Bugün Cumhuriyet.com.tr de gördüğüm konu başlığı.
İyi yazılmamış bir haber, genel olarak okuması yorucu. Spekülatif bilgiler var, buradaki uzman daha çok başka uzmanların ortaya attıkları iddiaları yorumlamış. İki farklı görüş var, varyantları aşısızlar mı aşılılar mı ortaya çıkarıyor konusunu açmaya çalışmışlar. Merak edenler yukarıdaki linkten okuyabilir.
Dikkatimi çeken şey son soru cevap kısmı oldu. Onu burada paylaşıyorum.
"AŞI VE İLAÇ ENDÜSTRİSİ
Mirror Gazetesinin iddiasına göre pandemi sürecini Eylül sonuna kadar bitireceğiz. Sizce pandeminin bitiş süreci ne zaman olacak?
Pandeminin ne zaman biteceği, Dünya ölçeğinde pandemiyi gelir kaynağına dönüştürmüş kişi ve kurumların kararına bağlı."
Yıllık bakım servisi tavsiyesi (İstanbul Avrupa yakası)
Merhaba,
Yetkili servislerin yıllık bakım ücretlerinin biraz tuzlu olması sebebiyle(şimdiye kadar hep Nev'e götürüyordum) yan sanayi servislerini araştırmaya karar verdim.
Ben Etilerde oturuyorum. Yakın olması tercihim, ama iyi tavsiye üzerine biraz mesafe katedebilirim.
Kendim ararken General Oto diye bir servise rastladım. Fena gözükmüyor, çok uzak da değil. Daha önce deneyenler yorum paylaşabilirse sevinirim.
İsveç Yıllık ölüm ve Covid
2010-2019 yılları ölüm ortalaması : 90.655
95.022 - 90.655= 4367
Kağıt üzerinde 9142 covid ölümü var. Neden yıllık ölüm toplamına bunun sadece yarısı yansımış gibi gözüküyor ?
"Kısıtlamalar işe yarıyor" Gerçekten öyle mi ?
Son bir kaç gündür eğer takip ettiyseniz sağlık bakanı Koca başlıkta yazdığım gibi kısıtlamaların işe yaradığı yönünde açıklamalar yapıyor. Gün be gün vaka, yeni hasta ve ağır hasta sayısındaki azalmalar, bu açıklamayı destekliyor gibi gözüküyor. Peki gerçekten de öyle mi ?
18 aralık test sayısı : 205 bin, vaka 26 bin, hasta 4 bin 100
19 aralık test sayısı : 173 bin, vaka 22 bin hasta sayısı 4 bin
20 aralık test sayısı : 158 bin vaka 20 bin hasta sayısı 3 bin 500
Bir azalma trendi görülebilmesi için, test sayısını aşağı yukarı aynı tutmak gerekmez mi ?
Plandemi için yapılan bu algı oyununu görmemek şu aşamada mümkün mü ?
Orjinal : https://summit.news/2020/11/16/forced-vaccination-law-in-denmark-abandoned-after-public-protests/
Yasa tasarısıyla ilgili yapılan bir haber : https://geopolitic.org/2020/11/15/explained-what-is-denmarks-proposed-epidemic-law-and-why-is-it-being-criticised//
Hiç bir ana akım medya kuruluşunun haber yapmadığı önemli olayın özeti şöyle :
Danimarka'da "Epidemic Law" adı altında yeni bir yasa tasarısı parlamentoya sunuldu.
İçeriğinde :
"Hasta olan kışiler, zorla muayene edilebilir ve karantinaya alınabilir."
"Devletin seçtiği bir grup insan, salgını yok etmek için zorla aşılanabilir."
"Karşı koymaları halinde polis zoruyla göz altına alınabilir."
Gibi son derece faşizan maddeler olan yasa tasarısı, günler boyunca vatandaşların protesto etmesi sonucu rafa kaldırıldı.
Sadece vatandaşlar değil, sağlık çalışanları da bu gibi yasa tasarılarının devletlere "çok fazla" güç verebileceği endişesini dile getirdiler.
Fiber Talebi Gecikmesi
|
|
TTnet ile devam veya diğer alternatifler
|
Samsung Smart TV tavsiyesi
|
Makelsan kesintisiz güç kaynağı
|
Son Giriş: 7 ay önce
Son Mesaj Zamanı: 8 ay
Gerçek Toplam Mesaj Sayısı: 576
İkinci El Bölümü Mesajları: 0
Konularının görüntülenme sayısı: 8.228 (Bu ay: 77)
Toplam aldığı artı oy sayısı: 403 (Bu hafta: 0)
En çok mesaj yazdığı forum bölümü: COVID-19 (Koronavirüs)