![onbaşı](/Static/forum/img/rozet/tegmen.png)
Marş alıyor ancak çalışmıyor
Aracım 2010 vw polo 1.4 85hp. Zaman zaman özellikle biraz kullandıktan sonra gelip(yarım saat veya 1 saat) tekrar marş yaptığımda aracım ilk marşta çalışmıyor. İkinci marşı sorunsuz alıyor. Şunu fark ettim ilk marşta eğer gaz vererek yaparsam motor çalışıyor. LPG-Benzin her ikisinde de denedim aynı sorun var. Cihaza bağladığımız da herhangi bir hata kodu gözükmüyor. Aracımın bakımları tam 1 ay önce de enjektör temizliği yapılıp tüm ateşleme elemanları yenilendi. Bu sorun yüzünden benzin pompası değişimi de yaptım ancak yine düzelmedi. Sabahları soğuk çalıştırmada hiçbir problem yok tek marşta sorunsuz alıyor. Hızlanma da rölanti de vb de herhangi bir sorun yok.
Arkadaşlar aracım polo 1.4 2010 85hp benzinli yağ sıvı bakımları yeni yapıldı. Daha önce ilk marşta 20 saniye kadar silkeleyerek çalışma sorunu için geçen hafta enjektör temizliği ve benzin pompası değişimi yapıldı. Bu sorun düzeldi ancak şimdi de mesela kullanıp bırakıyorum aradan 1 saat geçtiğinde marş yaparken tek marşta almıyor ikinci de alıyor ve biraz zor garip çalışıyor rölanti de sorun yok. Bugün gidip buji ve ateşleme bobini takımı alıp hepsini değiştirdim sorun hala devam ediyor. Hem lpg hem benzinde yapıyor ? geçtiğimiz yaz selenoid valf değiştirmiştim onuda eledik. Ne kaldı başka?
Volkswagen Polo 1.4 benzinli motor yağı tavsiyesi
2010 model 1.4 benzinli polo arabama motor yağı tavsiyesi arıyorum daha önce bu motoru kullanan kişiler varsa hakkında bildiklerini de aktırırsa sevinirim aracı yeni aldım ve ilk defa vw grubu bir aracım oldu nedir ne değildir bilgi almam iyi olabilir. Aklımdaki yağ şu
https://www.hepsiburada.com/motul-8100-x-clean-5w-40-5-litre-motor-yagi-uretim-yili-2021-p-HBV00000D53FQ?magaza=motoroil
Son Giriş: 6 ay önce
Son Mesaj Zamanı: 6 ay
Gerçek Toplam Mesaj Sayısı: 48
İkinci El Bölümü Mesajları: 4
Konularının görüntülenme sayısı: 20.547 (Bu ay: 614)
Toplam aldığı artı oy sayısı: 3 (Bu hafta: 0)
En çok mesaj yazdığı forum bölümü: Motorlu Araçlar Dünyası
![](/static/forum/img/yukleniyor.gif)
![](/static/forum/img/yukleniyor.gif)