Bilgisayar Çoğu Zaman Açılmıyor
Daha kendim toplayalı bir sene olmadan bilgisayarım çoğu zaman açılmamaya başladı. Açılmadığında anakartaki VGA lambası yanıyor ve bios bile ekrana gelmiyor. Uğraşarak bazen altıncı denememde falan bios ekranını geçiyor ve windows açılıyor. Açıldığında ekran kartını zorlayan oyunlara girerek test ettim bilgisayarda kapanma falan olmadı. Biosu en son sürüme güncellemiştim. CMOS pilini çıkarıp yeniden taktım. Güç kaynağına burdaki (https://help.corsair.com/hc/en-us/articles/360025085372-How-to-Test-a-power-supply-unit) ataç testini yaptım güç kaynağının fanı dönüyor. Bilgisayarı açmak dert olduğu için bilgisayarı kapamaya korkar oldum. Sorun nerde olabilir? Yardımlarınızı bekliyorum. Bilgisayar özellikleri;
Anakart: MSI B550 Tomahawk
Ekran Kartı: MSI 5700XT Gaming X
İşlemci: Ryzen 5600X
Bellek: Corsair 2x16 GB 3600 Mhz Ram
SSD: Corsair Force MP600 1TB
Güç Kaynağı: Corsair RM850 - 850 Watt 80 PLUS
İki Sigortayı Kapamadan Elektrik Kesilmiyor
Arkadaşlar evin sigorta kutusundaki elektrik sigortalarının çalışıp çalışmadığını kontrol kalemiyle kontrol ederken fark ettim ki 10 amperlik sigortanın biri kapalı olduğu halde sigorta çıkışında elektrik var. Önce sigorta bozuk zannettim ve sigortayı kontrol ettim. Sigortada bir sorun yok sağlam. Anladım ki ancak 20 amperlik başka sigortayı da kapatınca bahsettiğim 10 amperlik sigortanın çıkışındaki elektrik kesiliyor. Sonra anladım ki bu iki sigortayı da kapatmadan buzdolabı, kombi ve odanın birinin tüm prizleri kapanmıyor. Yani bu sigortaların biri açık olunca bunlar da çalışıyor. Kombiye giden elektrik kablosu sonradan çekilmiş. Sigortaların bu şekilde durması cihazlara zarar verir mi? Verirse bu sorunu nasıl düzeltebilirim. Teşekkürler.
Hat Değerlerimi Yorumlayabilir Misiniz?
|
Son Giriş: 3 yıl önce
Son Mesaj Zamanı: 3 yıl
Gerçek Toplam Mesaj Sayısı: 38
İkinci El Bölümü Mesajları: 0
Konularının görüntülenme sayısı: 1.082 (Bu ay: 8)
Toplam aldığı artı oy sayısı: 7 (Bu hafta: 0)
En çok mesaj yazdığı forum bölümü: Haberleşme ve Dijital Platformlar