İkisi arasından bir tanesini seçme durumunda kalabilirim. Acer'in işlemcisi daha iyi fakat halihazırda Acer ile sorun yaşayan birisiyim. Tek kanal RAM masrafı da çıkaracak bana. Diğer tarafta ROG var fakat bu seriye bile tam anlamıyla iyi değil diyenler var ve işlemcisi eski nesil. Siz olsanız hangisini tercih ederdiniz? Ayrıca 3050 Ti çektikleri güç bakımından eşitler mi? Teşekkürler.
Ve 11800h ile 4800H arasında çok fark olur mu? Warzone tarzı oyunlarda.
Bilgisayarımda çözemediğim eşi benzeri olmayan sorun
Merhabalar, yaklaşık 1 haftadır başımda olan ve son 2 gün iyice sapıtan bu sorun ne yaptıysam düzeltemedim ve sebebini bulamadım. Forum forum dolaşıyorum lütfen biriniz bana yardım etsin.
Sorunum şu ki görev çubuğu kafasına göre kilitleniyor ve oradan hiç bir simgeye basamıyorum, bilgisayar fareyi tek tıkta algılamıyor bazen 10-15 defa üst üste tıklamam gerek ki algılasın. Bu fare sorunu gerek Youtube üzerinde video açarken, gerek klasör kapatırken, gerek burada ''Yeni Konu Aç'' kısmına basarken sürekli olmakta. Sorunun fare'den kaynaklı olmadığını söyleyebilirim çünkü 3 tane fare ile denedim.
Bu görev çubuğu kilitlenme sorununu da dediğim gibi çözemiyorum, ne oyun oynayabiliyorum ne başka bir şey yapabiliyorum adam gibi. Kaç defa format attım çözülmedi bu sorunlar. Şu an için durumumuzda yok yeni bilgisayar almaya, tamirciye götürsem formata bile İzmir'de 200 TL istiyorlar. Donanımsal bir sıkıntı mı acaba diye düşündüm ama HDD sağlık testinde bir sorun yok gibi, onun dışında ne kaynaklı olabilir?
Görev çubuğu kafasına göre kilitlendiğinde ise görev yöneticisini açtıktan sonra kendine geliyor fakat herhangi bir tıklama yaptıktan sonra tekrar kilitleniyor.
Yardımlarınızı bekliyorum.
GTX 960
İ5 6402P
Windows 10
Arkadaşlar böyle bir olanağım var mı? Benim asıl amacım bu idi ama çok büyük hata yapıp Makine yazmışım herhalde. Ve sanırsam bu bölümden de bu bölüme geçiş yok. Puan olarak ise her üniversiteye yetiyor puanım. Teşekkürler.
Merhabalar, öncelikle bu konuda bilgili ve tecrübeli arkadaşlarım, abilerim, kardeşlerim yardımcı olursa ve fikir verirse çok sevinirim. Şimdi sözde kaliteli ve üst düzey diye bundan 1-1,5 sene önce 12.000 TL'ye satın aldığım Acer Predator Helios 500 cihazım ikinci kez arıza yaptı ve servise yolladım. Servis tam tamına 2,5 aydır yurt dışından anakart bekliyor. Son 2 haftadır ise beni yarın gelecek diye geçiştiriyorlardı. Bende bugün dayanamadım artık aradım sövdüm, saydım değişim talebini başlattım. Çünkü hem öğrenciyim, hem işlerimiz var ve mağduruz 2,5 aydır. Neyse satıcı direk Hepsiburada. Şimdi ben hiç bir şekilde para iadesini kabul etmeyeceğim çünkü 12.000 TL'ye ben o kalitede, o güçte bir cihazın daha yarısını alamam. Değişim desek büyük ihtimalle aynısından stokta yok. Aynı güçte ve kalitede bir cihaz isteme hakkım var mı? Tüketici Hakları'na baş vursam bu yolda haklı çıkar mıyım? Çünkü sonuçta burda ben çok mağdurum, tek isteğim aynı cihaz ya da aynı kalite-güçte bir cihazla değişim. Teşekkürler.
Satıcı ise direk Hepsiburada bu arada.
Merhabalar, yaşım 20. Sorunum çok açık belli. Bu zamana kadar ne yaptıysam, ne ettiysem, hangi kitabı aldıysam bir türlü ''Problemler'' konusunu yapamıyorum. Çaba da gösteriyorum ama olmuyor nedense. Şimdi tekrar videolarla falan problemler çalışmaya başladım ama ''Level 0'' soru tipleri hariç hiç birini çözemiyorum. Ne püf noktaları kavrayabiliyorum ne de sorunun can alıcı kısımlarını. Tek isteğim zor olanları da geçtim, orta derece problemlerden 10 tane soru çıkıyorsa yarısını çözmek.
Aranızda bu konuda deneyimli ve öğretmen olan abilerim-kardeşlerim vardır eminim. Lütfen bana bir yol gösterin. Ya da acaba bende doğuştan gelen o ''Matematik zekası'' gerektiği kadar yok ve bu yüzden mi belli bir aşamadan sonra soruları çözemiyorum?
E5300 sisteme R7 250 takılır mı?
|
Son Giriş: 2 yıl önce
Son Mesaj Zamanı: 2 yıl
Gerçek Toplam Mesaj Sayısı: 33
İkinci El Bölümü Mesajları: 5
Konularının görüntülenme sayısı: 1.566 (Bu ay: 36)
Toplam aldığı artı oy sayısı: 4 (Bu hafta: 0)
En çok mesaj yazdığı forum bölümü: Donanım / Hardware