Şimdi Ara

PCI Slotlarına Takılabilecek Kullanışlı Donanımlar

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
2
Cevap
1
Favori
328
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Her anakartta bunlarda bolca var fakat genellikle boş kalıyor. Bunları değerlendirebilecek şu anda kullandığınız ya da hoşunuza giden parçalar var mı ? Resim ve düşüncelerinizi paylaşırsanız sevinirim.

SES KARTI

Ortalama kullanıcılar için anakartlarla birlikte gelen ses kartı yeterliymiş. Ses kartının farkını hissedebilmek için ona göre ses cihazınızın olması gerekiyor.

M2 SSD ADAPTÖRÜ

M2 slot sayınızı genişletebiliyorsunuz. Eğer anakart desteklemiyorsa bir işe yaramadığını biliyorum. Yine de bazı yollarla deneyen başlıklar görmüştüm. Yanlışım varsa düzeltin.

KABLOSUZ AĞ ADAPTÖRÜ

Daha iyi mi çeker bilmiyorum. Böyle de bir seçenek var.

USB PORTU

M2 ssd adaptörleri gibi anakart desteklemezse yani anakartta hali hazırda usb3.0 portları yoksa bu hızda faydalanamayacağınızı biliyorum. Yanlışım varsa düzeltin.

SATA PORTU

SALYANGOZ FAN

PCI kartı değil ama geçenlerde bu fana denk geldim hoşuma gitti. Özellikle ekran kartlarının sıcak hava tahliyesini yapmak için kullanışlı görünüyor.

TV KARTI

İnternet hızlarının artması ve kanalların internet üzerinden yayın yapması ile ihtiyaç kalmadı. Bu kart ile bir anten ya da çatal vs yardımı ile televizyon/radyo izleyebilir 640x480 çözünürlüğünde kayıt yapabilirdiniz. Dekoder yazılımı ile cine5 yayınlarının şifresiz izlenebildiği söylenirdi.

ETHERNET KARTI

Bu da ses kartı gibi artık anakart üzerinde geliyor.

56K MODEM

Ev telefonu bu cihaza bağlanarak ve arama yaparak internete giriliyordu. İnternetteyken gürültüden dolayı telefon görüşmeleri yapılamıyordu zaten böyle bir durumda internet kopuyordu. Önce aylık paketler satın alıp sonra da kullandığınız süre kadar ödeme yapıyordunuz; paket almazsanız çok yüksek telefon faturaları geliyordu.

Bunların dışında yazmadığım paralel port, firewire, ide ve e-sata kartlarına denk geldim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi K4R4B4S4N -- 7 Ekim 2020; 15:25:16 >

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.