Şimdi Ara

İki Sigortayı Kapamadan Elektrik Kesilmiyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
446
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar evin sigorta kutusundaki elektrik sigortalarının çalışıp çalışmadığını kontrol kalemiyle kontrol ederken fark ettim ki 10 amperlik sigortanın biri kapalı olduğu halde sigorta çıkışında elektrik var. Önce sigorta bozuk zannettim ve sigortayı kontrol ettim. Sigortada bir sorun yok sağlam. Anladım ki ancak 20 amperlik başka sigortayı da kapatınca bahsettiğim 10 amperlik sigortanın çıkışındaki elektrik kesiliyor. Sonra anladım ki bu iki sigortayı da kapatmadan buzdolabı, kombi ve odanın birinin tüm prizleri kapanmıyor. Yani bu sigortaların biri açık olunca bunlar da çalışıyor. Kombiye giden elektrik kablosu sonradan çekilmiş. Sigortaların bu şekilde durması cihazlara zarar verir mi? Verirse bu sorunu nasıl düzeltebilirim. Teşekkürler.

• tesisatı deneyimli bir elektrikçiye kontrol ettir. bir yerde yanlış bağlantı olabilir. bir sigortanın kapalı olduğu halde elektriğin kesilmemesi, koruma yapmasını engeller ve tesisatı tehlikeye atar. sorun, nötr hattından da kaynaklanıyor olabilir.

• Baktırıp sorunu düzeltmek en mantıklısı bir yerden paralel bağlantı yapmış olabilir yanlışlıkla

Biri 20 amper biri 10 amper dediniz bu sigortalar yine 20 amper üstünde atacaktır diye düşünüyorum 30 amper olmayacak yanlışsam düzeltin ama
    Örneğin cihazlar 20 amper çekiyor sigortalar yarı yarıya paylaşıyor 10-10 diye akım biraz daha arttı 22 amper diyelim 11-11 oldu o zaman 10 amperlik atacak sonra 22 amperden dolayı 20 amperde atacak yani çok tehlikeli olacağını sanmıyorum.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • sigotaların paralel bağlanması, normal çalışmada değil. kısa devre durumunda sorun yaratır. kısa devre olduğunda, sigortanın atması ne kadar gecikirse, tesisata zarar verme potansiyeli de o kadar artar. birkaç mili saniye sizin için anlık, elektrik içinse uzun bir süre olabilir.

• Sağolun cevaplarınız için.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.