Haftanın 4-5 günü hangi işte çalışılır?
Dostlar merhaba, hayatımın görece kötü bir döneminden geçiyorum ve dağılan yapbozun parçalarını bir şekilde birleştirmeye çalışıyorum. Herkes gibi bu süreçte paraya ihtiyacım var. Perşembe ve cuma günleri haricinde haftanın her günü boşum. Perş-Cuma günleri klinikte staj yaptığımdan ve beylikdüzünden sultanbeyliye git-gel 6 saat yol çektiğim için bu günlerin sonunda bitik bir şekilde eve geliyorum, pek çalışma imkanım olmuyor. Ama bunlar dışında kalan hafta sonu ve hafta içi 3 gün çalışmak istiyorum.
İlk seçenek olarak garsonluk yapmayı düşündüm, bu alanda gördüğüm kadarıyla çalışacak insana talep de var ama son zamanlarda bozulan yeme düzenimden dolayı çok hızlı bir kilo aldım (90kg 1,78) bu nedenle garsonluk yapmaktan çekiniyorum.
Bulaşıkcılık gibi tezgah arkası işler için birkaç yere başvurdum cevap bekliyorum.
Aklıma son çare mcdonalds-burgerking (tabgıda) gibi yerler geldi, buraların parttime çalışma seçeneği var ama nereye baktıysam haftada 6 gün çalışma zorunluluğu gözüküyor. Bu konuda detaylı bilgisi olan varsa beni bilgilendirirse sevinirim. Mesela haftada 5 gün çalışmam şartıyla 40 saatten fazla bu mekanlarda çalışabilirim, tek merak ettiğim haftada iki gün izin almama müsade edilecek mi.
Haftada iki gün izin meselesinden dolayı lcw-defacto-koton gibi yerlere hiç başvurmayı düşünmedim.
sizce ne yapmalıyımi nasıl bir yol izlemeliyim? Bilgilendirirseniz sevinirim.
Yoklama girişi yapilmamış ama ders notum DZ
Obs den baktığımda yoklama girilmemiş gözüküyor ama dersin harf notuna DZ (Devamsızlıktan kaldı) yazılmış. Final sınav notum UK gorunuyor, bunun ne anlama geldiğini bulamadım, hiçbir yerde yazmıyor. Uygulamadan Kaldı olabilir olarak düşündüm.
korkutulmuş muhabbet kuşunun güvenini nasıl kazanabilirim?
Dün alt komşum bakamadığını söylediği bir dişi muhabbet kuşunu getirdi, kafesi pislik içindeydi hayvana rezil bir bakım yapılmış. Küçük bir çocuk (torunu) sürekli kafese elini sokup hayvanı çok kötü şekilde korkutmuş, hayvan insan görmekten çok korkuyor. Hayvanı o halde görünce dayanamadım aldım, kafesini bir güzel temizledim ama kafesin altındaki toz yuvasını bile çıkarırken hayvan dört bir yana kaçışıyordu, çok korkutmuşlar hayvanı.
Kendisi henüz küçük, 1 yaşında ya var ya yok, bu kuşun güvenini nasıl geri kazanabilirim? Böyle bir tecrübesi olan oldu mu?
ssd önerisine ihtiyacım var
Dostlar merhaba, 300tl'ye kadar bir depolama birimi önerisine ihtiyacım var. Hızlı olmasından dolayı ssd almayı düşündüm ancak bu işlerden pek anlamadığım için bilen birilerine sormak daha mantıklı geldim. Minimum 120gb olmak koşuluyla üzerine ubuntu 20.04 kuracağım bir ssd'ye ihtiyacım var. Ssd'yi cihaza monte etmeyeceğim, daha çok usb ile cihaza takıp kullanabilmem gerekiyor (güvenli alan olarak kullanacağım, windowsun pek güvenli olduğunu düşünmüyorum) Önerilerinizi bırakırsanız sevinirim, teşekkürler.
canon yazıcı sorularım var
dostlar merhaba, öğrenciyim ve elimde ilk bilgisayarımı aldığımda yanında verilen canon ip 1300 yazıcı var. Yazıcının siyah kartuşu yok sadece renkli kartuşu mevcut.
1- ben üniversite bölümünden dolayı ayda 300-400 sayfalık baskı yapmam gerekiyor, elimdeki bu yazıcı sizce beni götürür mü yoksa hiç bulaşmadan yeni bir yazıcı mı bakmalıyım (Bütçem açıkcası kısıtlı)
2- yazıyla baskı yapmaya çalıştığımda herhangi bir şey basmadı bende kartuşu kontrol edeyim dedim (8+ senedir baskı yapılmadı) dolum yapmak için kartuşta açılması gereken delikleri açtığımda içinde süngerimsi bir yapı vardı ve grimsi renkteydi (kürdan batırdım renk gelmedi) bu kartuş hala çalışabilir vaziyette mi demektir?
3- renkli kartuşun içerisi siyah boya koymam mantıklı mı yoksa yazıcının üç rengi karıştırarak bana siyah vermesini beklemek daha mı mantıklı?
sorularımı cevaplarsanız çok sevinirim teşekkürler
|
c++ hesap makinesinde yardım
|
Dxdiagda ekran kartı gorunmuyor
|
Son Giriş: geçen ay
Son Mesaj Zamanı: 4 ay
Gerçek Toplam Mesaj Sayısı: 14
İkinci El Bölümü Mesajları: 0
Konularının görüntülenme sayısı: 2.216 (Bu ay: 25)
Toplam aldığı artı oy sayısı: 0 (Bu hafta: 0)
En çok mesaj yazdığı forum bölümü: Donanım / Hardware