2.5 Yıl Sonra ülkeye geldim gözlemlerim. ŞOK OLDUM
Herkese selamlar. İtalya'da 2.5 sene yaşadıktan sonra, ailesizliğin ve yalnızlığın verdiği gurbet acısından ötürü geri dönmek zorunda kaldım (kendi isteğimle). Geldiğim zaman kardeşim müdür olduğu için McDonald's'a götürüp yemek ısmarladı. O hamburgeri her ısırdığımda gelen katkılı, yağlı tavuğun tadını aldıkça tiksindim. Bir de kolasına bakayım dedim, bakmaz olaydım, resmen su! Patatese bakayım dedim, olgunlaşmamış, sert, o da tatsızdı. Neyse dedim bir de dürüm yemeye gideyim (Tavuk Şiş Dürüm). İçinde 3-4 tane tavuk parçası, inanılmaz ağır bir baharat tadı olmasından ötürü, onu da sırf çok acıktığım için bitirmek zorunda kaldım. Yine neyse benim favori yiyeceğim var, İzmir Sandviç. Ondan sipariş vereyim dedim, yine aynı tadı yok. Hadi Popeyes yiyelim dedik dün yeğenimle, o da yağdan geçilmiyor ve kolasını 2 yudum alıp bırakmak zorunda kaldım. Bir kola ekşi olabilir mi? Neyse, eve kahvaltı için 3 ekmek, 2 simit, 1 adet de patatesli çatal börek alayım dedim, 120 TL ödedim. Arabada 5 dakika bunu sorguladım; acaba hesap doğru mu yapıldı? İtalya'da kahve içmek bir rutin olduğu için, burada da sürdürebilmek adına bir kahve dükkanına gittim. Bir espresso alayım dedim, 100 TL para ödedim, söve söve içtim. Arkadaşlar yüzünden tekrar kahve yerine oturmak zorunda kaldık, bu sefer farklı. 1 adet, normalde 1.5 Euro verdiğim Americano kahvesine 140 TL para ödedim ve mekan hınca hınç dolu, insanlar daha masa boşalsın diye sıra bekliyor. Soruyorum, bu kahvenin maliyeti kaç para da 10 katı fiyatına satıyorlar? Lanet ettim artık dışarıdan bir şey yemeye, bir şey içmeye, oturmaya... İnsanların trafikte hal ve hareketlerine bakıyorum, yayalar yolun ortasından atlıyor, ben yaya geçidinden geçeyim derken eziliyordum. Arabada iken yol vereyim dedim, arkamda korna basmaya başladılar. Arkadaşlar, gerçekten biz 3. Dünya ülkesi olmuşuz, ileri gideceğimize tamamen geriye gitmişiz. Ben bu duruma o kadar çok üzüldüm ki... Bütün GDO'lu, katkılı her şeyi bize yediriyorlar, hayat pahalılığı zaten bambaşka bir seviye, insanların sinir katsayısı da aşırı artmış...
sizlere biraz içimi dökmek istedim...
Günde neredeyse 14 saat çalışmak
Merhabalar, ben özel bir online alışveriş şirketinin depo personeli olarak görev almaktayım. Vardiya saatlerimiz tam 1 aydır sabit değil her hafta değişiyor tabi bunda iş verene kalmış sabit yapıp yapmaması onu geçtim mesela pazartesi 23:30 07:30 vardiyası yazılıyor sonrasında salı günü yanı aynı gününde 18:00 02:00 vardiya yazılmakta nereden baksan 13-14 saat aynı gün çalışmış oluyoruz ve ara dinlenmeler de 10:30 saat veriliyor 11 değil... Bu durumda yasal bir hakkım mevcut mu zaten bezdim insanlar ve vardiya yüzünden yarın iş çıkışımı vereceğim
Vardiya saatlerime 2 örnek:

Araçlı Kurye İşine Girilir mi?
Bilgisayarımda inanılmaz performans düşüklüğü!!!
Kanada'dan getirilip TR'de para edecek ürünler neler?
Evet arkadaşlar sizce ne gibi ürünler getirilip TR'de güzel kâr bıraktırılıp satılabilir fikirlerinizi bekliyorum.
7500-8000 TL ARASI MONİTÖR DAHİL SİSTEM ÖNERİSİ
Fikirlerinizi bekliyorum oyun ağırlıklı
Hangi işlemciyi ve anakartı almalıyım ?
Arkadaşlar merhaba şuan hali hazırda i5 6600 işlemciyi kullanmaktayım anakart kısmında 4 tane 2666 mhz ram 4x2 8x2 var böyle olduğu için galiba sistemde çakışma oluyor sistemi değiştirince bakacağım 1 m2 ssd 1 normal 1 hdd var galiba bana üst bir anakart gerekiyor önerileriniz nelerdir gtx1060 6gb mevcut.
i5 6600 sürekli dar boğaz
|
Laptop öneriniz ?
|
Meslek: Yok
gülerse fakir çocuklar demektir hala bir umut var |
Son Giriş: 23 sa. önce
Son Mesaj Zamanı: geçen hafta
Gerçek Toplam Mesaj Sayısı: 1.424
İkinci El Bölümü Mesajları: 78
Konularının görüntülenme sayısı: 45.997 (Bu ay: 2.731)
Toplam aldığı artı oy sayısı: 1.015 (Bu hafta: 0)
En çok mesaj yazdığı forum bölümü: Sıcak Fırsatlar