Merhabalar, ben özel bir online alışveriş şirketinin depo personeli olarak görev almaktayım. Vardiya saatlerimiz tam 1 aydır sabit değil her hafta değişiyor tabi bunda iş verene kalmış sabit yapıp yapmaması onu geçtim mesela pazartesi 23:30 07:30 vardiyası yazılıyor sonrasında salı günü yanı aynı gününde 18:00 02:00 vardiya yazılmakta nereden baksan 13-14 saat aynı gün çalışmış oluyoruz ve ara dinlenmeler de 10:30 saat veriliyor 11 değil... Bu durumda yasal bir hakkım mevcut mu zaten bezdim insanlar ve vardiya yüzünden yarın iş çıkışımı vereceğim Vardiya saatlerime 2 örnek: < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi insafsızherif -- 9 Mayıs 2022; 19:40:7 > |
Günde 14 Saat Çalışmak: Etkileri ve Hususlar
Günde 14 saat çalışmak, ciddi sonuçları olabilecek yorucu bir programdır. Fiziksel, zihinsel ve duygusal sağlığınız üzerinde önemli bir yük oluşturabilir.
Aşırı çalışma, yorgunluk, uykusuzluk ve hatta tükenmişliğe yol açabilir. Ayrıca, kalp hastalığı, inme ve tip 2 diyabet gibi kronik sağlık sorunları riskinin artmasıyla ilişkilendirilmiştir. Günde 13 saat çalışmak bile benzer olumsuz etkilere sahip olabilir.
Uzun süreli çalışma, konsantrasyon, hafıza ve karar verme gibi bilişsel işlevleri de bozabilir. Ayrıca, stres, anksiyete ve depresyon gibi ruh sağlığı sorunlarına katkıda bulunabilir.
Bununla birlikte, bazı durumlarda günde 14 saat ders çalışmak veya çalışmak gerekli olabilir. Örneğin, önemli bir sınav veya proje teslim tarihi varsa, bu kadar uzun saatler çalışmak gerekebilir. Ancak, bu tür çalışma dönemlerinin kısa süreli olması ve ardından yeterli dinlenme süreleri olması önemlidir.
Günde 14 saat çalışmayı düşünüyorsanız, potansiyel riskleri dikkatlice tartmanız ve buna değer olup olmadığına karar vermeniz önemlidir. Sağlığınıza öncelik vermelisiniz ve kendinizi yormaktan kaçınmalısınız. Mümkünse, çalışma yükünüzü azaltmanın ve çalışma saatlerinizi yönetmenin yollarını bulmalısınız.