Şimdi Ara

Yeni pc topladım. Anakart CPU ve Dram ışığı yanıyor yardım!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
1.184
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    Işlemci: Ryzen 7 7700x
    Işlemci soğutucu: Arctic liquid freezer 240
    Ram:16*4 Corsair Vengeance Ddr5 6000mhz cl36
    Ekran Kartı: xfx rx 6600xt
    Samsung ssd 1tb
    James donkey ssd 240gb
    7200rpm HDD 1tb
    Güç kaynağı: Xpg Pylon 650w 80+ gold

Bu sistemde işlemci anakart ve ramleri yeni aldım. Sistemi daha önceden AM4 anakart ve işlemci ile kullanıyordum. Diğer bileşenleri sabit tutup anakart işlemci ve ramleri değiştirdim. Kurulumu yaptım. Dram ve CPU ışıkları kırmızı yanıyor. Ekrana görüntü gelmiyor. Yardım pls

Not: Ramleri Tek slot, çift slot, 4 slot her şekilde denedim. Hep yanıyor. CPU çıkardım baktım acaba yanlış mı taktım diye yok o da doğru. Pompayı çıkardım fansız denedim yine olmadı. Güç kaynağının kabloları sabit takılıp çıkmıyor.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

• muhtemelen ilk çalıştırırken 4 slotuda doldurup siyah ekrandayken restart attınız beklemeden. o sırada ramleri tanıyıp timingleri ayarlıyordu anakart. bios pilini ve ramleri çıkartıp 1 saat güç kesik şekilde bekletin bilgisayarı. sonra pili takıp gücü vererek tek ram ile çalıştığı slotu bulana kadar 4 slotuda deneyin. bios gelince kapatın. ilk ramin slotunu değiştirmeden 2. rami aynı şekilde çalıştığı slotu bulana kadar 3 slotuda deneyin bios gelince kapatın. ilk 2 ram sabit diğer 2 slotu 3. ram ile deneyin bios gelince kapatın. en son 4. rami takıp çalıştırıp bios gelince kapatın ve tekrar açın.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Rogue Agent -- 17 Şubat 2023; 10:49:18 >
  • Rogue Agent kullanıcısına yanıt

Hocam dediğiniz gibi pc açılırken reset tuşuna bastım ve görüntü gelmiyor ne yapmam lazım

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam anakarta bios update yapman gerekiyor. Anakartta bios düğmesi varsa rahat yaparsın yoksa eski işlemci ve Ram takıp yapmak zorundasın.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • UmutM. U kullanıcısına yanıt

pc açılırken reset tuşuna basın diye nerede yazmışım?

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.