![onbaşı](/Static/forum/img/rozet/tegmen.png)
Inca - Rush Mouse karşılaştırması
Merhaba arkadaşlar, N11'den Inca IMG-GT12 (70 TL civarında) mouse sipariş etmiştim ancak adreste yanlış anlaşılmadan dolayı ürün iade edildi. Bende aynı ürünü tekrar sipariş edecektim ki kuponum olduğunu farkettim. Bu yüzden biraz daha pahalı ve kaliteli bir mouse bakmayı tercih ettim ve Rush Fighter RM42 RGB (105 TL - 20TL kupon indirimi) ile karşılaştım. Hangisi aldığım paraya değer tam kestiremedim bu yüzden burada sormak istedim. Inca'nın lazer tipi ve sessiz olması kafamı karıştırdı.
öncelikle ürün özelliklerini buraya yazayım.
Inca IMG-GT12:
- Lazer
- Sessiz LMB-RMB click
- 3200 max DPI
- 2 başparmak tuşu
- örgü kablo
- RGB
- Macro
Rush Fighter RM42:
- Optik
- Sesli clickler
- 12.800 max DPI
- 3 başparmak tuşu
- örgü kablo
- RGB
- Macro
Ev yapımı TrackIR için devre
Merhabalar, birkaç gündür kendi TrackIR aletimi yapmak için internetten parça topluyorum. DH'den Mesut Çevik'in de videosu dahil olmak üzere sayısız ev yapımı TrackIR videosu izledim. Bütün videolarda SFH485P isimli IR LED kullanılıyor ancak ben bu LED'i bulamadım bu yüzden onun yerine LD271 kullanıyorum. Herkesin kullandığı LED'i kullansam devreyi, videoyu çekenlerin devresine bakarak yapardım ancak benim LED'im farklı özellikte olduğu için hangi direnci almam gerektiğini bulmam lazım. Eklemeyi unuttum, Supply olarak 5V'luk USB 2.0 girişi kullanacağım. ve 3 tane IR LED kullanacağım.
LD271'e ait datasheet: http://www.farnell.com/datasheets/2047482.pdf
Öncelikle, burada iki tane forward voltage (ileri voltaj) var. Hangisi bu LED için geçerli?
Mesut Çevik devreyi seri bağlamış ancak diğer içerik üreticileri devrelerini paralel yapmış. Paralel mi yoksa seri mi bağlamalıyım?
Paralel için hangi direnci, seri için hangi direnci kullanmalıyım?
Mesut Çevik'in videosu:
|
Teleskop Kalitesi (Heider PRO Zoom x1)
|
Toplama Kasa karşılaştırması
|
Piyasa çok pahalı
|
Ay sonu yavaşlayan internet hızı
|
küçüklük oyunum
|
Hatsan Mod 125 Sniper Vortex Tüfeğin Namlusu Büküldü / Eğildi
|
Son Giriş: 4 yıl önce
Son Mesaj Zamanı: 4 yıl
Gerçek Toplam Mesaj Sayısı: 24
İkinci El Bölümü Mesajları: 0
Konularının görüntülenme sayısı: 10.047 (Bu ay: 244)
Toplam aldığı artı oy sayısı: 1 (Bu hafta: 0)
En çok mesaj yazdığı forum bölümü: Donanım / Hardware
![](/static/forum/img/yukleniyor.gif)
![](/static/forum/img/yukleniyor.gif)