefer herhalde işlemcim arızalı dedim ve işlemciyi iade ettim. Bu süre zarfında aptek bilişim iademi kabul etmedi neymiş efendim kutusu açılmış ürünü iade alamıyorlarmış. Neyse tamam sorun yok dedim anakartta arıza olmadığını düşündüğüm için geldiğinde aldığım fiyatın 100 150 lira altına satarım diye düşünmüştüm. Pazartesi günü yine vatana gidip bu sefer i5 10400f işlemci satın aldım. Montajını yaptım fakat yine görüntü vermedi. Delirmek üzereyken vatana komple kasayı götürdüm Allah rızası için şuna bir bakın dedim. İlk başta ekran kartı ateşleme yapmıyor dediler daha sonra görevli arkadaş asusun h410m-k model anakartına benim parçalarımı taktığında sisteme görüntü geldiğini gördük. Şimdi vatandan aldığım anakartı teknik servise gönderdim kullanıcı hatası kaynaklı bir sorun çıkarmalarından korkuyorum. Aynı anakarttan 2 tane aldığım için toplamda 1200 lira para ödedim çöp olmasından korkuyorum. Araştırdım internette 4 5 kişi daha benim problemimi yaşamış ama çözüm yazan yok. Bios güncellemesinden bahsediyorlar fakat bu anakartlar zaten 10. nesil işlemciler için üretilmedi mi nasıl görüntü almadan bios güncellemesi yapayım? Keza işlemci destek listesinde ilk sürüm biostan itibaren 10. nesil işlemcileri desteklediği yazıyor. Anakartlar kaldı elimde öylece gerçekten problemli mi acaba diye satamıyorum da. Bilgisi olan arkadaşları yoruma bekliyorum. İyi forumlar.
Sıfır sistemden görüntü alamıyorum
Merhabalar, kardeşime sıfır bir sistem topladım montajını tamamladım fakat ekran kartı güç almıyor, dolayısıyla görüntü de alamıyorum ve anakartın usb portları çalışmıyor.
Sistem
Gigabyte H410M H DDR4 Anakart
Xpg spectrix d50 2x8 16 gb ddr4 ram
İ3 10100F işlemci
Gigabyte rx 570 4gb ekran kartı
650w 80+ psu
Acaba anakartda mı sorun var diye hepsiburadadan aldığım anakartı iade edip vatandan aynı anakartı aldım. Sonuç aynı hiçbir şekilde görüntü alamıyorum. Burdaki bilgisayarcı bir abimi arayıp sordum bana bios güncellemesi yapılması lazım dedi de bu anakart zaten 10100f için güncel biosla gelmiyor mu? Ne yapacağımı şaşırdım işlemci mi sıkıntılı ama sıfır olarak aldım
Kasada reset sw kablosu yok???
Merhaba arkadaşlar aşağıda linkini verdiğim kasadan aldım. Montajını yapıyorum şuan ilk defa görüyorum kasada reset sw kablosu yok reset tuşundan gelen kabloda fan yazıyor aklım karıştı o kabloyu mu bağlayacağım anlamadım
Formattan sonra fps düşüşü
|
Zorlamadan dolayı bozulan ram slotu
|
Yapmadığımız bi alışverişin faturası mail geldi
|
Meslek: Öğrenci
İlgi Alanları: Bilgisayar
Gazi Üniversitesi-İlköğretim Matematik Öğretmenliği |
Son Giriş: geçen yıl
Son Mesaj Zamanı: geçen yıl
Gerçek Toplam Mesaj Sayısı: 318
İkinci El Bölümü Mesajları: 96
Konularının görüntülenme sayısı: 21.321 (Bu ay: 289)
Toplam aldığı artı oy sayısı: 5 (Bu hafta: 0)
En çok mesaj yazdığı forum bölümü: İkinci El