Şimdi Ara

Günde sadece 2 ders çalışmak?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
14
Cevap
1
Favori
1.133
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Günde sadece 2 ders çalışılırsa çok mu yetersiz olur? Sayısalcıyım. Tyt/AYT ye tekrardan hazırlanıcam. Tıp istiyorum. (5-10k arası sıralama)

O gün çalıştığım 2 ders yetişmiyor da. Sonraki gün de kalan kısmını çalışıyorum. Aslında o 2 ders 2 gün sürüyor hemen hemen. 1 mat/geo 1 fen dersi şeklinde gidilirse haftada 1 kimya, 1 biyo, 1 fizik konusu biter. Fizik konusu 2 gün çalıştı bitti diyelim. 3. Günde kimyaya başladım diyelim. Kimyaya başladığım gün matematik +kimya yapıp yanında dünkü bitirdiğim fizik konusundan da test çözerek bu şekilde mi ilerşemeliyim? Sözel dersler nereye sıkıştırabilirim? Programımı tam kuramadım. Şuan kafama göre gidiyorum ama böyle olmaz. Paragraf, problem nereye sıkıştırılacak? Deneme nereye sıkışır? (Türkçe denemesi çözebilirim)

Hedefim aytde kendi alanımda fullemek. Tytde ise süreyi verimli kullanmak, netlerimi olabildiğince yüksek tutmak.

Biyolojide dolaşım sisteminde başladım. Çok ezber var sistemlerde. Peki sistemleri şimdiden mi halletmeliyim? Biyolojiye baştan mı başlamalıyım?

Kimyadan AYT kısmında sayısal işlem gereken konuları öne aldım. Mol, gazlar, çözeltiler, hız, denge, elektrokimya konuları. Daha sonra periyodik yapıp bitirmeyi düşünüyorum. TYT kimyaya bu yıl hiç bakmadım. Normalde fena yapmam. TYT ve AYT kimyada nasıl ilerlemeliyim? Hangisi öncelikliğim olmalı?

Biyoloji video mu yoksa kitaptan mı çalışmalı? Kitaptan not çıkararak çalışıyorum. Video daha mı verimli olur bilmiyorum. Denerim onu da. Selin hoca 'dan biyolojiyi götürmeyi düşünüyorum izlersem.

Kimya - > kimya adası
    Fizik - > fizikle barış, bazen umut öncül
    Biyo - > selin hoca
    Mat - > hocalara geldik
    Geo - > Kenan kara
    Türkçe - > kadir gümüş (arada aker kartal da tercih edebilirim.)
    Coğrafya - > bayram meral
    ...
    Tarih, felsefe şimdilik kalabilir. Coğrafya ve Türkçe ilerleme kat ettiğimde mutlaka tarih ve felsefeye dönüş yapacağım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DrDex -- 17 Temmuz 2020; 0:27:2 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Paragraf Problem bir yere değil her yere sıkışacak hocam. Her gün hatta bana kalırsa her sabah ilk iş olarak PP çözün.
    Deneme için haftada 1-2 gibi hedef koyun. Deneme esnası ve sonrası analizlere dikkat edin. Denemeyi yiyin adeta. O kitapçıkta yazan her bilgiyi alın hafızaya atın. Arada tekrar etmeyi unutmayın. Tekrar etmezseniz öğrenmiş saymayın.
    Biyoloji bence çok katmanlı çalışılmalı. Görün, dinleyin, okuyun, anlatın. Yeni öğrendiğiniz yerleri birine açıklar gibi seslice açıklamaya çalışın. Bilgileri hiç bilmeyen birine öğretebilecek kadar öğrenene kadar özümsemeye çalışın. Ya bu da böyle bir şeymiş işte yaa şeklinde olmaz hocam.
    TYT Kimya'da pek bir olay yok hocam. TYT Kimya denemeleriyle bile halledilebilir. Ama tüm soruları detaylarıyla öğrenmeniz gerekiyor. Denemede yapamadığınız soruların konularına çalışarak çok rahat tamamlarsınız. AYT Kimya da çok basit, emin olun.
    Selin Hoca çok iyi anlatır öneririm. Fundamentals animasyon videolarını da mutlaka izleyin. Tekrar için SEnin Biyolojin çok iyi olur.
    Felsefeyi ders kitabı + denemeler + felsefe.gen.tr ile götürün derim
  • Hocam benim önerilerim bunlar kendine göre değerlendir uyuyorsa uygularsın:
    Günde 2 derste bir sıkıntı yok.
    Kimyada periyodik sitemle başla unutmazsın.
    Biyoloji önce video izlemek faydalı olur sonra özet ardından animasyon öneririm.
    Kimyada kimya özelin videoları çok güzel.
    Sistemleri şimdi halledersen unutursun ama tekrar sıklığına bağlı daha çok.
    Paragraf probleme 1 etüt ver beraber, konu çalışmayacaksan 30+30 ideal.
    Deneme işi erken bence eylülde başlamak daha faydalı olur.
    Dil bigisini sıkıştırma normal çalış. Diğer sözellere sayısal bitince bakarsın
    TYT kimya karışımlara kadar en azından bitir öyle ayt geç.
    Konular yetişir erken de biter sürekli olursan aceleye getirme çok.
    Kolay gelsin

