Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası menkul kıymet tesisine ilişkin uygulama talimatında değişiklik yayımladı. Bankadan yapılan açıklamada müşteri bazında kredi kartı limiti belirli bir tutarın üzerinde olanlar için bireysel kredi kartlarıyla yapılan nakit çekimi ve kuyum harcamalarının kredi türüne göre yüzde 30 oranında menkul kıymet tesisine tabi olmasına karar verildiği belirtildi. Yapılan açıklamada söz konusu değişikliğin 16 Mayıs 2023 tarihinden itibaren yapılan kuyum harcamaları ve nakit çekimler için geçerli olacağı kaydedildi.
Hatırlarsanız 70 bin TL üzeri ihtiyaç kredilerinde de menkul kıymet tutma kuralı getirildikten sonra neredeyse hiçbir banka 70 bin TL üstü ihtiyaç kredisi vermemeye başlamıştı. Muhtemelen bu karardan sonra çoğu banka belirtilen limitin üstündeki kartlarda nakit avansı ya tamamen kapatacak yada çok düşük tutacak. Ayrıca kuyum harcamalarını da pos bazında kısıtlayabilirler.
Kaynak:
Kriptoda Büyük Çöküş Ne Zaman Başlayacak
Her güzel şeyin sonu olduğu gibi kripto piyasalarındaki bu boğa trendinin de bir sonu olacak. O gün tabeladaki kripto paraların hepsi kan kırmızına dönecek. Geçmişte 2013'de ve 2017'de olmak üzere iki kere büyük çöküş yaşandı her ikisinde de yaklaşık olarak Bitcoinin fiyatı %85 değer kaybetti ve nice acemi yatırımcı kuyunun dibini gördü. Peki sizce yeni çöküş ne zaman başlayacak? Ben büyük çöküş için biraz daha zaman olduğunu düşünüyorum en azından BTC'nin 80-90 bin bandına çıkmadan bu çöküşün başlayacağını düşünmüyorum. Sizin bu konu hakkında tahminleriniz nedir?
Güncel BTC fiyatı 62.000 USD
Paycell Parama El Koydu Ne Yapabilirim?
Merhabalar Paycell cüzdanıma banka hesabımdan 3400 TL civarında para transferi yaptım. 1 gün geçtikten sonra para hala Paycell cüzdana geçmeyince kendilerine mail attım bana 1 gün sonra dönüş yapıp açıklama kısmına başına 9 koyup telefon numaramı yazmadığım için iade edilecek dediler ama dekontta kabak gibi gözüküyor açıklama kısmında başına 9 koyarak telefon numaramı eksiksiz yazmışım. Bunlara tekrar dekontu gönderdim ama şuanda da mail cevap vermiyorlar 5 gün oldu hala ne paramı iade ettiler nede Paycell cüzdana aktardılar. Yazdığım gibi şuanda mailede dönüş yapmıyorlar. Paramı herhangi geçerli bir sebep sunmadan 5 gündür el koymuşlar daha ne zaman iade veya paycell cüzdana aktaracakları da belli değil bunları resmi olarak şikayet edebileceğim bir yer var mı? Daha önce Paycell ile böyle bir sıkıntı yaşamış olan var mı?
Karta Yanlış Yapılan Para İadesi
Bir e ticaret sitesinden 3 parçalık bir sipariş vermiştim aldım ürünlerden bir tanesi hasarlı elime ulaştı. Satıcı siteye durumu bildirdim bana ürünün parasını iade ettiklerini söylediler. Sipariş tutarı 250 TL hasarlı ürünün fiyatı ise 5 TL yani kartıma 5 TL'nin iade edilmesi gerekiyor fakat kartıma gelen iadeyi kontrol ettiğimde sipariş tutarının tamamını iade ettiklerini gördüm. İlk başta satıcı siteden kaynaklı bir hata olduğunu düşünüp durumu onlara illettim bana kendilerinin sadece 5 TL iade ettiklerini kartı veren banka ile iletişime geçmemi söylediler. Durumu bankaya ilettim onlarda inceleyip geri dönüş yaptılar ama kendileri de işlem kendilerinden kaynaklı herhangi bir hata olmadıklarını söyledi. Yani iki tarafta fazladan gönderilen iadenin kendilerinden kaynaklanmadığını bana söylüyor. Başına daha önce bu tar bir şey gelen var mı? Bu fazladan gelen paranın kimden kaynaklı olduğunu nasıl anlayabilirim bilen var mı?
