|
Resimdeki Bu Cihaz Upgrade Edilebilir mi?
Yaklaşık 9 yıl önce HP marka All-in-one bilgisayar almıştık. Cihazda Intel i7-7700T işlemci ve 16 GB DDR4 RAM mevcut. Yeni bir bilgisayar almak yerine eldekini yükseltmeyi denemek istiyoruz. Sistem konularından hiç anlamadığım için sormak istedim.
- RAM ne kadar artırılabilir? DDR4 RAM maksimum ne kadar artırabiliriz?
- İşlemci yükseltmesi yapılabilir mi? Yükseltebileceğimiz en iyi işlemciyi öneririseniz sevinirim.
- NVMe SSD kullanma şansımız var mıdır? Cihazın anakartına göre uyumlu olan model hangisi olur acaba
- Harici ekran kartı takılabilir mi?
Kısacası yükseltilebilecek her parçasını geliştirmek istiyoruz. Şimdiden teşekkürler.
Cihaz:
Video altta:
Turk Telekom altyapısı kullanan pek çok küçük-büyük ölçekli internet sağlayıcısı mevcut. Forumda bir firmadan diğerine geçiş yapan kullanıcıların yorumlarını okuduğumda sebebini anlamadığım bir detay ilgimi çekti. Bazı kullanıcılar daha az ödeme yapmak adına ortak altyapı kullanan X firmasından yine ortak altyapı kullanan Y firmasına geçmiş ve X firmasında interneti sorunsuz çalışmasına rağmen Y firmasına geçtikten sonra internette kopma sorunları yaşamaya başlamış.
Tüm bu firmalar ortak altyapı kullanmasına rağmen hizmet kalitesi nasıl değişebiliyor?
Ben tahhütlü olması için Türknet'den Türk Telekom'a geçiş yapıyorum. Evraklarımı gönderdim henüz transfer tamamlanmadı. Türknet (VDSL) ile hiçbir kesinti yaşamadan sorunsuz bir şekilde internet erişimim vardı. Türk Telekom'a geçiş yaptığımda veya herhangi bir ortak altyapı kullanan bir firmaya geçiş yaparsam ne değişecek ki internetimde kopmalar olsun veya ping değerleri artsın/azalsın?
Merhabalar,
Xbox cihazım için Hepsiburada Samsung Türkiye resmi mağazasından LC24RG50FQRXUF model bir monitör satın aldım. Malum kur sebebiyle uygun fiyata bulabildiğim tek monitör buydu.
Kutuyu açtığımda ekranda herhangi bir sorun göremedim, hassas ve dikkatli bir şekilde ayağını kurmaya başladım ve ekranı çalıştırdım. Sonrasında ise sağ üst köşede bir hayli yoğun şekilde ölü piksellerin bulunduğunu fark edince hemen fotoğrafını çektim ve monitörü eksiksiz bir şekilde tekrar paketledim.
Görseller:
İade sürecinde kafama takılan şey, kutusunda alttaki görselde gördüğünüz üzere yırtık varmış. Bunu sonradan fark ettim ama kutudaki bu yırtık ekrana zarar vermiş olamaz diye düşünüyorum çünkü ekranı koruyan köpük üzerinde bir hasar görünmüyordu.
Ürünü yarın kargoyla geri iade edeceğim fakat aklıma takılan sorular şu şekilde:
1- Bu yırtığı gördüğümüz an kargocu tutanak tutturmamız gerekiyormuş. Tutanak tutturmadım çünkü sonradan fark ettim. Kutudaki yırtık sebebiyle iade sürecinde bana bir problem yaşatırlar mı? Siz yaptınız vs. şeklinde?
2- Ürünü alırken 1240 liraydı. İade ettiğimde yenisini gönderemeyeceklerini söylediler çünkü fiyatı bir gün içerisinde 1350 liraya çıkmış maalesef. Zaten kur sebebiyle bir ürün alabilmek için kırk takla atıyoruz ona rağmen ürünü çok geç kargoya verdiler ürünü beklemem, sorunu fark etmem ve iade sonrasında aynısını alabilmek için ekstra para ödeyecek olmam bir hayli canımı sıkıyor. Haftalarca bununla uğraşacağım ki yeni bir mönitörüm olsun. Özellikle hiçbir suçumun olmadığı bu sorun resmen bana monitörü zehir etti. Ki iade alacaklarından bile emin değilim ilk kez başıma geldi. Bu durum için Samsung'dan birilerine mi ulaşmam gerekiyor ki derdimi anlatabileyim.
Şimdiden herkese teşekkür ederim.
Iphone Değiştirilen Parçanın Garantisi
|
Elementary OS Uyumlu Notebook Arıyorum
|
|
Paypal ile Ödeme
|
Wordpress - Telegram Bildirmleri
|
Meslek: Yazılımcı
Son Giriş: dün
Son Mesaj Zamanı: geçen ay
Gerçek Toplam Mesaj Sayısı: 200
İkinci El Bölümü Mesajları: 6
Konularının görüntülenme sayısı: 5.836 (Bu ay: 293)
Toplam aldığı artı oy sayısı: 75 (Bu hafta: 0)
En çok mesaj yazdığı forum bölümü: Oyun