Şimdi Ara

Muhabbet Kuşum Hasta mı ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
2
Favori
11.673
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba Arkadaslar Konuyu dogru yere açtıgımı dusunuyorum. Olaya gelelim

1 yasını 2-3 ay geçik bir muhabbet kuşum var. Kafesinin içinde 3 4 tane çubuk 1 tane suluk 1 ayna ve 1 oyuncak 2 adette yemlik var. Kuşum aşırı derecede olmasada orta derecede tüylerini kabartıyor. Halsiz 3 dk kendine gelıyor saldıgımda 3 dk snra kafesın tepesine geçip tüyleri kabarık şekilde uyuyor. Ama yemini guzelce yıyor ondan yana bir sıkıntımız yok Suyunuda İçiyor . Kendine gelsin diye suyunun içine 10 15 damla limon sıktım. Halsiz olduktan sonrada hiç ötmüyor. Kafesin en altına indigini 2 3 kere gordum oda uyuma amaçlı degil. Yemini degistirmeyi unutmusm heralde yem arıyordu. Kuşum Hastamı Ne yapmam gerek Veterinere filan goturmelimiyim ?. Kuşum tek bu arada.

• aynı şekilde benimde senin gibi kuşum var 1.5 seneyi geçti yaşı. Bizimkide bu aralar tüylerini kabartıyor acaba üşüyo da mı böyle yapıyor diye düşünüyoru. sen bence kafesin etrafına ince sofra örtüsü gibi bişey ser. cereyanda sakın kalmasın. cam çok açmayın ama kapatıpta terletmeyinde :D muhabbet kuşları hassastır. biz bi kaç gündür ilgilenemiyoruzda. İlgiyi eksik etmeyin bence ondan da olabilir
  • quote:

Orijinalden alıntı: 28oktay34

Merhaba Arkadaslar Konuyu dogru yere açtıgımı dusunuyorum. Olaya gelelim

1 yasını 2-3 ay geçik bir muhabbet kuşum var. Kafesinin içinde 3 4 tane çubuk 1 tane suluk 1 ayna ve 1 oyuncak 2 adette yemlik var. Kuşum aşırı derecede olmasada orta derecede tüylerini kabartıyor. Halsiz 3 dk kendine gelıyor saldıgımda 3 dk snra kafesın tepesine geçip tüyleri kabarık şekilde uyuyor. Ama yemini guzelce yıyor ondan yana bir sıkıntımız yok Suyunuda İçiyor . Kendine gelsin diye suyunun içine 10 15 damla limon sıktım. Halsiz olduktan sonrada hiç ötmüyor. Kafesin en altına indigini 2 3 kere gordum oda uyuma amaçlı degil. Yemini degistirmeyi unutmusm heralde yem arıyordu. Kuşum Hastamı Ne yapmam gerek Veterinere filan goturmelimiyim ?. Kuşum tek bu arada.

Kuşlarda halsizlik ciddi hastalık belirtisidir; genellikle hava akımı(cereyan) olan yerlerde bırakılmasından kaynaklanır; enfeksiyon vs. de olabilir. Veterinere götürmeniz gerekiyor. Ücretinden çekinmeyin pek fazla ücret almıyorlar. Kafesi açıkta taşmayın etrafını sarın rüzgarda kalmasın. Büyük ihtimalle antibiyotşk tedavisi uygulayacaktır.

Ki hasta da olmayabilir ama bence hasta

• aynen dediklerine katiliyorum hastalik belirtisidir ancak yemini yiyor suyunu icoyarsa bence hastalik degilde psikolojik seylerde olabilir bence biraz ilgi gosterin duzelir

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Beyler normalde bugun veterinete goturucektm fakat gerek kalmadı :'( Cuma gunu çok kotulestı sureklı uyuor kafesın altında ncıkmıordu yarın veterınere gourucem dedım gece ustnu annemın etegıyle orttuk sabah etegi araladım ölmüş :'( :'(
  • Keşke uçup gitseydi suçu onda bulurdum neden bu zamana kadar goturmedım sürekli aglıyorum aklıma geldikçe onunla ilgili birşeyi gordükçe kotu oluyorum öldüğünde kafesdeki durusunu hatırladıkca kahroluyorum ne kadar cok sevıormusum onu oyunlar oynardık benı ısırır kaçardı Keşke geri gelse ötüp ayağa kalksa omuzuma gelse onu öpsem çok iyi bkardım çok pişmanım suç benım ...
  • Bu tür hareketler gördüğün gün götürmeliydin beklemeden.Allah rahmet eylesin başın sağolsun yapacak bişey yok.İnternetten araştır hastalık belirtilerini vs. yeni kuş aldığında ona göre davranırsın
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Muhabbet kuşum 3 gündür ishal
    4 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Beyler normalde bugun veterinete goturucektm fakat gerek kalmadı :'( Cuma gunu çok kotulestı sureklı uyuor kafesın altında ncıkmıordu yarın veterınere gourucem dedım gece ustnu annemın etegıyle orttuk sabah etegi araladım ölmüş :'( :'(

Havasızlıktan ölmüs büyük ihtimal. Mutsuz gözüküyor ve buraya konu açacagına googleye sorup patetes yada aspirin ilaçlar verip ölümünü engell olabilirdin. Tavsiyem bir daha kuş alma bir daha ölmesin .
  • İlkbahar geldi klasik cereyanda kalma vakaları başladı.Sürekli görülen bir sıkıntı senin yaşadığın.Veterinere götürmemek yerine en azından arayıp bilgi alsaydın ölmeyecekti kuşun..

Böyle durumlarda tetra500 kapsül alıp 1 litre suya karıştırın.Ardından suluklarına doldurun.İçmiyorsa içmesini sağlayın.Suyu her 6 saatte bir yenileyin.Ertesi güne toparlayacaktır.
  • Babam yenı Kuş almış 2 tane Biri erkek Bir idişi Daha 1 aylık Gereklı esyaları almıslar kus kumu vitamin antibyotik filan. kafesi yenı enı kesfetmeye calısıorlar am a2 side korkuorlar benden ilerki zamanlarda gececegını umuyorum çok ıyı anlasıorlar opusuorlar filan :D
  • quote:

Babam yenı Kuş almış 2 tane Biri erkek Bir idişi Daha 1 aylık Gereklı esyaları almıslar kus kumu vitamin antibyotik filan. kafesi yenı enı kesfetmeye calısıorlar am a2 side korkuorlar benden ilerki zamanlarda gececegını umuyorum çok ıyı anlasıorlar opusuorlar filan :D

Çok İyi anlaşıyorlar Fakat Bu sabah iyi geçınıyordu 2 3 Saat sonra Dişi yanaşıyor Erkek kaçıyor ne oldugunu çözemedım yardımcı olr musnuz ?
  • Benim kuşumda erkek dişiden kaçıyor bunun nedeninin erkeğin dişiden hevesini geçtiğini öğrendim :)
     Muhabbet Kuşum Hasta mı ? Muhabbet Kuşum Hasta mı ?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: BeyazMelekcikxxxx

Benim kuşumda erkek dişiden kaçıyor bunun nedeninin erkeğin dişiden hevesini geçtiğini öğrendim :)
     Muhabbet Kuşum Hasta mı ? Muhabbet Kuşum Hasta mı ?

yeni aldısan normaldir.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.