Arkadaşlar merhaba,
Geçenlerde youtube ana sayfamda tesadüfen Vista ile alakalı bir video çıktı. Vista'nın o ikonik arayüzü beni bir anda geçmişe götürdü ve geçmişteki bilgisayarımı, o dönemde kullanamadığım Vista özelliklerini ve açamadığım oyunları hatırlattı. Sonrasında o döneme ait pc donanımlarının en iyiye yakınlarını ikinci el sitelerden bulup nostaljik bir pc toplamaya ve evimin bir köşesini nostalji köşesi olarak kullanmaya karar verdim. Ancak pc donanımları konusunda bilgim çok kısıtlı ve yardımınıza ihtiyacım var.
Yalnızca 2007-2008 yıllarına ait olacak şekilde döneminin en iyi işlemci, ekran kartı bunlara uygun anakart, güç kaynağı, soğutucu vs. ye ihtiyacım var. Ayrıca Windows Vista'nın içinde Windows Media Center isminde hiç kullanamadığım bir yazılım vardı ve TV kartı bulunması halinde TV izlemeye imkan veriyordu ve ben o özelliği hiç kullanamamıştım. Bu yüzden topladığım bilgisayarda TV kartı da olmasını istiyorum. Daha sonra o döneme ait gaming ekipmanları da alacağım.
Bu konuda bana yol gösterebilirseniz çok mutlu olurum. Teşekkürler.
Arkadaşlar merhaba,
Ana modemimden çıkan Wi-fi sinyallerinin evin tüm odalarına yayılamaması üzerine elimdeki eski modemleri router olarak kullanmak üzere evin tüm odalarına dağıttım.
Öncelikle intenet sağlayıcım Superonline ve 100mbps pakete üyeyim. Fiber hattın bağlı olduğu modemin marka modeli yine Superonline tarafından bana verilen ZTE ZXHN H267A V1.0. Şimdi evimdeki modemleri ve hangi cihazların bağlı olduğunu belirteceğim
- Ana modemim ZTE ZXHN H267A V1.0'nın tüm lan portları dolu. Bu lan portlarından bir tanesi doğrudan bir bilgisayara bağlı, kalan 3 lan portu ise router olarak kullandığım modemlere internet sağlıyor. Ayrıca bu modemin hem 2.4 ghz hem 5ghz bantları açık ve bir adet Xiaomi telefon ve Samsung Tablet 5ghz üzerinden bağlı.
- Salondaki modemim, TP Link TD-W8961ND. Bu modeme ethernet kablosu ile TV+ cihazı bağlı ve sorunsuzca TV izlenebiliyor. Ayrıca wifi ile Xiaomi TV Stick bağlı ve sorunsuzca internete bağlanabiliyor. Buradaki modeme sabit bağlı bir telefon yok fakat salonda vakit geçirirken evdeki her telefon sorunsuzca wifiye bağlanabiliyor.
- Bir diğer odadaki modem, Huawei Home Gateway HG630a. Bu modeme bir android tablet ve 2 akıllı telefon sorunsuzca bağlanabiliyor.
- Son ve konuyu açmama neden olan modem ZTE ZXHN H298A. 5ghz ve 2.4 ghz bantları açık. Bu modeme bir adet bilgisayar ethernet kablosuyla bağlı ve sorunsuzca internete bağlanabiliyor. Ancak bu modeme wifi üzerinden İpad Air 3. nesili ile bağlandığımda 2dk sonra, Samsung Note 8 (en iyi wifi bağlantısını bu model ile alıyorum, kimi zaman çok daha uzun süre internete bağlı kalabiliyor) ile bağlandığımda 20dk sonra internet bağlantısını yitiriyor. (Wifi bağlı kalmaya devam ediyor ''İnternet olmadan bağlı ifadesi çıkıyor'') Samsung s20 FE (en önemli sıkıntı bu telefonda) telefonumda ise 10 saniye internete bağlı kalabiliyorum ve 10 saniye sonra internet olmadan bağlı ifadesi çıkıyor. (internete bağlı kalabildiğim anlarda internet hızını fast. com üzerinden ölçtüğümde 80-90 mbps arası hız alabiliyorum.)
Arkadaşlar tüm modemlerin arayüz ayarlarına girebiliyorum, IP çakışmasını önlemek için her modemin arayüz wifi ayarları farklı. Bir tek ZTE ZXHN H298A model modemin arayüzü izin vermediği için arayüz ip'sini değiştiremedim ancak bilgisayara ethernet ile bağlayıp arayüzüne girebiliyorum. Neden bu kadar uğraştın diyecek olursanız da evde yoğun bir internet kullanımı söz konusu ve duvarlar gerçekten oldukça kalın wifi sinyalleri geçmekte zorlanıyor. Yan odadaki modeme bile bağlanmakta oldukça güçlük çekiliyor.
