Arkadaşlar merhaba, benim bir tane erkek yaklaşık 4-5 yaşında muhabbet kuşum var. 4 yıldır bizimle elime, omzuma falan geliyor korkmadan. 3-4 gün önce teyzemin camına bir muhabbet kuşu gelmiş eve almışlar. Bende baktım ettim 6 aylıktan küçük ve dişi. Bizim kuşla tanıştırdım bunları aşırı mutlu oldular birlikte uçtular, öttüler, gagalarıyla yem alışverişi falan yaptılar baya güzel anlara şahitlik ettik. Daha sonra yeni kuşu benimkinin yanına kafese koydum. 1-2 dk. hareket etmediler sonra bizimki yeni gelene resmen yemliğin nerede olduğunu falan gösterdi çok şaşırdık. Zaman geçti 2-3 saat kadar, birden bizimki yeni gelen yanına yaklaşınca gaga atmaya başladı. Yeni gelende tele yapışıp orada durmaya başladı. Hiçbir şekilde tüneğe inmiyor, inince bizimki gaga atıyor ve yeni olanda kaçıp ses çıkarıyor. Yem yemede ya da su içmede sorun yok. Ama durum böyle. Dışarı çıkardığımda çok güzeller hep yan yanalar ötüşüyorlar ve birlikte uçuyorlar saatlerce izleyebilirsiniz. Ama aynı kafese girince bizim ki herhalde kendi evini paylaşmak istemiyor bunları yapıyor. Sizce ne yapmalıyım biraz da aynı kafeste tutup alışmalarını mı bekleyeyim yoksa yeni kuşu başka kafese alıp ayırayım mı? Bizimki : Maviş 4-5 Yaşında Erkek - Mavi/Siyah Yeni gelen: Bulut 3-4-5 AYLIK Dişi - Beyaz/Mavi |
Bildirim