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Lucy13 -- 17 Temmuz 2020; 0:47:57 >
  • Paragraf Problem bir yere değil her yere sıkışacak hocam. Her gün hatta bana kalırsa her sabah ilk iş olarak PP çözün.
    Deneme için haftada 1-2 gibi hedef koyun. Deneme esnası ve sonrası analizlere dikkat edin. Denemeyi yiyin adeta. O kitapçıkta yazan her bilgiyi alın hafızaya atın. Arada tekrar etmeyi unutmayın. Tekrar etmezseniz öğrenmiş saymayın.
    Biyoloji bence çok katmanlı çalışılmalı. Görün, dinleyin, okuyun, anlatın. Yeni öğrendiğiniz yerleri birine açıklar gibi seslice açıklamaya çalışın. Bilgileri hiç bilmeyen birine öğretebilecek kadar öğrenene kadar özümsemeye çalışın. Ya bu da böyle bir şeymiş işte yaa şeklinde olmaz hocam.
    TYT Kimya'da pek bir olay yok hocam. TYT Kimya denemeleriyle bile halledilebilir. Ama tüm soruları detaylarıyla öğrenmeniz gerekiyor. Denemede yapamadığınız soruların konularına çalışarak çok rahat tamamlarsınız. AYT Kimya da çok basit, emin olun.
    Selin Hoca çok iyi anlatır öneririm. Fundamentals animasyon videolarını da mutlaka izleyin. Tekrar için SEnin Biyolojin çok iyi olur.

• coğrafyaya neden şimdiden çalışıyorsun anlamadım tekrar etmediğin sürece unutacaksın ve tekrara değer bir ders de değil sayısalcı için son aylara bırakılması gerekiyor bana kalırsa
    biyo içinde hem kitap hem video yapmıştım ben zamanında önce kitaptan çalışıp daha sonra video bakıyordum.Yerinde olsam sistemler için acle etmezdim dediğin gibi ezber gerektiriyor ama ben tekrar ederim dersen işin rengi değişir
    Tyt kimya önceliğinn olmalı o olmadan diğeri olmaz zaten
  • quote:

