Aracım 2010 vw polo 1.4 85hp. Zaman zaman özellikle biraz kullandıktan sonra gelip(yarım saat veya 1 saat) tekrar marş yaptığımda aracım ilk marşta çalışmıyor. İkinci marşı sorunsuz alıyor. Şunu fark ettim ilk marşta eğer gaz vererek yaparsam motor çalışıyor. LPG-Benzin her ikisinde de denedim aynı sorun var. Cihaza bağladığımız da herhangi bir hata kodu gözükmüyor. Aracımın bakımları tam 1 ay önce de enjektör temizliği yapılıp tüm ateşleme elemanları yenilendi. Bu sorun yüzünden benzin pompası değişimi de yaptım ancak yine düzelmedi. Sabahları soğuk çalıştırmada hiçbir problem yok tek marşta sorunsuz alıyor. Hızlanma da rölanti de vb de herhangi bir sorun yok. |
Marş alıyor ancak çalışmıyor
-
-
benzin pompası şamandıra ilemi değişti ? yoksa sadece pompamı değişti ?
eğer sadece pompa değişti ise benzin regülatörüne bakıldımı ?
-
Şamandıra ile değişti orjinal bosch marka.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bttlhwk -- 9 Ağustos 2024; 17:17:51 > -
şamandıranın içindemi regülatör ? yoksa enjektör hattındamı duruyor regülatör ?
motor sıcakken benzin basıncı ölçüldümü ?
bana kalırsa sorun benzin hattında sıcakken geç çalışıp sabah çalıştığının nedeni benzinin yoğunlaşması,vakti zamanında geldi başıma benzeri
bendede sabah soğukken tek marş sıcakken atıyorum bir yere gittiğiniz 15-20 dk durdunuz çalışmadı 2de alırdı,şamandıra ile beraber pompayı değişmiştim,değişen olmadı regülatör sonrası düzelmişti.arıza kaydıda yoktu.
yada kanister valfi hangisi var yok bilmiyorum pololarda
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi UltimateRs -- 9 Ağustos 2024; 17:29:13 > -
Bahsettiğini yakıt depo havalandırma valfi mi ? eğer oysa onu kontrol ettim herhangi bir sıkıntısı yok zaten geçen yaz yine bosch marka ile değiştirmiştim onu. Krank sensörü olabilir mi sizce? yani tamircime söylemiştim ama cihazda arıza yazar dedi öyle olsa.
-
kanister dediğim depo havalandırması zaten,
hocam regülatöre bakın,regülatör dediğim ayrı parçadır ya şamandıranın içindedir,yada enjektör hattındadır ustanıza sorun bunu eğer şamandıra haricinde regülatör var ise onu değişin pahalı değildir muhtemelen
krank sensörününde yapabilme ihtimali var aslında.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi UltimateRs -- 9 Ağustos 2024; 17:52:24 > -
Enjektörler de işeme var yada krank okuyucusu gidik.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X