Bir TurkNet kullanıcısıyım ama başlığı internet servis sağlayıcılar olarak açtım çünkü Türk Telekom'un altyapısını kullanıyorum ve diğer şirketlerin de benzer işler yaptığını düşünüyorum. Her şey 30.06.2021 tarihinde başladı. TurkNet'in gigafiber reklamlarını gördüm ve TurkNet'in sitesi üzerinden altyapımı sorguladım (Normalde TurkNet abonesi olan dairelerin altyapısı ölçülmüyor ama o zaman ölçülebiliyordu). 74 mbps download ve 8 mbps'ye kadar da upload alabileceğim sonucuyla karşılaştım. Ardından TurkNet destek ile iletişime geçtim ve bu sonucu onlarla paylaştım. Destek ekibi bana kendi kontrollerinde alabileceğim azami hızın 45 mbps olduğunu söyledi ve benim onayım ile birlikte 50 mbps'lik pakete geçiş yaptım. Bir süre 50 mbps'lik paketi kullandım. 02.08.2021 pazartesi gününün erken saatlerinde Türk Telekom ekiplerinin çalışma yapıyor olmalarının nedeniyle internetim bir müddet gitti. İnternetim geri geldiğinde bir umutla hız testi yaptım ve çıkan sonuç beni mutlu etti. İnternetim hızlanmıştı. Download hızım 46 mbps'ye kadar çıkıyor, upload hızım ise 7 mbps'nin üzerinde seyrediyordu. Hata gibi bir şey olmadığına emin olmak içi 2-3 gün bekledim ve gerçekten bana en fazla 45 mbps alabilirsin demelerine rağmen hızım artmıştı. Bu sırada modem arayüzünden baktığımda hattıma neredeyse 50 mbps geldiğini gördüm. 04.08.2021 tarihinde belki birkaç mbps hızım artar umuduyla tekrar destek ekibiyle iletişime geçtim ve 100 mbps'lik pakete geçiş yaptım. Paket değişikliğinin ardından internet hızım ve modem arayüzünde ki oranlar düştü. Arayüzde hattıma 45 mbps geldiği yazıyordu. Bu sorunu destek ekibi ile paylaştım ve Türk Telekom saha ekipleri 05.08.2021 perşembe günü akşamı saha dolabını kontrol etti ama hiçbir sorunun olmadığını söylediler. Ertesi günün erken saatlerinde Turknet destek ekibi beni aradı. Hattımda bir sorunun olmadığını, zaten 1-2 mbps'lik farkın hissedilmeyeceğini ve önemli olmayacağını iddia etti. Ancak yanılıyordu çünkü bahsedilen farkı ben internet kullanımımda ciddi bir şekilde hissediyordum. Velhasıl hattım izin vermediği için 100 mbps paketinde kalmam sorunlar yaratabileceğinden dolayı 50 mbps'lik pakete geri dönmek zorunda kaldım. Günün ilerleyen saatlerinde internetim her 15-30 dakikada bir gidip-gelmeye başladı ve gariptir ki her gidip-gelişinde farklı internet oranlarına sahip oluyordum. Bazen çok yüksek iken bazen ise eskisinden daha düşük oranlar görüyordum. Sonradan öğrendim ki bu kesintilerin sebebi Türk Telekom'un 2-3 günlük altyapı çalışması başlatması imiş. Bugün ise 50 mbps'lik pakete ilk geçtiğim zamanki internetten daha yavaş internete sahip bir kullanıcıyım ama biliyorum ki bu hat ile daha hızlı internet kullanabilirim.
Değişen sayılar gözünüze küçük geldi ise değişim oranı olarak düşünmenizi rica ediyorum.
|
|
Son Giriş: 10 ay önce
Son Mesaj Zamanı: 10 ay
Gerçek Toplam Mesaj Sayısı: 9
İkinci El Bölümü Mesajları: 0
Konularının görüntülenme sayısı: 975 (Bu ay: 28)
Toplam aldığı artı oy sayısı: 1 (Bu hafta: 0)
En çok mesaj yazdığı forum bölümü: Haberleşme ve Dijital Platformlar