Bir TurkNet kullanıcısıyım ama başlığı internet servis sağlayıcılar olarak açtım çünkü Türk Telekom'un altyapısını kullanıyorum ve diğer şirketlerin de benzer işler yaptığını düşünüyorum. Her şey 30.06.2021 tarihinde başladı. TurkNet'in gigafiber reklamlarını gördüm ve TurkNet'in sitesi üzerinden altyapımı sorguladım (Normalde TurkNet abonesi olan dairelerin altyapısı ölçülmüyor ama o zaman ölçülebiliyordu). 74 mbps download ve 8 mbps'ye kadar da upload alabileceğim sonucuyla karşılaştım. Ardından TurkNet destek ile iletişime geçtim ve bu sonucu onlarla paylaştım. Destek ekibi bana kendi kontrollerinde alabileceğim azami hızın 45 mbps olduğunu söyledi ve benim onayım ile birlikte 50 mbps'lik pakete geçiş yaptım. Bir süre 50 mbps'lik paketi kullandım. 02.08.2021 pazartesi gününün erken saatlerinde Türk Telekom ekiplerinin çalışma yapıyor olmalarının nedeniyle internetim bir müddet gitti. İnternetim geri geldiğinde bir umutla hız testi yaptım ve çıkan sonuç beni mutlu etti. İnternetim hızlanmıştı. Download hızım 46 mbps'ye kadar çıkıyor, upload hızım ise 7 mbps'nin üzerinde seyrediyordu. Hata gibi bir şey olmadığına emin olmak içi 2-3 gün bekledim ve gerçekten bana en fazla 45 mbps alabilirsin demelerine rağmen hızım artmıştı. Bu sırada modem arayüzünden baktığımda hattıma neredeyse 50 mbps geldiğini gördüm. 04.08.2021 tarihinde belki birkaç mbps hızım artar umuduyla tekrar destek ekibiyle iletişime geçtim ve 100 mbps'lik pakete geçiş yaptım. Paket değişikliğinin ardından internet hızım ve modem arayüzünde ki oranlar düştü. Arayüzde hattıma 45 mbps geldiği yazıyordu. Bu sorunu destek ekibi ile paylaştım ve Türk Telekom saha ekipleri 05.08.2021 perşembe günü akşamı saha dolabını kontrol etti ama hiçbir sorunun olmadığını söylediler. Ertesi günün erken saatlerinde Turknet destek ekibi beni aradı. Hattımda bir sorunun olmadığını, zaten 1-2 mbps'lik farkın hissedilmeyeceğini ve önemli olmayacağını iddia etti. Ancak yanılıyordu çünkü bahsedilen farkı ben internet kullanımımda ciddi bir şekilde hissediyordum. Velhasıl hattım izin vermediği için 100 mbps paketinde kalmam sorunlar yaratabileceğinden dolayı 50 mbps'lik pakete geri dönmek zorunda kaldım. Günün ilerleyen saatlerinde internetim her 15-30 dakikada bir gidip-gelmeye başladı ve gariptir ki her gidip-gelişinde farklı internet oranlarına sahip oluyordum. Bazen çok yüksek iken bazen ise eskisinden daha düşük oranlar görüyordum. Sonradan öğrendim ki bu kesintilerin sebebi Türk Telekom'un 2-3 günlük altyapı çalışması başlatması imiş. Bugün ise 50 mbps'lik pakete ilk geçtiğim zamanki internetten daha yavaş internete sahip bir kullanıcıyım ama biliyorum ki bu hat ile daha hızlı internet kullanabilirim. Değişen sayılar gözünüze küçük geldi ise değişim oranı olarak düşünmenizi rica ediyorum. |
İnternet Servis Sağlayıcılar Alabileceğimiz Azami Hızı Kısıtlıyorlar Mı?
-
-
Merhaba, hattınızda yaşamış olduğunuz sorunu hizmetinizi kontrol ederek size yardımcı olmak isterim. Konu linki ile birlikte destek kaydı numaranızı PM üzerinden paylaşır mısınız? -
Ulaşılabilir hızınız dalgalanıyor 35mbite sabitlettirmeniz sizin için daha iyi olacaktır.
-
Hat değerleri iyi kablolamada hiçbir sorun olmadığında stabil kalır, bu sorun internet sağlayıcı kaynaklı değildir. Türk Telekom kablo bakır alt yapısı ve evin iç kablolaması ile alakalıdır.
Hattın 35 / 40 Mbps e sabitlenmesi SNR payında bir miktar artış ile hattın daha stabil kalmasına olanak sağlar. Maalesef bu durumun çözümü dezavantajlı oluyor.
-
Bahsettiğim büyük dalgalanmalar altyapı çalışması sırasında oldu. Şuan öyle bir sorun yok. İnternetim daha yüksek hızlarda iken de öyle bir sorun olmuyordu. Evimde cat 5 kablo kullanıyorum ve gecikme süresinin makul seviyede artması benim için sorun değil.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
İnternet saglayicilari degil de Turk telekomun yaptigini dusunuyorum. Tip 9 kabinden internet aliyorum vdsl. 35 mb interneti zor gorurken, uploadlar arttirilinca 70 lere cikti. Sonra bir duzenlemr daha yaptilar herhalde 85 lere cektiker. Nerden altyapi sorgulasan fix 82 mb yazmaya basladi. Gecen haftalarda da 95 e cektiler. Sorsan ev ici tesisatinizi degistirmissiniz derler.
Bahsi geçen iss durumun dışında.
