Merhaba millet, yakın arkadaşım AliExpress'ten cosplay maksatlı beden ölçülerine göre üniforma sipariş etmişti ve satıcı kargoyu 3 parça halinde göndermişti. Kargolanan 3 parçadan biri elimize ulaştı. Fakat diğerleri gümrükte tutulup toplam sipariş tutarı 150 eurodan yüksek olduğu için el koyuldu. Ticari alışveriş sayılıp ekstra vergi talep edildi gönderilmedi. Ticaret bakanlığı sitesinde gümrük eşya takip ve beyanname sorgulama sekmesi var. Fakat bu sekmeyi de yalnız firma sahipleri kullanabiliyor. Sanırsam çünkü yeni kayıt denendiğinde firma vergi numarası isteniyor. Arkadaşım bu ürünleri ticari maksatla almamıştı. Bunu gümrüğe kanıtlamamızın bir yolu var mı? Yoksa da gümrükten ne şekilde durumla ilgili tutanak alabilirim? AliExpress'e derdimizi anlatıp iade talep edebilmek için. Yardımcı olursanız çok sevinirim.
ARGB fan tavsiye
Merhaba herkese, sorum basit ama cevabı bir o kadar karmaşık olacak. Gungnir 110M kasa ve B550 Tomahawk anakarta sahibim. Kasamın üst tarafı 2x14cm arka tarafı 1x12cm fan destekliyor, bundan dolayı 3'lü set halinde satılan 14Cm'lik fanlardan alamayacağım. Bana hem ARGB renk kalitesi hem de fan hız ve gürültüsüne göre alabileceğim en yüksek F/P'a sahip 2x14cm, 1x12cm ARGB fan ve kontrolcü önerebilir misiniz? Bütçe şu an için 500 lira düşünüyorum.
Evet arkadaşlar, konuya girecek olursak, kasanın yanında gelen fanların Auto RGB olduğunu ve geliş haliyle kasa üzerindeki LED tuşunun çalışmadığını halihazırda öğrendim, biliyorum; fakat bu tuşu işlevsel bir hale getirmenin yolu var mı? Yani 3 adet ARGB fan ve MSI 8 portlu ARGB kontrolcüsü alırsam, yeni alacağım fanları ve kasada halihazırda taktığım, sıvı soğutucunun ARGB başlığı ve 3 adet ARGB fanını beraber LED tuşu üzerinden değiştirebilme imkanım doğar mı? (Anakart B550 Tomahawk)
Mystic Light çalışmıyor
Merhaba millet, yeni sistem topladım ve ARGB'leri kontrol edemiyorum, tüm fanların ışıkları yanıyor ve çalışıyor fakat ne kasa üzerindeki Mystic Light tuşundan ne de program üzerinden renklerini değiştiremiyorum, MSI Dragon Center sadece anakartımı görüyor ne sıvı soğutma ne de kasa fanlarını kontrol edemiyorum jrgb slotuna bağlı olmalarına rağmen. Yardımcı olursanız sevinirim.
Kasa: MSI Gungnir 110M.
Anakart: MSI Mag B550 Tomahawk.
Sıvı soğutma: MSI Mag coreliquid 360R.
|
Son Giriş: geçen yıl
Son Mesaj Zamanı: geçen yıl
Gerçek Toplam Mesaj Sayısı: 72
İkinci El Bölümü Mesajları: 9
Konularının görüntülenme sayısı: 2.701 (Bu ay: 25)
Toplam aldığı artı oy sayısı: 9 (Bu hafta: 0)
En çok mesaj yazdığı forum bölümü: Dahili Bileşenler