Binaya Fiber Geldi ama OFDK gelmedi
Merhabalar,
binamıza 22 gün önce Fiber Optik Turuncu kalın kablo geldi. Geldikten 6 gün sonra da (yani 16 gün önce) Taşeron firma tarafından tüm dairelere Fiber OBK kablo çekildi. Bütün OBK'ları dışarıdan gelen Turuncu Kalın Fiber kablonun yanına bıraktılar. Ama o günden beri başka bir gelişme olmadı. Kablolar orada öylece duruyor. Kutu (OFDK) gelmedi. Bunun için bir başvuru falan mı yapmak gerekiyor?
Başlıkta yazan siteden direksiyon seti (Logitech G923) satın almayı planlıyorum. Akakçe'ye göre ve araştırmalarıma göre en uygun burası satıyor ancak pek güvenemedim. Bu mağaza Hepsiburada, Trendyol ve N11 gibi sitelerde de satış yapıyor ancak kendi sitesinde daha uyguna satıyor. Sizce alınır mı? Ve site güvenilir midir?
Uygun fiyatlı Windows 10 Pro Key & OEM Satın Almak
Merhaba, incehesaptan hazır sistem aldım yüksek ihtimal bu hafta içerisinde gelir. İşletim sistemi almadım malum 2k bir işletim sistemine vermek istemedim. Ve istemememin bir sebebi ise internette ve yakınlarımdan duymuş olduğum 20-30tl ye windows kullanıyor olmaları idi. İnternetten baktığımda 2-3 tane sitenin bu key lerden sattıklarını gördüm 20-60tl aralığında. Bunlardan hangileri güvenilir yardımcı olabilir misiniz? Bir de şöyle bir şey gördüm Oem olanları da var sanırım bunların. Bu Oem olanlar biraz daha pahalı bunlar anakart'a gömülüyormuş sanırsam. Sizler ne önerirsiniz?
Düşük özelliklere sahip laptop'a iyi monitör takmak
Merhaba, intel i3 7020u işlemci, 12gb ram, intel hd 620 ekran 1366x768 laptop var. Ben yakında kasalı bir sistem alacağım için önceden bir monitör aldım. Monitör 1920x1080. Bu laptop a HDMI ile bağladım ve laptop u monitörden kullanıyorum ancak monitörde yazılarda falan pikselleşme söz konusu. Bu monitör ile alakalı bir sorun mu yoksa laptop un özellikleri kötü olduğu için mi böyle?
Monitör: Asus TUF Gaming VG249Q1R 23.8" 165Hz
Düşük çözünürlükten yüksek çözünürlüğe geçiş
Merhaba, geçici olarak kullandığım bir laptop var i3 7020U işlemci, 12gb ram, Intel HD Graphics 620 1366x768 Vram 128mb
Yakında kasalı bir bilgisayar alacağım ama öncesinde bir monitör aldım. Monitör 165hz 1ms 1920x1080. Monitörü laptop a bağladım HDMI kablosu ile 1080p çözünürlük ve 120hz görüntü alıyorum. Ancak ekrandaki yazılar sanki 1080p değil. Tırtıklı gibi ya da şöyle anlatabilirim oyunlarda keskinliği yumuşatma ayarı diye bir ayar var genelde 2x den 16x e gider. Benim gördüğüm görüntü sanki 4x gibi bir şey. Bu neyden kaynaklıdır sizce? Laptop un ekran kartı iyi değil bununla alakalı olabilir mi yoksa monitör ile alakalı bir sorun mu?
Arkadaşlar merhaba, Asus DSL Ac51-Ac750 Modemim var. 5Ghz de 74Mbps hız alabiliyorum 2.4Ghz de ise 55Mbps alabiliyorum. Ancak internet çekimi 1 diş düşünce yani 2/3 olunca hız 1Mbps ye kadar düşüyor. Bu nasıl mümkün olabiliyor. O zaman çekim gücü diye bir şey olmasaymış :) alt tarafı 1 diş düşmüş ama sanki 2km öteden bağlanıyorum gibi 1Mbps hız veriyor bazen ölçmüyor. İnternet yok gibi oluyor.
Tip-7 Saha Dolabı Geldi
Arkadaşlar merhaba, 2 Haziran Çarşamba günü mahallemize Tip-7 Geniş Bant Erişim Kabini geldi. Ben tabi çok heyecanlandım. 1-2 yıldır bunun için uğraşıyordum. Birden görünce çok şaşırdım. Kurulduktan bir gün sonra internette altyapı sorgu sitelerinde altyapı mesafem 1428mt. yerine 0 yazıyordu, ADSL yerine VDSL2 yazıyordu Hızım 14MBPS yazıyordu o değişmemişti. Bir sonraki gün 73MBPS hız yazmaya başladı, santral/saha dolabı mesafesi 156mt. yazmaya başladı. Hatta TurkNet kullanıyorum ben bu arada paket değiştirme kısmına 35lik ve 75lik VDSL paketler geldi. Ve bende hemen o heyecanla 35lik pakete geçtim. 19 dk. içinde geçiş oldu ve bende modeme reset atıp yeniden kurulum yaptım. VDSL2 olarak değerlerimi görebiliyordum ancak hızım ADSL'dekiyle aynıydı. hatta 1MBPS düşmüştü. Sonra biraz daha kontrol ettim hat zayıflamam 70db ye kadar çıkmıştı ve internete erişim sağlayamıyordum. Modemin üstünde internet ışığı yanmasına rağmen. Durum böyle olunca tekrar 16lık ADSL paketine geri döndüm 15dk. kadar sürdü ama sorun düzeldi tekrar 8-9MBPS arası hız alıyordum ve internete erişimimde bir sorun yoktu Bende TT'de çalışan bir arkadaş ile iletişime geçtim. Saha dolabı hakkında bilgisi varmış(oraya koyulduğundan) bizi kapsayacağını ve 50-75MBPS arasında hız alabileceğimi söyledi. Ancak daha kabloların bağlanmadığını söyledi. Daha sistemden verileri çekiyorlarmış o yüzden internette o bilgiler çıkmaya başlamış (tahmini hız, saha dolabı mesafesi). Peki tahmini olarak bu dolap ne zaman açılır ya da kullanılır duruma gelir. Şimdiden teşekkürler.
