Merhaba. Yeni taşınacağım ev için klima arayışındayım. Salon yaklaşık 20 metre kare ve gün boyu güneş alıyor. Burası için 12.000 BTU düşünüyorum. 9.000 BTU'yu ise antreye koyup yatak odası, mutfak ve çocuk odasının sıcağını kırmak istiyorum. Yatak odası 10 - 16 saatleri arası, mutfak ve çocuk odası ise 16 sonrası güneş alıyorlar. Sorularıma gelince :
1. Başlıkta bahsedilen sistem yeterli midir? Yeterli değilse nasıl bir sistem öneriyorsunuz?
2. Samsung wind free nedeniyle seçildi. Performansı düşse de doğrudan üfleme olmadığı için kullanım konforu sağlar düşüncesindeyim. Yanılıyor muyum?
3. Daikin pahalı olduğu için düşünmüyorum. Samsung yerine önerebileceğiniz diğer marka ve modeller hangileridir?
3. Samsung wind free modellerinde wi-fi özelliği var diye biliyorum. Bu önemli çünkü gündüz işte olacağımız için akşam eve gelmeden bir süre önce çalıştırabilmek istiyorum. Bu nedenle önerilecek modellerde wi-fi özelliği olmalı.
Tavsiye ve önerileriniz için şimdiden teşekkür ederim.
Shop and miles kazanılan millerin THY'ye eksik aktarılması
Merhaba. Bir önceki ekstre dönemimde Garanti bankası Shop and Miles kredi kartlarımla kazanmış olduğum 27.442 milin sadece 14.332 mili Türk Hava Yolları yolcu programı olan Miles and Smiles hesabıma aktarılmıştı. Konu hakkında Garanti müşteri hizmetlerini ilk defa aradığımda THY'yi aramamı söylediler. Ben de konuyla ilgili bir şikayet dilekçesi oluşturdum. THY müşteri hizmetleri cevap olarak mil aktarımının doğrudan Garanti bankası tarafından yapıldığını söylediler. Bunun üzerine tekrar bankayı aradım. Konuyla ilgili talep oluşturuldu. Bir kaç gün sonra aradığımda konunun incelendiğini ve TK mil ekstresini göremediklerini, bu nedenle de ekstreyi göndermem gerektiği söylendi. Ne var ki müşteri temsilcisi ekstreyi gönderebileceğim bir adres olmadığını söyleyerek bunu öğrenmem için bir kaç gün sonra tekrar aramamı söyledi. O bir kaç gün geçtikten sonra tekrar aradım. Bu defa da 10 Ocak Pazartesi tarihinden itibaren eksik kalan millerin TK'ya aktarılacağı söylendi. Ne var ki aktarılmadı. Bu tarih aynı zamanda bu ayki ekstre kesim tarihine denk geldiği için düzeltme yapacakları umuduyla yeni ekstreyi bekledi. 16 Ocak'taki yeni ekstrede düzeltme olmadı. Buna istinaden tekrar müşteri hizmetlerini aradım. Yeni talep oluşturuldu. Ne var ki bir hafta geçmiş olmasına rağmen eksik olan 13.120 mil hala Miles and Smiles hesabıma aktarılmış değil. Peki bu neden önemli? Sık uçan biriyim. Bazen son dakikada rezervasyon yapmam gerekiyor. Haliyle ücretler de oldukça yüksek olabiliyor. Bu gibi durumlarda şansın da yardımıyla millerle rezervasyon yapabiliyorum. Daha da iyisi TK bazen promosyon yaparak normalde ekonomi sınıfı alabileceğin millerle business bilet alınabiliyor. Bilmeyenler için bir ay önce Batı Avrupa'dan Istanbul havalimanına ekonomi sınıfı için 15.000 mil + havalimanı vergilerinin ödenmesi karşılığında rezervasyon yapılabildiğini belirteyim. Ücret olarak çok değişmekle birlikte benim uçtuğum noktadan 340 euro civarıydı. Bu durumda eksik aktarılan millerin değeri daha iyi anlaşılacaktır.

YAMAHA RX-V481 veya DENON AVR-X1300W
|
Son Giriş: 10 sa. önce
Son Mesaj Zamanı: 2 hafta
Gerçek Toplam Mesaj Sayısı: 16
İkinci El Bölümü Mesajları: 0
Konularının görüntülenme sayısı: 340 (Bu ay: 59)
Toplam aldığı artı oy sayısı: 2 (Bu hafta: 0)
En çok mesaj yazdığı forum bölümü: Geri dönüşüm kutusu