Herkesin pek bilmediği farklı durumlar da var, mesela bu değerler direk bağlantı şekliyle bile değişiyor, bugün daireme gelen standart telefon kablosunu kendim cat6 ile değiştirdim, yani eski hattı iptal edip raglet e cat6 kabloyu çaktım, diğer ucuna rj11 i de çakıp modeme bağladım ve tekrar tekrar internet bağlantısı yaparak testler gerçekleştirdiğimde, ulaşılabilir ve download snr değerim ulaşılabilir 78 ler den 85 ler e, bunnla birlikte download için snr ise 8 ler den 9.1-9.3 arasında oynamaya başladı, raglet ten (apartman kutusundaki switch diyelim) switch e giren altyapı uçlarını söküp, daireme giden cat6 ile dışarıdan elle birleştirdim ve tekrar tekrar testler e dvm ettim, download için ulaşılabilir hız 89 lar a snr ise 9.4-9.6 arası dalgalanmaya yani olumlu yönde yükselişe geçti, akabinde en başından beri, dışarıdan gelen çizgili çizgisiz kablonun karşısına hep aynı renkler denk gelecek şekilde bağlantı yaparken, sonraki bağlantı da renkleri değiştirmeyi denedim ve bir işe yaramıyacağını düşünmeme me karşın, kabloları farklı şekilde (karşılık gelen renk değişimi ile) birleştirdiğimde ağzım açık kaldı, çünkü kablolarda sanki +/- durumu mevcutmuş gibi snr ve ulaşılabilir hızlar düştü, ulaşılabilir hız 83 lere snr ise 8.8-9.2 lere geriledi (ben şans eseri doğru yönde bağlamışım, tam tersi olup daha da yükselebilirdi de,) son olrk renkleri eski hâlinde ve yine raglet dıişında lehimleyerek denediğimde, ulaşılabilir hız 91-92 ye snr ise 9.7-9.9 arası dalgalanmaya başladı, bu şekilde bağlantıyı izole edip bıraktım, en çok ilgimi çeken durum ulaşılabilir hızın artmasına karşın snr değerinnde yukarı zıplamaları oldu, çünkü şahsen sabit kalmasını veya çokta oynamamasını umardım, en azından bu kadar abartı şekilde zıplayacağını hiç ummuyordum diyelim.
Uzun lafın kısası; bu bağlantıları yaparken, pano yada modem arkasındaki giriş uçlarınn yönlerini değiştirdiğinizde de bağlantı gücü değişebiliyor, bağlantıyı direk raglet yerine, raglet ten sökülerek dışarıda yapıldığında da güç yükseliyor, lehimle yapıldığında da (belki yak ile de olabilir, denemedim) sinyal gücü yükseliyor, bir arkadaşım modeme bağlı adaptörün yönünü değiştirdiğinde yine bariz olrk modemde ki sinyal değerlerinn değiştiğini söyledi, pek ihtimal vermiyorum fakat bu kablo renklerini değiştirdiğimde de işe yaramıyacağını düşündüğüm halde beni şaşırtmıştı, şu anda evde net kullanımı olduğu için deneyemiyorum fakat bunu da deniyecem, sizde deneyebilirsiniz.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Reception47 -- 11 Ağustos 2021; 20:56:1 >
-
Aynı durumu ben de yaşadım. Kabloların yerini değiştirdim. Uploadım 17 downloadım 85 idi, upload 15e düştü download 95 çıktı. Sonra tekrar eski seviyeye döndü. Devamlı bir şekilde haftanın belirli günleri ya da saatleri sistem kendine reset atıp hızları tekrar belirliyor. Yine aynı upload yine aynı download hızına geri dönüyor.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi alvete -- 12 Ağustos 2021; 2:25:3 > -
Fikirleriniz için teşekkür ederim. Kablolarla ilgili yöntemi uygulamayı düşünüyorum. 2 günlük TurkNet destek ile iletişimimiz sonucunda hiçbir değişiklik olmadı. Hiçbir fark olmamasına rağmen destek kaydımı sorun çözüldü olarak işaretlemişler. Bazı destek çalışanları konuya ve müşteriye çok ilgili iken bazıları işlerini yeterince yapamıyorlar. Anlaşılan paylaştığım bilgileri okumaya dahi tenezzül etmeyen çalışanlar var.
-
Merhaba, yaşadığınız sorunu kontrol ederek yardımcı olmak isterim. Oluşturduğunuz destek kaydı numarasını konunun linki ile birlikte PM üzerinden benimle paylaşabilir misiniz? -
Destek kaydımı sizinle zaten paylaşmıştım. Sizden beklediğim türden bir değişiklik veya açıklama yapamıyorsunuz. Özellikle son destek kaydımı sürekli çözüldü olarak işaretleyen personeliniz. Şikayet kaydı oluşturdum. Umarım onu da geçiştirmezsiniz.
03.08.2021 tarihinden beri TurkNet destek ekibi ile olan serüvenimi bugün sonlandırmak zorunda kaldım çünkü çok kuvvetli bir çelişkinin içerisindeydik. Ben ne söylersem söyleyeyim hep aynı cevabı alıyordum: altyapısal bir sorun yok. Madem altyapısal bir sorun yok neden eskiden daha hızlı internet kullanıyordum sorusuna da mantıklı bir cevap yok. Kısacası 14 günlük çabanın sonucu hüsran. Siz siz olun internetiniz hızlanırsa kesinlikle kimse ile paylaşmayın veya bir değişiklik yapmayın. Elveda 45.31 mbps download. Elveda 7.71 mbps upload. Belki sana da bir gün elveda çözüm üretememesine rağmen çözdüğünü iddia eden TurkNet.
-
Merhaba, sizi aramızda göremeyeceğim için üzgünüm. Dilerseniz teknik uzmanlarımız ile tekrar iletişime geçerek arızanın kontrol edilmesini talep edebilirim. -
Bu paradoksun içine tekrar girmek istemiyorum. Zaten bir sonuç çıkmıyor.
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X