Orijinalden alıntı: Lucy13

Hocam benim önerilerim bunlar kendine göre değerlendir uyuyorsa uygularsın:
    Günde 2 derste bir sıkıntı yok.
    Kimyada periyodik sitemle başla unutmazsın.
    Biyoloji önce video izlemek faydalı olur sonra özet ardından animasyon öneririm.
    Kimyada kimya özelin videoları çok güzel.
    Sistemleri şimdi halledersen unutursun ama tekrar sıklığına bağlı daha çok.
    Paragraf probleme 1 etüt ver beraber, konu çalışmayacaksan 30+30 ideal.
    Deneme işi erken bence eylülde başlamak daha faydalı olur.
    Dil bigisini sıkıştırma normal çalış. Diğer sözellere sayısal bitince bakarsın
    TYT kimya karışımlara kadar en azından bitir öyle ayt geç.
    Konular yetişir erken de biter sürekli olursan aceleye getirme çok.
    Kolay gelsin
    Hocam kimyaya bugün başlangıç yaptım. Molden başladım, güzel geçti. Yarıladım sayılır. Yarın bitirmeye çalışırım. Kimya adası kanalından izledim. Mantığı güzel oturttu hoca. Kimya adası kanalından ilerleyeceğim. Kimya özel hala lys videoları var, baya eski duruyorlar. Güncel konu anlatımını bulamadım.

Biyoloji için önce kitap +not ardından selin hoca videolarını izlemeyi düşünüyorum. Hatta Bi ara videoların pdfsini sitesine koymuştu. Onları çıktı da alabilirim. Çıktıdan çalışıp daha sonra çıktının videosunu da izleyebilirim.

Hocam sistemlerde de, özellikle dolaşım ve sinir sistemi daha önceki yıllarda da halledemediğim için korkum var. Korkumun üstüne gitmek istedim. Dolaşımı bitirdim. Belki sinir sistemine de bakarım. Dolaşımdan baya güzel notlar da aldım. Akılda kalıcı kelime oyunlarıyla ezber gereken yerleri o şekilde ezberledim. Deftere de o şekilde yazdım. Bi dahaki tekrarda defterden işim kolaylaşır.

Paragraf + problem, 30dk+30dk yaptım bugün. Sabah 7.30 - 8.45 aralığını o şekilde değerlendirdim. TYT kimya temelim var aslında biraz, ama tekrar bakmalıyım. AYT kimyayı anlayacak kadar biliyorum. 2-3 konu AYT kimyada ilerleyince TYT kimyaya baştan başlayıp daha hızlı şekilde, haftada 2-3 konu şeklinde bitirmeyi düşünüyorum. Organiği de ileriye bırakıcam. En azından 2 ay bakmam gibime geliyor. Kalabilir şimdilik. Ezber var onda da baya :)

Deneme kalsın o zaman. Belki haftada 1-2 deneme ile ısınarak başlayabilirim çünkü Türkçeyi yavaş çözüyorum. Sözcük türleri bitmek üzere, zarf ve edat bağlaç ünlem konuları kaldı. Fiilde çatıya da bakarım. Diğer konuları biraz bekletirim. Çünkü fena değilim onlarda az çok çözüyorum.

Diğer sözeller son 2 ayda başlarım. Zaten konu babında coğrafya çalışırım. Felsefeye sınavda vaktim kalmayabilir ama hızlı şekilde son ayda ona bakarım. Son 2 ay coğrafya, son 1 ay felsefe çalışırım. Tarihte de hızlı şekilde video+test şeklinde bikaç gün sıkıca ilerlerim.

Hocam konular yetişir inşallah fakat ben tekrarı özellikle ön plana çıkarmak istiyorum. Fenden tekrar çok önemli. Konuları canlı tutmak, artı net kazandırıyor. Ağırlığımı fenden yana kullanacağımı düşünüyorum. Mat ve geodan da çok soru çözerek o canlılığı yakalayabilirim.

DEĞERLİ yorumunuz için çok teşekkür ederim.