ZTE ZXHN H298A modemine olan Wi-fi bağlantı sorunumu nasıl çözebilirim ? Hem bu modemin bağlı olduğu olduğu odam hem de ana modemimin bağlı olduğu oda bir nevi home office olarak kullanılmakta ve internet bağlantısının kesintisiz ve güçlü olması çok önemli. Yardımcı olursanız çok sevinirim, teşekkürler.
HDMI girişli monitöre VGA kablo takabilir miyim ?
Öncelikle Merhaba
HP x27 marka full HD bir monitörüm var. Yaşadığım apartmanda bulunan Beinsport üyelikli merkezi Kablo TV yayınını monitörümden ve ileride alacağım projeksiyonumdan izleyebilmek adına, DARK markasına ait harici bir TV kutusu satın aldım. ( Ürünü dolap uygulamasından 85 TL'ye ikinci el olarak aldım fakat yazmış olduğum linkteki ürünün tıpatıp aynısı https://www.hepsiburada.com/dark-full-hd-tv-box-1920x1200-cozunurluklu-dahili-hoparlorlu-harici-tv-kutusu-dk-ac-tvbox1920-p-BD85435?ds_rl=1294343&wt_gl=cpc.6802-IT.dsa.camp1635354706adgr59854405142&ds_rl=1294343&gclid=CjwKCAjwtcCVBhA0EiwAT1fY722uw2X7GWgnO0TqgbNaOyLTbeiPzdxyn5-306WYFv0K2udFd4e60BoC2OQQAvD_BwE&gclsrc=aw.ds)
Fakat şöyle bir sorunum var; monitörümde yalnızca 1 adet HDMİ ve 1 Adet Display Port girişi mevcut. Satın almış olduğum üründe ise VGA çıkışı mevcut. İnternette yapmış olduğum araştırmalarda HDMI çıkışlarını VGA çıkışına dönüştürebilen aparatlar bulabiliyorum ancak VGA Çıkışı olan bir ürünü HDMI girişi olan monitörüme bağlayabileceğim bir dönüştürücü aparat bulamadım.
Bu tarz kablo, dönüştürücü vs.. konularında çok az bilgi sahibiyim. Yardımlarınızı bekliyorum. Şimdiden Teşekkürler.
Arkadaşlar merhaba
Lenovo Y520 laptobumun fanlarında ve ısı değerlerinde herhangi bir problem yok.
Fifa 22, GTA 5 gibi oyunlarda herhangi bir sıkıntı kasma donma yaşamadan rahatlıkla oyun oynayabiliyorum.
Ancak PUBG, BF 5 gibi oyunlarda oyuna rahatça girebilmeme ve 60 FPS alabilmeme rağmen bir dakika bir 5 saniye süreli droplar giriyor ve oyunları oynanamaz kılıyor.
Ancak dikkatimi çeken şöyle bir durum oldu; bilgisayar prize takılı şekilde FİFA ve GTA oynarken sarjda herhangi bir azalma olmamasına karşın PUBG ve BF 5'te sarjın %99'dan %50lere kadar düştüğünü görüyorum. Bazı anlarda da chrome tarayıcısı üzerinden netflix ve youtube de video izlerken 5-10 saliselik kucuk droplar yaşıyorum.
Sarj adaptörümde veya bilgisayarın güç ayarlarında bir problem olup olmadığını nasıl anlayabilir ve bu sorunu nasıl çözebilirim ?
Bilgisayarım i7 7700HQ işletim sistemi ve 1050 Ti ekran kartına sahip.
2300 TL Monitör Önerisi
Arkadaşlar Merhaba,
Lenovo Legion Y520 (1050 Ti) ve Monster Abra A5 V.15.8 (1650 Ti) laptopları ile kullanılacak bir monitöre ihtiyacım var.
Monitörün genel kullanım amacı ofis işleri olacak olsa da bol bol film izleyen biriyim. Yani görüntü kalitesi ve renk kalitesi önemli Bu yüzden IPS önceliğim. Ayrıca rekabetçi FPS oyunları olmasa da FİFA , RDR 2, Far Cry gibi oyunlarda da beni memnun etmeli.
Aşağıdaki 3 monitör aday listemde ;
Lenovo G27-20( https://www.hepsiburada.com/lenovo-g27-20-27-144-hz-1ms-hdm%C4%B1-fhd-%C4%B1ps-mon%C4%B1tor-66c2gac1tk-p-HBV00001BSKNM )
Acer Nitro VG271Pbmiipx 27 ( https://www.hepsiburada.com/acer-nitro-vg271pbmiipx-27-144hz-1ms-hdm%C4%B1-display-freesync-2-fhd-monitor-p-HBV00000N6K97?magaza=BETA%20PLUS%20TEKNOLOJ%C4%B0 )
27 inç 1080P monitörlerde pixellerin çok belirgin olduğu ve göze battığı söyleniyor. Bu konuda sizlerinde deneyimlerini merak ediyorum. 70 CM derinlikli bir masada kullanacağım bu yüzden 24 inç biraz ufak geldi.
