Bilgisayar Donup Yeniden Başlatıyor
Merhaba arkadaşlar. Geçenlerde bilgisayarı ikinci el olarak toparladım. Ekran kartını ayrı kartsız kasayı ayrı satın aldım. Bilgisayarda saatlerce oyun oynasam da sorun olmuyor. Fakat Google Chrome de takılır iken veya Steam de bir anda donup bir süre sonra kendini yeniden başlatıyor. Bir ara gene dondu dedim kendini yeniden başlatacak ama öyle olmadı. Bu sefer dondu görüntü gitti geldi ve düzeldi. Sorun RAM ile alakalıdır dedim ve tek tek RAM'leri taktım gene aynı hatayı aldım. Kasada 2 Tane SSD var bu sefer diğer SSD ye windows kurdum gene aynı hata oldu. Oyun oynar iken 4K oynamama rağmen hiçbir sorun yaşamıyorum. Sizce sorun neden kaynaklı olabilir? BIOS güncellemelerini vs yaptım. Farklı Windows sürümleri denedim bir türlü düzelmedi.
Sistem özelliklerim şunlar.
RAM16 GB Corsair Vengeance 3000 MHz.
SSD veya HDD modeliadata XPG Spectrix S20G 500GB.
Ekran kartıko RTX 3070.
Anakartgigabyte B450 Aorus Elite.
İşlemciryzen 5 3600.
Anime
Silinsin
Silinsin
silinsin
Arkadaşlar merhaba dualsense koluma nihayet yakın zaman da kavuşacağım. Şarj kablosunu vesaire satın aldım adaptör ise eskiden DualShock 4'de kullandığım Bluetooth aparatını kullanırım diyordum ama YouTube'da gördüğüm videoya göre o adaptör maalesef dualsense de işe yaramıyor.
Arkadaşlar dualsense yi bilgisayarın da kullanan deneyen veya hangi Bluetooth aparatının çalıştırdığını bilen var ise ürün linki veya marka model atabilir mi?
Bu arada bende ki aparatın aynısı size bahsettiğim video da aşağı da.
Arkadaşlar hepinize merhaba daha önce den dualshock 4 kalitesine alıştığım için hiç bir kola alışamadım. Bu yüzden de taksitle de olsa kaliteli olsun diye Türkcell den Dualsense sipariş verdim.
Arkadaşlar Dualsense yi bilgisayar da kullanacağım fakat merak ettiğim 2 tane soru var kafamda bu sorulara cevap olursanız çok sevinirim teşekkürler.
1.Dualshock 4 de kullandığım Bluetooth aparatını Dualsense de kullana bilir miyim ?
2.Dualsense yi şarj etmek için nasıl bir kablo kullanmalıyım öneri marka model olarak atarsanız çok sevinirim çok pahalı olmasına gerek yok şarj etsin yeter cihazı kablosuz kullanmak istiyorum.
Hepinize güzel yorumlarından ötürü teşekkür ederim.
Dualsense Bilgisayar da Kullanmak
Arkadaşlar hepinize merhaba daha önce den dualshock 4 kalitesine alıştığım için hiç bir kola alışamadım. Bu yüzden de taksitle de olsa kaliteli olsun diye Türkcell den Dualsense sipariş verdim.
Arkadaşlar Dualsense yi bilgisayar da kullanacağım fakat merak ettiğim 2 tane soru var kafamda bu sorulara cevap olursanız çok sevinirim teşekkürler.
1.Dualshock 4 de kullandığım Bluetooth aparatını Dualsense de kullana bilir miyim ?
2.Dualsense yi şarj etmek için nasıl bir kablo kullanmalıyım öneri marka model olarak atarsanız çok sevinirim çok pahalı olmasına gerek yok şarj etsin yeter cihazı kablosuz kullanmak istiyorum.
Hepinize güzel yorumlarından ötürü teşekkür ederim.
Fate serisine yeni girdim ve tıkandım kaldım
Arkadaşlar merhaba internette bir liste buldum bu listeye göre hareket etmeye çalışıyorum fakat bir yerden sonra tıkandım kaldım artık.
Öncelikle sizlerle bu listeyi paylaşmak istiyorum ve kaldığım yerleri göstermek istiyorum bilgili arkadaşlar bu konuda bana yardım eli uzatırsa çok sevinirim teşekkürler.
