|
Fps drop PSU dan kaynaklı olur mu?
Arkadaşlar ben bilgisayarımı 2017 de aldım. O zamandan bu yana da parça parça yükseltmeler yaptım. Şuanda son geldiğim noktada sistemim şöyle;
Power Boost 500w 80+ psu ( 2017 den kalma)
Asus prime b460m-a anakart
İntel i5-10400f işlemci
Cooler Master H410R cpu fan
XFX AMD rx 6600xt swf210 ekran kartı
2x Patriot 8gb 3200 mhz cl16 ram
WD Blue 1tb M.2 ssd 3500/3000
James Donkey 240gb solid ssd
Barracuda 1tb 3.5" 7200rpm 64mb harddisk
Monster aryond a32 2k 165hz monitor
Ekran kartımı yeni aldım daha öncesinde rx560 4gb vardı.
Yaşadığım sorunu anlatıyorum. Biraz uzunca ama her detaya değinmek istiyorum.
Yeni aldığım ekran kartını pcye taktım. Ekran kartı driver eskisini kaldırıp yenisini kurdum. League of legends açtım. Felaket bir fps drop var. En iyisi temiz bir format atayım dedim. Tüm diskleri formatladım en baştan sıfırdan windows 10 pro kurdum. Anakart, işlemci, ekran kartı tüm driverları kurdum. Tekrar oyunları kurdum, açtım oynuyorum. Mount and blade bannerlord fps drop var. Ama böyle anlık oluyor. 144 fps sabit bir anda 100-110 a düşüyor ama aslında 1 olup geri geliyor gibi. Milisaniyelik donuyor ekran. Sonra forza horizon 4 açtım onda deneyeyim dedim onda farkedemedim. Obs den yayın açtım forza açtım bu sefer fps drop var. Sonra RDR 2 açtım onda test ettim onda bir sıkıntı olmadı. Ben farkedemedim ya da. 2k ultra ayarlar 60-80 fps arası hep. Sonra two point hospital diye bir oyun var onu açtım dakikada 3-4 kez fps drop oluyor. Anlık ama bannerlorda göre anlık süre biraz daha uzun. İşlemci kullanımı hiç bir zaman %100 olmuyor. Ara çekirdekler de %100 olmuyor. Ekran kartı kullanımı %99 larda. Yani işlemci rahat yetiyor. Ramlerimde voltaj değişikliği vs yapmadım stok 2666 mhz cl 16 da çalışıyor.
Yani demem o ki arkadaşlar çok yüksek ihtimalle artık bu sisteme bu psu yetersiz gibi. Bilmiyorum ben başka bir problem bulamadım. Varsa fikriniz lütfen belirtin çünkü bu fps droplardan kurtulmak istiyorum.
Bu sistemin problemi, eksiği nedir? Eğer sorun sizce de PSU ise lütfen sistemime uygun bir psu önerin. Bütçem maksimum 1000tl. Bronze veya gold olursa çok iyi olur.
Anakart çalışıyor görüntü yok, yardım lütfen
|
Meslek: Öğrenci
Son Giriş: 2 yıl önce
Son Mesaj Zamanı: 2 yıl
Gerçek Toplam Mesaj Sayısı: 27
İkinci El Bölümü Mesajları: 1
Konularının görüntülenme sayısı: 3.141 (Bu ay: 184)
Toplam aldığı artı oy sayısı: 3 (Bu hafta: 0)
En çok mesaj yazdığı forum bölümü: Donanım / Hardware