Sizce bu 3 modelden hangisi en iyi deneyimi bana sağlayacaktır ? Ayrıca varlığından henüz haberdar olmadığım ve benim kriterlerime uyabilecek başka monitörler biliyorsanız bana önerebilir misiniz ? Şimdiden teşekkürler.
Bilgisayarımı Ofisin Ağına Nasıl Bağlayabilirim ?
Merhaba
Bugün ofiste kendi bilgisayarımı getirdim.
Wifi üzerinden, ofiste belgelerin paylaşıldığı ortak alana bağlanmaya çalışıyorum fakat bağlanamıyorum.
Nasıl bağlanabilirim ? Teşekkürler
13 sene evvel televizyonda izledğim bir Jackie Chan filmini tekrar izlemek istiyorum fakat filmin ismini hatırlayamıyorum.
Filmden hatırladığım bazı sahneler ve filmin konusu:
Filmde, Jackie Chan bir polis memuru ve 12 kişilik bir polis ekibi var. Bir çeteye operasyon düzenliyorlar ancak bu operasyon sırasında Jackie Chan hariç tüm ekip üyeleri öldürülüyor. Çete üyeleri adeta polislerle alay eder biçimde öldürüyor hepsini.
Hatta hatırladığım kadarıyla çete lideri, Jackie Chan'in bir ekip üyesiyle dövüşmesini istiyor kaybederse bir polisi öldüreceğini söylüyor, bir başka sahnede Jackie Chan ile bir ekip üyesi kim daha hızlı tabancayı söküp tekrar takacak tarzında bir oyun oynuyorlar.
Filmin devamında da Jackie Chan bu çeteden intikam almaya çalışıyor.
Çete üyeleri aykırı tiplerdi. Sanki pay day oyunundaki karakterlere benziyorlardı. Maske taktıklarını hatırlıyorum.
Aranızdan bu filmi hatırlayan çıkacak mı merak ediyorum ? Teşekkürler
Yaklaşık 4 yıldır kullandığım emektar Samsung Galaxy Note 8 telefonumun ekranının kırılması sonrasında ekran değişimi için 1300 TL istemeleriyle yeni bir telefon arayışına girdim.
Bütçem max 5500 TL.
Şayet yeni bir telefona geçeceğim için eski telefonumu aratmayan özelliklere sahip bir telefon istiyorum. Evet bu bütçeye Note 8'im gibi QHD+ hdr10 amoled ekran bulamayacağımı biliyorum. Fakat FHD+ 120 hz ekranlar da benim için yeterli olacak gibi
Fakat benim için en önemli nokta kamera. Note 8 oise sahip güzel 2 kameraya sahipti. Mi Store da Mi 11 Lite ile kameralarını kıyasladığımda Note 8'in portre ne normal fotoğraf performansına yaklaşamadı bile. Video konusunda da aynı şekilde oldukça geride kaldı.
Kalemli telefon kullanma takıntım da yok. Tek istediğim bu bütçem ile alacağım yeni telefonun kamerası Note 8'den daha iyi sonuç versin sonuçta yeni bir telefona geçiyorum.
Eğer bu fiyatta beklentilerimi karşılayacak bir cihaz bulamazsam telefonumun ekranını değiştireceğim :( Fakat yeni bir telefon da istiyor bünyem...
Önerilerinizi bekliyorum teşekkürler...
Merhaba arkadaşlar.
1 saat kadar önce CS Go oynadığım sırada bilgisayara 2 saniyelik bir drop girdi ve tekrar düzeldiğinde bilgisayarımın sağ tarafındaki USB girişlerinin çalışmadığını, elektrik dahi gelmediğini farkettim. Yine sağ tarafta bulunan Type-c girişi ve sol tarafta bulunan USB girişi çalışıyor. Bilgisayarım açılıyor, oyunları açıyor, herhangi bir performans eksiği görünmüyor. Fakat benim için çok önemli olan sağ taraftaki 2 USB girişi çalışmıyor.
Bilgisayarımın modeli Lenovo Y520
Aygıt yöneticisinde herhangi bir ünlem işareti yok.
Çözüm önerileriniz var mı ?
Tavsiyeleriniz neler ?
|
Meslek: Avukat
İlgi Alanları: Akıllı Telefonlar, Futbol, Basketbol, Edebiyat
Son Giriş: 9 ay önce
Son Mesaj Zamanı: 11 ay
Gerçek Toplam Mesaj Sayısı: 138
İkinci El Bölümü Mesajları: 0
Konularının görüntülenme sayısı: 12.593 (Bu ay: 91)
Toplam aldığı artı oy sayısı: 84 (Bu hafta: 0)
En çok mesaj yazdığı forum bölümü: Eğitim ve Sınavlar