Göz Derecesi ve Skolyoz
Arkadaşlar göz derecelerim bu şekilde (sph miyop cyl astigmat) bir de bel bölgesinde gördüğünüz gibi skolyoz var. Askeriye polislik için şansım nedir skolyozun derecesini tam bilemiyorum 15 i geçiyor sanırım ve göz için düşüncelerinizi merak ediyorum. Skolyoz ayakta çok uzun süre durunca sinir sıkışması yapabiliyor.
Aşı Hakkında
Arkadaslar yedek subayım aşı karti da bulundurmanız gerekmektedir diyor ası olmadigim icin haliyle kart da yok aşı zorunlulugu var mı ?
maltepe evren kışlası ikmal maliye okulu ve eğitim merkezi komutanlığı ikmal sınıfına havacı yedek subay olarak seçildim . Seçilen arkadaşlar varsa irtibat kurabiliriz şimdiden hayirlı tezkereler.
Bilen arkadaslar kışlada ortam eğitim sartlari vs nasildir ? Ben siyatik sinir sıkışması problemi de yaşamaktayım raporda sağlamım. Sporlarda muhtemelen zorluk çekerim bu durum yedek subay seçilmemi zorlaştırır mı ? Komutanlar kolaylık sağlar mı ? Kesinlikle kaytarma amacım yoktur bilakis en iyi şekilde vazifemi ifa etmek isterim lakin bu yönden endişem mevcut.
Tekrar Tecil Hakkında
13 Ağustos 2022 ye kadar tecil hakkım mevcuttu bu tecili bozarak şubat 2022 celbine tabi oldum. Yedek subaylık çıkmaz ise tekrardan tecil hakkım sanırım mevcut. Bakaya yoklama kaçağı vs durumu söz konusu değil.
Şimdi sorum şöyle
1)30 kasımdan sonra aralık ayının ilk haftasında durum belgelerinde ay güncellemesi olacak. Yedek subay çıkmamam halinde yani mart ve nisan yazarsa tekrar tecili o esnada yapabilir miyiz yoksa 28 Ocakta yerlerin açıklanmasını beklemek gerekir mi ?
2) Tecili tekrar devreye soktuktan sonra 13 Ağustos 2022den sonra kasım celbinde mi teslim oluyoruz yoksa daha erken mi ?
Yedek Subaylık Hakkında Birkaç Soru
Konuyu buraya açmayı uygun gördüm. Birkaç sorum olacak arkadaşlar. 5 Kasım tarihinde asal yoklamamı yaparak şubat 2022 celbine tabii oldum. Miyop+astigmat -2.25 sol ve -1.5 sağ görme bozukluğuna sahibim. Haliyle yoklamada görme veya işitme sorunu var mı sorusuna evet yazıp açıklama kısmına ‘'düşük dereceli miyop gözlük kullanıyorum dedim. En nihayetinde yoklamadan sonra aile hekimime muayene oldum. Hekim yüzeysel bir muayene yaptı ve onayladı. ‘'Yoklamaya tabii yedek subay aday adayı Sağlık Muayene belgesinde Görme veya işitme kaybı var mı sorusu hayır olarak işaretlenmiş yani aile raporunda kusursuzum. Şimdi sorularım şöyle :
1)Yoklamada miyop belirtip sağlık raporunda göz kusurunun bulunmaması sorun teşkil eder mi?
2) Miyop+astigmat kusuru mevcut sol 2.25 sağ 1.5. Bu kusur yedek subay seçilmeye engel midir? Yoklamada görme sorunu olarak belirtiyoruz en nihayetinde... Hoş göz numarası 4 olan miyop olan arkadaşım da belirtmişti ve yedek subay gitmişti. Yine de sizin de görüşünüzü merak ettim
3) Lisans muhasebe mezunuyum 3.75 ortalama var. Bu bölüm mezunları yedek subaylıkta veya astsubaylıkta değerlendirilebilir mi? Bölüm olarak şans nedir? Yedek Subay vurmazsa astsubaylık vurabilir mi ?
4) İlgili celp dönemine ne zaman başvurduğumuzun önemi var mı? Misal şubat celbi için başvuru başlangıcı 1 Eylül son günü 30 Kasım. 1 Eylül'de başvuran ile 30 Kasım'da başvuranın şansı değişir mi? Yoksa bu iş tamamen random mu?
5)Tezsiz veya tezli yüksek lisans yapmak yedek subaylık şansını artırır mı ? Yoksa lisans mezuniyeti mi baz alınır ?
6) Komando olmak istiyormusunuz sorusu yedek subaylığa nasıl etki eder
7)Yedek subay çıkmaması halinde tecil düşünüyorum. Ağustos 2022 ye kadar mevcut tecil hakkımdan yeniden yararlanabilirmiyim ? ve Yararlanmam halinde bu tecil işlemini hangi süreçte yapmam gerekecek ?
Cevaplarınız için şimdiden teşekküre ederim.
|
Kontrat Olmadığı Halde İcra Emri
|
Asus N550jk Batarya Hakkında
|
Skolyoz Hastasıyım
|
Ek Puan Muamması
Son Giriş: 2 ay önce
Son Mesaj Zamanı: 3 ay
Gerçek Toplam Mesaj Sayısı: 48
İkinci El Bölümü Mesajları: 0
Konularının görüntülenme sayısı: 4.020 (Bu ay: 78)
Toplam aldığı artı oy sayısı: 2 (Bu hafta: 0)
En çok mesaj yazdığı forum bölümü: Konu Dışı / Off Topic