24'' Full HD vs 27''QHD
Arkadaşlar, internet yayınları için (bein connect vs.) izlerken 27''QHD monitör kullansam ve eğer yayın 2k değilse, 24''FHD ye göre daha düşük bir kalite mi alırım? Bilgili arkadaşlardan destek rica ederim.
HDR destekli Full HD Monitörlerde Display, Hdmi karmaşası?
Selamlar,
Max 24.5'' min 144Hz değerlerinde bir oyuncu monitörü almak için araştırma yapıyorum. İncelediğim bazı monitörlerde HDR10,200,400 gibi ibareler yazıyor. Ancak HDR görüntü alabilmek için hem port hem kablo düzeyinde Display tarafında 1.4 versiyona veya Hdmi tarafında minimum 2.0a versiyona sahip olmak gerekiyor. Ama 24.5'' 144hz+ monitörlerin hiçbirinde bu portlar yok. Atladığım bir şey mi var yoksa pazarlama hilesi mi bunlar desteklerinizi rica ediyorum?
HDR destekli olduğu söylenen ama Dp 1.4 /HDMI 2.0a, 2.0b veya HDMI 2.1 portu bulunmayan örnek bazı monitörler;
Acer Predator XB253QGPbmiiprzx (UM.KX3EE.P08)
BenQ MOBIUZ EX2510
LG UltraGear 24GN650-B
Acer Nitro VG252QPbmiipx Monitör
Asus VG259QM
Yaklaşık bir 10 gün kadar önce TürkTelekom alt yapı çalışması yaptı her akşam benzer saatlerde internet gitti geldi derken, alt yapı çalışmasından sonra internetimin hızı düşürüldü. +10 lira ek ücretle altyapımın desteklediği 75mbps lik paketi kullanıyorum yıllardır ve 65mbps hız alıyordum. Bu hız 45-49 arasına düşürüldü. 06.02.2021 tarihinde 41231656 nolu destek talebini ile sorunu anlattım hala talep açık ve çözüm üretilmedi. Sürekli ''Arıza ankastre kablosu kaynaklıdır , sahada fiziksel sorun tespit edilmiştir veya İlgili lokasyonda genel kesinti meydana gelmiştir arızanız genel kesinti ile ilişkilendirilmiştir'' denilerek oyalanmaktayım. 8 gün oldu hala kontroller devam etmektedir, deniliyor. Altyapı çalışmalarından sonra hizmet daha iyi gitmesi gerekirken tam tersi oldu. Daha önce benzer sorunum olmuştu, yine buradaki yetkili kişi çözmüştü. Umarım yine onların 8 günde çözemediği sorunu siz çözebilirsiniz. Aksi taktirde daire kapımın önüne kadar hat çeken hazırda bekleyen Turkcell Superonline a geçmek durumunda kalıcam. Yine desteğinizi ver yardımınızı rica ediyorum.
Eski hız ve yeni hız görseldedir.
Hat değerlerim hakkında bilgi verebilir misiniz?
''ÖZ'de hepimiz biriz.'' |
Son Giriş: 24 sa. önce
Son Mesaj Zamanı: 2 yıl
Gerçek Toplam Mesaj Sayısı: 80
İkinci El Bölümü Mesajları: 0
Konularının görüntülenme sayısı: 2.196 (Bu ay: 19)
Toplam aldığı artı oy sayısı: 11 (Bu hafta: 0)
En çok mesaj yazdığı forum bölümü: Haberleşme ve Dijital Platformlar