• quote:

Orijinalden alıntı: Gollume

coğrafyaya neden şimdiden çalışıyorsun anlamadım tekrar etmediğin sürece unutacaksın ve tekrara değer bir ders de değil sayısalcı için son aylara bırakılması gerekiyor bana kalırsa
    biyo içinde hem kitap hem video yapmıştım ben zamanında önce kitaptan çalışıp daha sonra video bakıyordum.Yerinde olsam sistemler için acle etmezdim dediğin gibi ezber gerektiriyor ama ben tekrar ederim dersen işin rengi değişir
    Tyt kimya önceliğinn olmalı o olmadan diğeri olmaz zaten
    Hocam coğrafya benim korktuğum bir ders. Korkumu yenmek için başladım. Bayram meral hoca o korkumu yendirdi bana. Coğrafya nın aslında o kafar karışık olmadığını gördüm. Temelim pek yoktu ondan başlamıştım. Fakat dediğiniz gibi unutulabilir. Son 2 ay video + test şeklinde coğrafyayı halledeceğim.

Ayt kimyayı anlayacak kadar TYT kimya bilgisine sahibim sanırım. Takıldığım AYT kısmı olursa tytye geri dönüşler mutlaka yaparım fakat 3-4 AYT kimya konusu bittikten sonra TYT kimyayı baştan, biraz hızlı şekilde 2-3 haftaya yayarak bitirmeyi düşünüyorum.

Biyoloji konu+not+video yapabilirim sanırım. Hatta selin hoca pdf notlarını çıkartıp o şekilde de önce pdf not ardından kendim not çıkartıp selin hocanın videolalarıyla taçlandırabilirim. Bakalım denemek lazım.

DEĞERLİ yorumunuz için çok teşekkür ederim.

• quote:

Orijinalden alıntı: Guest-7D92479D6

Paragraf Problem bir yere değil her yere sıkışacak hocam. Her gün hatta bana kalırsa her sabah ilk iş olarak PP çözün.
    Bugün 30dk+30dk paragraf problem yaptım hocam. Sabah 7. 30 gibi başladım. Deneme için şimdilik TYT mat veya TYT Türkçe uygun görünüyor. Haftada 1-2 şeklinde deneme götürebilirim. Felsefe son aya bırakırım bence. Taze taze sınava girerim. Funda hocanın animasyonlarına göz atabilirim. Daha önce hiç bakmadım. Çok teşekkür ederim değerli yorumun için hocam :)

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • DrDex kullanıcısına yanıt
    Felsefeyi tamamıyla son aya bırakmanızı önermem. Konu çalışmasanız bile denemelerde yapamadığınız sorular üzerinden internetten araştırma ve ufak okumalar yapsanız konu çalışma dönemlerine gelene kadar neredeyse her şeyi halletmiş bile olabilirsiniz. Yeter ki denemeleri boşlamayın.www.felsefe.gen.tr
  • quote:

Orijinalden alıntı: Guest-7D92479D6

Felsefeyi tamamıyla son aya bırakmanızı önermem. Konu çalışmasanız bile denemelerde yapamadığınız sorular üzerinden internetten araştırma ve ufak okumalar yapsanız konu çalışma dönemlerine gelene kadar neredeyse her şeyi halletmiş bile olabilirsiniz. Yeter ki denemeleri boşlamayın.www.felsefe.gen.tr
    Hocam aslında bazı şeyleri az çok biliyorum. Denemelerde de takıldıklarımı çözdürüp o şekilde son aylarda konu bazlı baştan sonra bitirme taraftarıydım. Sayısal alanında biraz toparlanırsam 4-5 ay sonra baştan sona hızlandırılmış şekilde video test yapabilirim. Sevdiğim de bir ders. Ancak sorular uzun ve bazen anlaşılmaz olabiliyor :) sınavda süre sıkıntım var, belki hiç bakmaya fırsatım bile olmayabilir felsefeye :) son aylardan önce de mutlaka 1 kere daha baştan sonra bitireceğim :)

• Yazın sosyal kasmanı doğru bulmadım tyt netin kaç ki şuan?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Coals

Yazın sosyal kasmanı doğru bulmadım tyt netin kaç ki şuan?
    Ortalama denemelerde 75-80 civarı yapıyorum hocam.

• Ben kitap kitap gidiyordum gundeki ders sayısı onemli filan diil yani

• dexter tıp istiyormuş katil olucak başımıza
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.