Paypal cüzdanınızdaki parayı 7/24 Magnatus Exchange üzerinden nakite çevirebilirsiniz. Paypal bakiyenizi site üzerinden Advcash, Perfect Money, Qiwi cüzdan ve en kolay yol olan Bitcoine dönüştürebilirsiniz. Bu işlemler için sitenin alacağı komisyon oranları şu şekilde;
En kısa ve uygun yol Paypal bakiyenizi site üzerinden bitcoine çevirip gelen Bitcoinleride BtcTurk üzerinden bozdurup banka hesabınıza komisyon ödemeden anında çekmek. Site üzerinden işlem yapabilmek için hesap oluşturmanız gerekiyor referanslı bağlantım üzerinden kaydolmak için; https://magnatus.com/index_english.php?who=54847 linkine tıklayabilirsiniz. Siteye kaydolduktan sonra info client panel kısmına tıklayın oturum açtıktan sonra Exchange Order kısmına tıklayın açılan sayfadan paypal/bitcoin seçeneğini seçin alt kısımda paypal hesabınızı ve bitcoin cüzdan adresinizi yazın buraya direk Btcturk veya Bitcoini bozduracağınız borsaya ait Bitcoin cüzdan adresinizi yapıştırın sonra siparişinizi tamamlayın. İşlem yapmak için alt limit 50 dolar üst limit ise 15000 dolar. Konu hakkında sorunuz varsa konuya veya pm üzerinden yazabilirsiniz elimden geldiğince yardımcı olurum.
EDİT: Rusya Ukrayna savaşından ötürü konu geçerliliğini yitirmiştir. Düşük komisyonlarla Webmoney cüzdanınızdaki bakiyeyi çevirmek şuanda mümkün değil. Siteler bile %10 - %15 daha ucuza wmz satıyor yani siz 100 dolar verirseniz size ortalama 110 - 115 dolarlık wmz satıyorlar. Bu durumdan ötürü sitelerde ortalama %20 komisyon talep ediyorlar. İşlem yapacağınız zaman siz yine de güncel komisyon oranlarını kontrol edin ama uzun bir süre Webmoney kullanmamanız sizler için daha kârlı olur.
Bu konuyu açmamda ki neden forumda fahiş komisyonlar ödeyerek wmz bozmak zorunda olan kişilere güvenilir düşük komisyonlu bir alternatif sunmak. WMZ bakiyenizi nakite çevirmek için exwallets sitesini kullanabilirsiniz. Aslında exwallets bir takas sitesi hem güvenilir hemde düşük komisyonlu olduğu için buradan webmoney bakiyenizi istediğiniz zaman nakite çevirebilirsiniz. Aşağıda en basit ve en düşük komisyonlu iki ödeme seçeneğini anlatıcam siz site üzerinden farklı ödeme seçenekleri ile de wmz bakiyenizi bozdurabilirsiniz.
