Bilgisayar vs Isıtıcı
Merhaba,
Merak ettiğim bir soru var: Diyelim ki evdeki bilgisayar 400w güç harcıyor. Bu bilgisayarın yaydığı ısı ile 400w elektrik harcayan bir elektrikli ısıtıcının yaydığı ısı aynı mı ? Enerji kaybolmuyor dönüşüyorsa, ses ve ışık enerjisini ihmal edersek, bu ikisinin aynı olması lazım ama bir türlü aklıma yatmıyor.
Bu Izgara Ne ise Yariyor
Merhabalar,
Evdeki kullanilmayan esyalarin arasindan soyle bir sey cikti. Ne ise yariyor bilen var mi ?
Bir İnsanın Siyasi Görüşü Ona Olan Tavrınızı Ne Kadar Etkiler
Siyasi görüşüne katılmadığım çok akrabam var. Hatta bazıları aşırı derecede kendini kaptırmış durumda. Bu onlara karşı düşüncemi zerre kadar etkilemiyor. Daha önce çevremde de sözle dile getirmeseler de siyasi görüşlerinden dolayı olduğunu tahmin ettiğim şekilde birbirleriyle anlaşamayan insanlar oluyordu. Ekşi sözlükte şu başlıktaki yorumları okuyunca emin oldum ki sırf siyasi görüşü yüzünden insanlar birbirinden nefret ediyor. Bunu anlamakta zorluk çekiyorum.
Youtube Like Düğmesinin Kötüye Kullanımı
Son zamanlarda telefonuma sıkça "yorumunuz beğenildi" bildirimi geliyor. Girip bakıyorum 0 beğeni var. İlk başlarda insanların yanlışlıkla beğeni attığını sonra geri aldığını düşünüyordum ama özellikle son zamanlarda bunun bu kadar sıklaşması insanların "sırf gıcıklığına" bunu kötüye kullandığına işaret ediyor.
PCI Slotlarına Takılabilecek Kullanışlı Donanımlar
Her anakartta bunlarda bolca var fakat genellikle boş kalıyor. Bunları değerlendirebilecek şu anda kullandığınız ya da hoşunuza giden parçalar var mı ? Resim ve düşüncelerinizi paylaşırsanız sevinirim.
SES KARTI
Ortalama kullanıcılar için anakartlarla birlikte gelen ses kartı yeterliymiş. Ses kartının farkını hissedebilmek için ona göre ses cihazınızın olması gerekiyor.
M2 SSD ADAPTÖRÜ
M2 slot sayınızı genişletebiliyorsunuz. Eğer anakart desteklemiyorsa bir işe yaramadığını biliyorum. Yine de bazı yollarla deneyen başlıklar görmüştüm. Yanlışım varsa düzeltin.
KABLOSUZ AĞ ADAPTÖRÜ
Daha iyi mi çeker bilmiyorum. Böyle de bir seçenek var.
USB PORTU
M2 ssd adaptörleri gibi anakart desteklemezse yani anakartta hali hazırda usb3.0 portları yoksa bu hızda faydalanamayacağınızı biliyorum. Yanlışım varsa düzeltin.
SATA PORTU
SALYANGOZ FAN
PCI kartı değil ama geçenlerde bu fana denk geldim hoşuma gitti. Özellikle ekran kartlarının sıcak hava tahliyesini yapmak için kullanışlı görünüyor.
TV KARTI
İnternet hızlarının artması ve kanalların internet üzerinden yayın yapması ile ihtiyaç kalmadı. Bu kart ile bir anten ya da çatal vs yardımı ile televizyon/radyo izleyebilir 640x480 çözünürlüğünde kayıt yapabilirdiniz. Dekoder yazılımı ile cine5 yayınlarının şifresiz izlenebildiği söylenirdi.
ETHERNET KARTI
Bu da ses kartı gibi artık anakart üzerinde geliyor.
56K MODEM
Ev telefonu bu cihaza bağlanarak ve arama yaparak internete giriliyordu. İnternetteyken gürültüden dolayı telefon görüşmeleri yapılamıyordu zaten böyle bir durumda internet kopuyordu. Önce aylık paketler satın alıp sonra da kullandığınız süre kadar ödeme yapıyordunuz; paket almazsanız çok yüksek telefon faturaları geliyordu.
Bunların dışında yazmadığım paralel port, firewire, ide ve e-sata kartlarına denk geldim.
Apex Legends • Borderlands 2 • Divinity: Original Sin 2 • Halo: The Master Chief Collection • Quake III • Street Fighter V • Warcraft III
|
Son Giriş: 2 hafta önce
Son Mesaj Zamanı: geçen ay
Gerçek Toplam Mesaj Sayısı: 157
İkinci El Bölümü Mesajları: 3
Konularının görüntülenme sayısı: 1.598 (Bu ay: 44)
Toplam aldığı artı oy sayısı: 143 (Bu hafta: 0)
En çok mesaj yazdığı forum bölümü: Oyun