Stanley bazı termosları için geri çağırma yapmış. Tehlikeli olduğu için kullanmayın diyor.
3 milyona yakın termosu kapsıyormuş. Bendeki Stanley marka 2 termos geri çağırma kapsamında çıktı ama bilin bakalım ne var? Sadece ABD ve Kanada için geçerli.
Siz de şuradan bakabilirsiniz:
TAİ'de terör saldırısı iddiası
TAİ'de terör saldırı olduğu iddiası var. 3-5 tweet dışında bir şey göremedim.
Ankara'daki fabrikadan büyük bir patlama sesi geldiği iddia edilmiş.
DH de yayınlamış:
https://www.donanimhaber.com/resmi-ankara-da-tai-ye-bombali-teror-saldirisi-gerceklestirildi--183417
Online alışveriş karşılaştırmaları
Az önce iş yerine küçük bir alışveriş yapmam gerekti. Amazon'dan hızlıca satın aldım. Sonra kafama takıldı. Diğer platformlara da bakayım dedim. Ucuzsa iptal ederim düşüncesiyle. Çıkan sonuca bakın;
Mağazalardaki en ucuz fiyatları baz aldım.
- Hepsiburada Premium olduğum için Hepsipara yüklemesiyle 570,36TL'ye geliyor. Satıcılar markaların kendi mağazası.
- Trendyol 572TL. Bir satıcı üçüncü taraf diğeri resmi mağaza.
- Amazon 462TL. Satıcı Amazon. Özel bir kampanya yok. Bir yıldır kapanmayan %10 indirim kampanyası uygulanmış.
SS'ler aynı sıralamayla aşağıda.
Piyasa tamamen bunlara kalsa daha neler yapacaklar bize Allah bilir.
Not: Siz yine de her alışverişte kıyaslama yapmayı alışkanlık edinin. Hiçbiri babamızın oğlu değil.
Tavuk Baget: 44₺ 🔻 38₺ ✅
500g siyah zeytin: 27,95₺
Yeşil zeytin 13,75₺
Yarım yağlı beyaz peynir: 69,90₺
Tam yağlı beyaz peynir: 72,90₺
2 litra ayçiçek yağı: 64,50₺
1litre ayçiçek yağı: 33,50₺
Siyah çay: 59₺ (sanırım 2 kg)
Zeytinyağı: 54,90 (sanırım 1 litre)
500g bal: 37₺
1kg şeker: 17₺
Dönem dönem şu ürünlerde indirim olacakmış: “Makarna, un, salça, pirinç, bulgur, mercimek, nohut, fasulye, şeker, ay çiçek yağı, zeytin yağı, tavuk ürünleri, tam yağlı süt, yarım yağlı süt, yumurta, peynir, tereyağı, bal, zeytin, çay, Türk kahvesi, patates, kuru soğan, karpuz, kavun, çamaşır deterjanı, bulaşık deterjanı, çamaşır suyu, sıvı sabun, peçete, rulo havlu, kolonya, bebek bezi”
Arkadaşlar bayramdan 1 günce (7Temmuz 2022) önce eşim sonrasında da ben covid oldum. İkimiz de 3 doz Sinovac aşılıyız ancak epey ağır geçirdik. İnternette çok şey araştırıp tatmin edici bir şeyler bulamayınca deneyimleri yazayım istedim.
Hafif boğaz ağrısıyla başladı. Boğaz ağrısı başlayınca bolca mevsim meyvesi tükettim. Özellikle vişne şaşırtıcı şekilde boğazımdaki ağrıyı ciddi anlamda dizginledi. Sonrasında boğaz ağrım, öksürüğüm falan olmadı.
Bendeki en büyük sorun yüksek ateşti. 40,5 seviyelerine kadar çıktı ve 39'un altına hiç düşmedi. Soğuk duşa girip çıkınca düşüyor sonrasında hemen tekrar yükseliyordu. En son doktora gittim. Bana önce kalçadan novalgin yaptılar. Sonra da iki adet hap yazdı. Bir tanesi Brufen diğeri de Parol. Zaten parasetamol çok kullanılan bir ateş düşürücü ama ikisi birlikte tam bir kombo oluyor sanırım.
İğne olduktan sonra ateşim 39,9'dan bir anda 37,5 seviyesine kadar düştü. Sonra 2-3 saat içinde tekrardan biraz yükseldi (38 - 38,5). Bu kez ilaçları aldım ve gece boyu aşırı rahat bir uyku çektim. Şu anda her şey stabil durumda.
İlk defa covid atlattım, aşıya rağmen böyleyse rezil bi durummuş gerçekten ki ben hiç ilaç kullanmayan, yıllardır grip bile olmayan bir insanım.
Neyse bu ara vakalar ciddi anlamda fırlamış durumda. Yakında maske ve diğer bazı önlemler yine gelir diye düşünüyorum. Sonbahar biraz karanlık gibi.
Ne kesiyorsunuz bu bayram?
|
İlgili haber:
OECD rakamlarına göre...
Pandemi sonrasında enflasyon her ülkenin başının belası oldu. Polonya'da ise hükümet vergileri düşürerek halkına yardımcı olmaya çalışıyor. Akaryakıtta %23'ten %8'e, elektrikte %23'ten %5'e düşürmüşler. Gıdada tamamen sıfırlamışlar. 😏
Apple cihazımı televizyona bağlamak için?
|
Son Giriş: 5 gün önce
Son Mesaj Zamanı: geçen hafta
Gerçek Toplam Mesaj Sayısı: 554
İkinci El Bölümü Mesajları: 0
Konularının görüntülenme sayısı: 99.001 (Bu ay: 4.531)
Toplam aldığı artı oy sayısı: 2.382 (Bu hafta: 0)
En çok mesaj yazdığı forum bölümü: Sıcak Fırsatlar