Birinci yöntem wmz bakiyenizi site üzerinden direk tether'e çevirmek. wmz bakiyenizi tether'e çevirirseniz exwallets %1 komisyon alıyor yani sadece %1 komisyon ödeyerek wmz bakiyenizi tether'e çevirebilirsiniz. Tether'in ne olduğunu bilmeyenler için usdt (kısaltması usdt) dijital dolar olarak geçiyor yani her zaman 1 usdt 1 dolara eşdeğerdir. Siteden çektiğiniz usdt direk TL'ye çevirip banka hesabınıza çekmek isterseniz btcturk borsasını kullanabilirsiniz. Btcturk borsasında TL'ye çevirdiğiniz usdt banka hesabınıza çekerken ekstra bir komisyon ödemezsiniz. usdt/TL kuruna pro.btcturk.com/basit/al-sat/USDT_TRY adresinden bakabilirsiniz. şu anda 1 usdt btcturk'te 7.85 TL 1 dolarda piyasada 7.85 TL zaten.
İkinci yöntem ise daha basit ama komisyon oranı daha yüksek. exwallets üzerinden wmz bakiyenizi direk vissa/mastercard destekli herhangi bir karta TL olarak çekebilirsiniz. tabi bu işlemde exwallets %5 komisyon alıyor bunun nedeni de karta para transfer etmenin daha maliyetli olması. Karta para çekmenin iyi tarafı site direk TL olarak parayı gönderdiği için için parayı çektiğiniz banka veya cüzdan ekstra bir komisyon almıyor yani exwallets dolar olarak ödemeyi kartınıza gönderseydi birde bankanız veya kullandığınız cüzdan onu TL'ye çevirirken komisyon tahsil edecekti bu şekilde ekstra bir kesinti olmadan wmz bakiyenizi sadece %5 komisyon ödeyerek kartınıza TL olarak paranızı çekebilirsiniz.
Bu iki yöntem dışında elden nakit dolar, banka transferi, farklı e cüzdanlar ve diğer kripto para yöntemleri ilede WMZ bakiyenizi nakite çevirebilirsiniz. Konunun çok fazla uzamaması için hepsini tek tek buraya yazmadım siz kendinize en uygun ödeme yöntemi kullanabilirsiniz.
Yukarıda yazdığım gibi bu konuyu açmamda ki neden yüksek komisyon ödemeden wmz bakiyenizi bozdurabilmeniz için alternatif bir yöntem sunmak. Bu konu işinize yaradıysa bana destek olmak için https://www.exwallets.com/?rf=34014 referans linkimi kullanarak siteye kayıt olabilirsiniz. Hesap açmanın bir diğer avantajı da site üzerinden yaptığınız işlemler için komisyonlardan %30'a kadar indirim alabiliyorsunuz.
Konu hakkında sorularınız varsa buraya veya bana mesaj yazabilirsiniz.
EFT'de Saat 17.00 Sınırı Kalkıyor
TCMB 18 aralık tarihinde başlatacağı pilot uygulama ile kullanıma sunulacak olan FAST (Fonların Anlık ve Sürekli Transferi) sistemi ile havale-eft ayrımı ortadan kalkıyor. Yeni sistemde 7/24 bankalar arası para transferi yapılabilecek. Fast olarak adlandırılan sistem ile iban olmadan E-posta ve telefon numarası ile ödeme yapılabilecek. Fast sistemi 18 aralık tarihinde 11 banka ile pilot olarak başlatılacak. Pilot dönemde transferlerde 1000 TL işlem üst limiti bulunacak daha sonra hem banka sayısı hem de transfer limiti artırılacak.
Kaynak https://www.bloomberght.com/tcmb-den-yeni-odeme-sistemi-2268524
Vakıfbank Gerçekleşmeyen EFT
|
Deneme süresinde işten ayrılma
|
Clearlinux Hakkında
|
İlgi Alanları: kripto para,Finans
Son Giriş: 46 dk. önce
Son Mesaj Zamanı: 2 ay
Gerçek Toplam Mesaj Sayısı: 1.324
İkinci El Bölümü Mesajları: 62
Konularının görüntülenme sayısı: 37.300 (Bu ay: 361)
Toplam aldığı artı oy sayısı: 669 (Bu hafta: 0)
En çok mesaj yazdığı forum bölümü: Finans Forumları