Yedek subay adayıyım, kısa dönem yapabilir miyim?
Deniz Kuvvetleri Komutanlığı'nda meslek kurası olarak yedek subay adayı görünüyorum. Askerliğimi kısa dönem (6 ay) yapma imkanım var mı? Yazılı sınavlardan kalırsam ne olur?
1-2 km WİFİ
Evden 1-2 km uzaktaki bir tarlayı kısa sürelerde izlemem gerekiyor ancak tarlada ne internet ne de elektrik var. Eski telefonumu wifi aracılığıyla kamera olarak kullanmak istiyorum. Bu mesafede çekebilecek bir wifi adaptörü var mı? Arada engel olarak sadece ağaçlar var. Ne yapabilirim?
Bios Saat ve Tarih Sorunu
Asboard H61 anakartta biosta videodaki gibi sürekli random atıyor ve ayarlayamıyorum. Varsayılan ayarlara döndürdüm bi şey değişmedi. Anakartı yeni aldım. Bilgisayar açıkken de belli zaman aralıklarında saat ve tarih çok saçma değerlere geliyor. Örneğin 2160 yılı mayıs ayı saat 4.30 gibi... Sorun nedir acaba?
Anakarttaki Çizikler
Fotoğraflarda da gördüğünüz gibi yeni anakartı kasa monte etmeye çalışırken böyle çizikler meydana geldi. Arkadaki metal kapağı tam oturtamamışım. Anakartı oturtmaya çalışırken de biraz acemilikten biraz da dikkatsizlikten böyle oldu. Sistem sorunsuz çalışıyor ama kafama takıldı. Bi şey olur mu?
Uygun PSU
Sistem:
Intel Core i5 3470 3.2 GHz
Kingston 8 GB DDR3 1600 MHz RAM
AMD Radeon HD 6570
Asboard H61 LGA 1155 Soket Anakart
128 GB SSD
Seagate 1TB 7200 rpm HDD
DVD RW
Buna uygun güç kaynağı kaç Watt olmalı? 300 Watt yeterli mi?
Format Sonrası Oyunlarda fps Düşmesi
Önceden Windows 10 pro x64 (1909) sürümünü kullanıyordum, ETS 2'de geceleyin ve şehirlerde kasmalar oluyordu, FPS 10 küsürlere düşüyordu. Diğer oyunlarda da benzer kasmalar oluyordu. Sonra 20H2 olan mı ne (son büyük güncelleme) olan güncellemeyi yükledim ve oyunlarda bayağı farkedilir bir akıcılık oldu. Örneğin ETS 2'de gece bile gayet akıcı oynayabiliyordum. Hatta GTA IV bile gayet rahat oynanabiliyordu. Fakat SSD alınca işletim sistemini yeniden kurmak zorunda kaldım (son sürümü yani 20H2 kurdum) ve oyunlarda yine 1907 sürümündeyken olduğu gibi kasma olmaya başladı. GTA IV genellikle 25 in altında dolanıyor ve oynanamayacak dereceye varabiliyor. Oyun ayarları aynı ve Amd Catalyst ayarları aynı. Güç profili yüksek performansta. Ekran kartı driver ının son sürümünü indirdim ve ayrıca Windows uodate üzerinden tekrar güncelledim. Driverbooster gibi programlar kullanmıyorum. Virüs programı da yok. Ne yapabilirim? Tekrar büyük bir güncelleme mi beklemem gerek?
Sistem:
Anakart: Asus P5GC MX 1333
İşlemci: Intel Core 2 Duo E 8500
Ekran kartı: Amd Radeon HD 6570
RAM: 4 GB DDR2
Sabit disk: 128 GB SSD+1 TB HDD
(Biliyorum sistem eski ama durum böyle.)
Önlisans Son Sınıf YKS Başvurusu
|
Anakart SATA 3 Desteği
SATA 3 SSD almayı düşünüyorum ama anakart SATA 2 destekliyor.
Anakart: ASUS P5GC MX-1333
PCI için satılan SATA 3 kartlar işe yarar mı yoksa SATA 2 hızında mı kullanırım?
Ups Sigorta
Sanırım burası sigorta bölmesi. Nasıl açabilirim burayı?
Kamera Uyumluluğu
|
Son Giriş: 8 ay önce
Son Mesaj Zamanı: 9 ay
Gerçek Toplam Mesaj Sayısı: 32
İkinci El Bölümü Mesajları: 0
Konularının görüntülenme sayısı: 4.487 (Bu ay: 36)
Toplam aldığı artı oy sayısı: 0 (Bu hafta: 0)
En çok mesaj yazdığı forum bölümü: Donanım / Hardware