Arkadaşlar aşağıda paylaşmış olduğum resim de kırmızı alana alınmış olanları hiç bir yerde bulamadım onun haricin de üstünde olanları Fate/Zero Fate Stay night UBW ve 1 2 movie izledim Opsiyon yazanı izlemedim bu listede sırası ile gitmek istiyordum fakat speciel bölümleri bulamadığım için izleyemedim
Size kısa ve öz sormak istediğim soru şudur arkadaşlar ben şuan Fate/Apocrypha yı bilgisayarıma indirdim üstteki specielleri pas geçince sıra buna geliyordu bu sıra ile devam edeyim mi ne diyorsunuz ?
EKRAN KARTIM BOZULUYOR MU ?
Arkadaşlar olayı nasıl anlatacağım konusunda hiç bir fikrim yok bu yüzden gözünüz de canlanması adına en başından anlatmaya karar verdim üşenmeden okuyup cevap verdiğiniz için teşekkür ederim.
Evet arkadaşlar 2 hafta önce evi süpürürken ekran kartının plakasının üzerinde bulunan tozları da almak istedim yumuşak bir şekilde üzerinde gezdirdim tozu aldım ve işime devam ettim.
İşlerim bittikten sonra bir baktım bir yerden süpürge sesi geliyor kendi kendime dedim ulan komşu ben yaptım ya sen eksik kalma zaten.
Salona bir gittim o evimde yankı yapan ses bilgisayarım dan yani ekran kartım dan geliyordu şok oldum hemen bilgisayarı kapattım ve tekrar açtım sorunsuz bir şekilde kullanmaya devam ettim.
Arkasından bir iki gün geçti gene bir sabah makineyi açtım masaüstüne geldiğin de ekran da yatay şekilde garip çizgiler ve dalgalanmalar belirmişti ve bir kaç saniye sonra geçmişti.
Gene çok fazla kafaya takmadım tesadüftür dedim geçer dedim arkasından bir kaç gün geçti gene aynı sorun meydana geldi, Korkuyordum ama umarım kötü bir şey yoktur deyip kendimi avuttum...
Ve son olarak 3 gün önce arkadaşımla DC de konuşurken ekran kartı fanı gene bir anda son hız da dönmeye başladı ve bir anda ekran gitti arkadaşımın sesi hala geliyordu o esnada derken hemen bilgisayarı kapattım.
Tekrar açtığım da bios sıfırlanmış bir şekilde önüme geldi default bios dedim ve bilgisayarı tekrar açtım.
Sorunsuz bir şekilde açıldı google chromeyi açayım araştırayım derken bilgisayar bu sefer kökten bir anda kapandı tekrar açmaya çalıştığım da bir kere açılmadı bir süre bekledim..
Sonun da bu böyle olmayacak dedim ve ekran kartını son vidasına kadar söktüm temizliğini güzelce en başından yaptım ve tekrar topladım Bios update yaptım temiz format attım her şey mükemmel olmuştu.
Sorunsuz 3 gün kullandıktan sonra bu sabah gene ekranda o sinir bozucu çizgiler belirmişti ve bir kaç saniye sonra geçmişti, arkasından bir kaç defa bilgisayarı kapattım açtım gene aynısı olacak mı diye ama olmadı.
Evet arkadaşlar olayı elimden geldikçe detaylı aile ferdime anlatır gibi anlattım. Umarım üşenmeden okur ve yardımcı olursunuz değerli vaktinizi ayırdığınız için hepinize teşekkür ederim...
Son olarak sıcaklık konusunda bir şikayetim yok aşağı da bencmark sonuçlarının bulunduğu resmi atıyorum.
Sistem Bilgilerim.
Ekran Kartı: Evga GTX 1080 FTW
İşlemci: i7 8700
Ram: 16 GB
Anakart: Tuf B360 Plus Gaming
PSU: Corsair CX 750M
|
silinsin
no destek hep köstek silinsin.
Son Giriş: 2 yıl önce
Son Mesaj Zamanı: 2 yıl
Gerçek Toplam Mesaj Sayısı: 271
İkinci El Bölümü Mesajları: 39
Konularının görüntülenme sayısı: 9.018 (Bu ay: 69)
Toplam aldığı artı oy sayısı: 513 (Bu hafta: 0)
En çok mesaj yazdığı forum bölümü: Oyun