Saygılarımla,
Ozan Yalçıntürk
Muhabbet Kuşumun Yanına Arkadaş-Eş
Arkadaşlar merhaba, benim bir tane erkek yaklaşık 4-5 yaşında muhabbet kuşum var. 4 yıldır bizimle elime, omzuma falan geliyor korkmadan. 3-4 gün önce teyzemin camına bir muhabbet kuşu gelmiş eve almışlar. Bende baktım ettim 6 aylıktan küçük ve dişi. Bizim kuşla tanıştırdım bunları aşırı mutlu oldular birlikte uçtular, öttüler, gagalarıyla yem alışverişi falan yaptılar baya güzel anlara şahitlik ettik. Daha sonra yeni kuşu benimkinin yanına kafese koydum. 1-2 dk. hareket etmediler sonra bizimki yeni gelene resmen yemliğin nerede olduğunu falan gösterdi çok şaşırdık. Zaman geçti 2-3 saat kadar, birden bizimki yeni gelen yanına yaklaşınca gaga atmaya başladı. Yeni gelende tele yapışıp orada durmaya başladı. Hiçbir şekilde tüneğe inmiyor, inince bizimki gaga atıyor ve yeni olanda kaçıp ses çıkarıyor. Yem yemede ya da su içmede sorun yok. Ama durum böyle. Dışarı çıkardığımda çok güzeller hep yan yanalar ötüşüyorlar ve birlikte uçuyorlar saatlerce izleyebilirsiniz. Ama aynı kafese girince bizim ki herhalde kendi evini paylaşmak istemiyor bunları yapıyor. Sizce ne yapmalıyım biraz da aynı kafeste tutup alışmalarını mı bekleyeyim yoksa yeni kuşu başka kafese alıp ayırayım mı?
Bizimki : Maviş 4-5 Yaşında Erkek - Mavi/Siyah
Yeni gelen: Bulut 3-4-5 AYLIK Dişi - Beyaz/Mavi
DGS ile 4 Yıllığa Tamamlama
Arkadaşlar merhaba, ben şu anda İstanbul Aydın Üniversitesi hazırlık sınıfında okumaktayım. Bölümüm Bilgisayar Programcılığı. Benim şimdi 4 yıllığa tamamlamak gibi bir düşüncem var. Üniversite sınavından beklediğimden düşük not alınca 2 yıllık bölüme gittim. Yazılım Mühendisliğini istiyorum. Ben 2 yıl okuduktan sonra DGS ile 4 e tamamlayacağım ama sorularım şunlar: normalde 4 yıllık kazansaydım alacağım diploma ile DGS ile 4 e tamamladığım bölümün diploması aynı olur mu? yoksa diplomamda 2 yıllıktan tamamlanmıştır gibi şeyler yazar mı. Kaçıncı sınıftan başlarım (tahmini), DGS ile tamamlamamı tavsiye eder misiniz?
Teşekkürler
Arkadaşlar merhaba, ben 2-2.5 yıldır çözemediğim bir sorunu yazacağım. Bizim yanımızdaki (bitişik) bina 85Mbps hız alabiliyor hatta santral/saha dolabı mesafesi 7 metre olarak geliyor VDSL2 altyapısı. Ancak bizim bina (bu arada çatıdan bir adım atarak o binaya geçebilirsiniz) maksimum 11Mbps diyor ama gelen hız 8Mbps santral/saha dolabı mesafesi 1423 metre olarak çıkıyor ADSL altyapısı. Benim ne yapmam lazım yan binaya taşınmayı falan düşünüyorum o derece. Turknet'te Yapa da idim belki olur diye Vae altyapısına geçtim hızım daha da düştü. Şimdi tekrardan Yapa ya almıyorlar. 3-4 yıl önce binamızın önünden turuncu fiber kablo geçirdiler ama ne işe yarıyor anlamadım. Biz bina olarak fiber internet için imza toplayıp bölge müdürlüğüne götürdük ama ses yok. Bazı arkadaşlarda da aynı durum varmış bölge müdürlüğüne gidip çözmüşler bu sorunu hatta 100 e 30 hız aldıklarını söylüyorlar ben de aynısını yapsam olur mu ya da başka bir yere mi gitmem gerekiyor. Bölge müdürlüğüne gittiğimde kiminle görüşmem gerek.
Teşekkürler.
Meslek: Öğrenci
İlgi Alanları: Uzay
Son Giriş: 5 ay önce
Son Mesaj Zamanı: 6 ay
Gerçek Toplam Mesaj Sayısı: 61
İkinci El Bölümü Mesajları: 0
Konularının görüntülenme sayısı: 8.326 (Bu ay: 85)
Toplam aldığı artı oy sayısı: 4 (Bu hafta: 0)
En çok mesaj yazdığı forum bölümü: Haberleşme ve Dijital Platformlar