Fujitsu klima gaz kaçağı onarılamıyor
Merhaba,
Bundan 7 sene önce, ciddi bir para vererek 24.000 BTU Fujitsu klima aldım (Model: ASYG24LFCC). Klimayı en fazla 150 saat kullandım ve yurtdışına taşındığım için sökerek depoya kaldırdım. Geçtiğimiz sene tekrar İstanbul'a taşındım ve yeni evime klimayı monte ettirdim.
Klimayı çalıştırdığımda 10 yeşil 1 kırmızı hata verdi ve soğutmadı. Bunun üzerine usta çağırdım, belki gazı yoktur dedi, gazını doldurunca hata düzeldi ve geçtiğimiz yaz boyunca klima soğuttu.
Bu yaz başında klimayı çalıştırınca soğutmadığını gördüm (ama bu sefer 10 yeşil 1 kırmızı hata vermiyor). Klimayı söküp götürdüler ve finli kısımda kaçak olduğunu ve tamirinin mümkün olmadığını belirttiler. Küçük bir servis ücreti dışında bir ücret de almadılar.
Bugün başka bir servisi aradım, sadece testlerini yapmak ve kaçağı görmek için bile 15.000 TL ücret istediler, tamirini de garanti edemeyiz dediler. O parçanın (sanırım adı evoparatör) yenisi de 1000 euro'ya yakınmış.
Ne yapmam gerektiğini bilmez haldeyim, 70.000 TL'lik en fazla 150 saat kullandığım klimadan faydalanamıyorum.
Nasıl bir yol izlemem gerektiği hususunda yardımlarınızı rica ediyorum.
Saygılarımla...
Son Giriş: 6 ay önce
Son Mesaj Zamanı: 7 ay
Gerçek Toplam Mesaj Sayısı: 2
İkinci El Bölümü Mesajları: 0
Konularının görüntülenme sayısı: 221 (Bu ay: 34)
Toplam aldığı artı oy sayısı: 0 (Bu hafta: 0)
En çok mesaj yazdığı forum bölümü: Klimalar