Bu ürünü alırken Antalya-Özdilek Vatan bilgisayardaki ukala, çok bilmiş satıcıya dedim ki "Bu üründe akü var ve akü sıkıntılı bir malzeme. Ben bu ürünü alacağım ama bana uzun süredir rafta olanı verme. Yenisi varsa onu getirin" dedim. Satıcı çok bilmiş şekilde "Bir sorun teşkil etmeyecek, rahatlıkla kullanabilirsiniz." dedi. Ürünü aldım ve ertesi günü elektrik kesintisi oldu. Ürün 3 dakika bilgisayarı açık tuttu sonra kapandı. Elektrik geldikten sonra gece yine elektrik gitti ve ürün çalışmadı.
Olay şimdi başlıyor.
Geçen hafta pazartesi (23.12.2024) servisi aradım, yetkili bize ürünü gönderin 2 dakikada aküyü değiştirip gönderelim dedi. Aynı gün kargoya verdim. Perşembe günü servisi aradım ürün hakkında bilgi almak için ürün bize gelmedi, bizde yok, yarın sizi arayacağız dediler. Aramadılar haliyle, ben aradım ürün yine ortada yok. Dedim ki ben bu mala para ödedim. Sıfır ürün arızalı çıktı. Binde bir olur ya bu tarz rezillikler, hadi o da benim şanssızlığım. Ürünü bulun, ben sıfır satın aldığım ürünün sorunu varsa giderilip, bana gönderilmesini istiyorum dedim. Servisteki güya "en yetkili şahıs" imiş. İstediğini yaparmış. Bu şahısla tartıştıktan sonra bana "Ürünün sorununu giderip, telefonla bilgi verip, göndereceğiz" dedi ve konu orada kapandı. Günler geçti ve aramadılar, şaşırmadım. Bugün Yurtiçi Kargo'yu aradım ve ürünün geldiğini söylediler. Bende gittim ve ürünü aldım. Eve geldiğimde ürünü kutu içinde başka kutuya koymuşlar sağlam olsun diye ama üründe çatlaklar mevcut. UPS'in içinden de kırık parça sesleri geliyor. Ona da eyvallah! Çalışsın artık şu sorunlu mal ben başka bir şey istemiyorum dedim, demez olaydım. Kayışın koptuğu yere gelelim;
6-7 saattir ürün takılı. Bilgisayar çalışıyor. 20 dakika önce sürekli "DIT-DIT-DIT-DIT" şeklinde cihaz ötmeye başladı. Fişi çektim, UPS devreye girdi ve ses kesildi. Tekrar taktım fişe birkaç dakika geçince yine aynı şekil ötmeye başladı. Araştırdığım kadarıyla bu arıza sesiymiş.
Sıfır hiç kullanılmamış ürünü garantiye göndermeme rağmen bu sorun çözülmediyse bu kimin suçu?
Antalya gibi turizm kentinde elektrik sağlayan
ck Akdeniz’in mi?
Vatan Bilgisayar'ın mı?
Fsp nin mi?
2 haftadır yaşadığım bu rezilliğin hesabını kime sorucam? Bu ürünü ne yapacağım?
Ram problemi
Selamlar.
Sistemimde dual channel olarak 8+8 gskill ripjaws 3600 mhz cl18 bellek var. Dün aynı ram'in single olanından 2 tane daha elime geçti. Sisteme taktım. 3600 mhz de hiçbir hataya rastlamadım. Kapanma, mavi ekran vs ama yinede test yapiyim dedim.
OCCT de 2.yarım saatlik testin sonunda 50-100 arası hata kodu,
TechPowerUp Memtest64 de 9 saatlik test sonrasında 0 hata,
Memtest86 yı boot edip yaptığım testte de 0 hata çıktı.
Yarım saattir de prime95 de test yapıyorum 5.test aşamasına geldi hiçbir sorun yok.
OCCT mi bozuk yoksa bellek mi yoksa uyumsuzluk mu var?
Teşekkürler.
Anakart Msi X470 Gaming Plus
Meslek: Memur
İlgi Alanları: Teknoloji
WTB MEZAR |
Son Giriş: geçen hafta
Son Mesaj Zamanı: geçen hafta
Gerçek Toplam Mesaj Sayısı: 54
İkinci El Bölümü Mesajları: 36
Konularının görüntülenme sayısı: 2.903 (Bu ay: 92)
Toplam aldığı artı oy sayısı: 3 (Bu hafta: 0)
En çok mesaj yazdığı forum bölümü: İkinci El