Selamlar forum,
2021 yılının ekim ayında İstanbul'un Anadolu yakasında bir şirkette işe giriş yaptım. İstanbul Avrupa yakasında oturduğumdan dolayı işe gidip gelmem problem oluyordu bende Anadolu yakasında iş yerine yakın bir yerden ev kiraladım. 1 aralıkta giriş yaptım ve 16 aralıkta ilk ısınma faturam geldi (16 kasım-16 aralık arası), toplamda 50 tl olan fatura'da 3.18₺ ısınma, 24.32₺ sıcak su giderim var. 22.05₺ ise ortak ısı kullanımı yani toplam fatura 53.54₺.
Ocak ayının 17'sinde ise yeni bir fatura kesilmiş. Fatura bilgisinden önce 31 Aralık'ta ailemin yanına yılbaşını kutlamaya gidip, o hafta ofisten çalışmam gerekmediğinden orada kaldım (yani İstanbul Avrupa yakasında kiraladığım evde değil), 9 Ocakta ise evime geri döndüm (kiraladığım yer Anadolu yakası) ardından bir arkadaşımın doğum günü nedeniyle 15 Ocakta tekrardan İstanbul Avrupa yakasına geçip bir hafta tekrar orada kaldım. Bugün ise (22 Ocak) tekrar Anadolu yakasına geçtim (kiraladığım yere) ve ısınma ücretlerinin kesildiğini gördüm. Ve işte o iki fatura;
Soldaki fatura Aralık ayı için kesilen ve benim kullanımımla yarım ay olan fatura (Aralık öncesinde daire boşmuş diye biliyorum). Sağdaki ise Ocak ayı için gelen fatura. Sanki evimde yapay güneş yapmışım gibi tüketim değerim 8kwh'ten 755 kwh'e çıkmış. Benim o tüketimi yapmam imkansız gibi geliyor bana çünkü evdeki kaloriferleri en üst düzeyde dahi açsam o kadar enerji veremezlermiş gibi.
Birazda matematik,
755 kwh'i 33 günde tüketmişim. 755/33~=22.88kwh (günlük ortalama kullanım).
Peki bir saatte? 22.88/24~=0.95kwh. Yani benim evdeki ısıtmada saatlik yaklaşık olarak 1kwh yakmam gerekiyor. Peki son 5 günde ne kadar yakmışım evde?
0? bu nasıl oldu şimdi böyle? Hani ben bir günde 22.88 kwh yakıyordum nasıl 5 günde 0 yaktım?
Bu ne lan böyle!?
Hepsiburada'dan alınan robot süpürgenin bozuk çıkması
Sultanbeyli'de 48 saattir internet yok (TT bakımı nedeniyle imiş)
|
Son Giriş: 3 yıl önce
Son Mesaj Zamanı: 3 yıl
Gerçek Toplam Mesaj Sayısı: 18
İkinci El Bölümü Mesajları: 1
Konularının görüntülenme sayısı: 551 (Bu ay: 15)
Toplam aldığı artı oy sayısı: 7 (Bu hafta: 0)
En çok mesaj yazdığı forum bölümü: Haberleşme ve Dijital Platformlar