Her anakartta bunlarda bolca var fakat genellikle boş kalıyor. Bunları değerlendirebilecek şu anda kullandığınız ya da hoşunuza giden parçalar var mı ? Resim ve düşüncelerinizi paylaşırsanız sevinirim. SES KARTI Ortalama kullanıcılar için anakartlarla birlikte gelen ses kartı yeterliymiş. Ses kartının farkını hissedebilmek için ona göre ses cihazınızın olması gerekiyor. M2 SSD ADAPTÖRÜ M2 slot sayınızı genişletebiliyorsunuz. Eğer anakart desteklemiyorsa bir işe yaramadığını biliyorum. Yine de bazı yollarla deneyen başlıklar görmüştüm. Yanlışım varsa düzeltin. KABLOSUZ AĞ ADAPTÖRÜ Daha iyi mi çeker bilmiyorum. Böyle de bir seçenek var. USB PORTU M2 ssd adaptörleri gibi anakart desteklemezse yani anakartta hali hazırda usb3.0 portları yoksa bu hızda faydalanamayacağınızı biliyorum. Yanlışım varsa düzeltin. SATA PORTU SALYANGOZ FAN PCI kartı değil ama geçenlerde bu fana denk geldim hoşuma gitti. Özellikle ekran kartlarının sıcak hava tahliyesini yapmak için kullanışlı görünüyor. TV KARTI İnternet hızlarının artması ve kanalların internet üzerinden yayın yapması ile ihtiyaç kalmadı. Bu kart ile bir anten ya da çatal vs yardımı ile televizyon/radyo izleyebilir 640x480 çözünürlüğünde kayıt yapabilirdiniz. Dekoder yazılımı ile cine5 yayınlarının şifresiz izlenebildiği söylenirdi. ETHERNET KARTI Bu da ses kartı gibi artık anakart üzerinde geliyor. 56K MODEM Ev telefonu bu cihaza bağlanarak ve arama yaparak internete giriliyordu. İnternetteyken gürültüden dolayı telefon görüşmeleri yapılamıyordu zaten böyle bir durumda internet kopuyordu. Önce aylık paketler satın alıp sonra da kullandığınız süre kadar ödeme yapıyordunuz; paket almazsanız çok yüksek telefon faturaları geliyordu. Bunların dışında yazmadığım paralel port, firewire, ide ve e-sata kartlarına denk geldim. < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi K4R4B4S4N -- 7 Ekim 2020; 15:25:16 > |
Bildirim