i5 11400 sistem revizesi
3 yıl önce aşağıdaki sistemi aldım. o zamanlar ekran kartına ihtiyacım yoktu.
şimdi çocuğum animasyon uygulamaları için bir pc istiyor.
bu kasa da biraz boşa çıktı, bunun üzerine
MSI VGA GEFORCE RTX 3060 VENTUS 2X 12G OC RTX3060 12GB GDDR6 192B DX12 PCIE 4.0 X16 (3XDP 1XHDMI)
ekran kartı alsam animasyon uygulamaları için (AE gibi) yeterli olur mu?
destekleriniz için teşekkür ederim.
650MT faydalı linkler
CF MOTO 650MT için faydalı linkler,
Faydalı gördüğünüz yada bu camia içinde dikkat çekmek istediğiniz linkleri lütfen aşağıya ekleyiniz.
EKRAN ZIRILTI ÇÖZÜMÜ
GRUP ÜYELERİ ÖZEL LİNKLERİ
CF MOTO 650 MT
Motoru aldım lakin henüz sürme fırsatı bulamadım (ehliyet sınavına giremediğimden)
whatsapp grubundaki arkadaşların tecrübeleri ile bir kaç not bırakmak istiyorum buraya; umarım ilgililer kendi tecrübelerini ilave ederler.
öncelikle tekerleklerde ciddi balans problemi var ve genelde +140 ile kendini belli ediyor. balans sonrası titreşim vs. kalmıyor.
motordan en başta biraz zırıltı geliyor; ekranı yerinden çıkarıp kenarlarına çift taraflı bant yapıştırdığınızda sorun çözülüyor (elbette yerinde çıkarılmasının kolay olması için başkaca titreşim önleyici kauçuk vs. kullanılabilir.
camdaki titreşimin camı kırmaması için kauçuk conta ile sağlamlaştırmış arkadaşlar.
arka çanta demiri ülkemizde üretiliyor; aliexpress e siparişe gerek yok.
arka teker çamur sıyırıcı temiz motor için şart gibi.
düşük sıcaklıklarda fan açtığı için şehir içinde biraz sıkıntı duyuyor kullanıcılar. bir arkadaşımız server fanı kullanarak radyatörün daha az ısınmasını sağladı. en azından fan açma sayısı yarıya düşmüş.
radyatör koruma aliexpresten geliyor şu an için. server fanı ve radyatör ızgarayı tek projede birleştirebilirsek oldukça iyi olacak.
motor yan çantalarıyla birlikte satılıyor. biraz geniş ve şehir içi trafik için sıkıntı oluşturabilir. (çantalar tek elle ve tek hareketle çıkabiliyor)
kitapçıkta yok lakin bazı bayiler rodaj için 300 ve 1000 km de iki ayrı bakımın yapılması gerektiğini söylüyor.
kitapçık Türkçe değil; arkadaşlar google translate ile Türkçeleştirmiş bir kılavuzu.
motorun yan koruma demirleri üzerinde geliyor.
ağırlık merkezi biraz yukarıda lakin sürüşünün çok konforlu olduğu söyleniyor (ecnebi sitelerinde de oldukça methedilmiş)
Kawasaki Versys motor bloğu kullanılmış 650 lik motor için.
üzerindeki lastiklerin (kuru zemin için) ziyadesiyle yeterli olduğunu söylüyor kullanan arkadaşlar.
ön ve arkada ABS var; güvenlik önemli.
görünürlük için sis farı şart zira motor geniş olunca kullanıcının riski de doğal olarak artıyor.
yan çantalar belli ölçüde (shad sh36 ikili çanta seti) işinizi görüyor. bir çantaya bir kask sığıyor.
korna düğmesi uzakta olduğu için bir aparat satılıyor aliexpreste. acil durumlar için temin etmek faydalı olabilir.
motor sürüşü bir çok arkadaşın anlattığına göre oldukça konforlu lakin bir konfor seleye ihtiyaç olduğundan bahsediyorlar. bir çok yerde konfor sele yapan ustalar var.
motora dahil ettiğim aparatları, bakım/temizlik tecrübelerimi burada paylaşacağım.
monitör olarak kullanılmak üzere 65" tv önerisi
monitör ve sunum ekranı olarak kullanmak üzere tv araştırıyorum.
özellikle monitör olarak büyük ekran kullanan arkadaşların fikirlerini almak isterim. (tepki süresi, renk doğruluğu vs.)
selamlar,
eski samsung vp-d454i kameramı webcam olarak kullanmak istiyorum.
eski driverları var (xp için) lakin yalnızca usb üzerinden mikrofonu çalıştı. kamerayı tanımadı win 10
bir yolu var mıdır? nasıl nereden tanıtmak gerek?
samsung un driverlarını kaydetmişim vaktiyle. onlar elimde duruyor.
r5 3600 sistem topluyorum, parçalar uyumlu mudur?
derdim oyun oynamak değil, sunumlar için 4 K görüntü alsam yeter.
excel dosyalarını stabil biçimde kullanabilmek istiyorum (+700.000 satır ve 200 MB ye ulaşan dosyalar için)
paketi şu şekilde hazırladım biraz deneyim ve tavsiyeler ile.
değerli destekleriniz için teşekkür ederim.
Gigabyte B450M S2H V2 AMD B450 DDR4 3600MHz ATX Anakart
AMD Ryzen 5 3600 3,6GHz 35MB Cache Soket AM4 İşlemci
Samsung 980 500GB 3100MB/-2600MB/S M.2 NVMe SSD MZ-V8V500BW
Asus GT710-SL-2GD5-BRK Ekran Kartı
Corsair CC-9011151-EU SPEC-05 MidTower Oyuncu Kasa + VS550 550 Watt 80 Plus PSU
Corsair Vengeance 16GB(2x8GB) 3200MHz DDR4 Ram (CMK16GX4M2E3200C16)
ofis 32 bitten 64 bite geçiş
|
pc3l 12800 ram tavisyesi
ofis için bilgisayar
|
nobsound amfi için raf tipi hoparlör tavsiyesi
|
: : |
Son Giriş: 2 ay önce
Son Mesaj Zamanı: 5 ay
Gerçek Toplam Mesaj Sayısı: 61
İkinci El Bölümü Mesajları: 0
Konularının görüntülenme sayısı: 12.278 (Bu ay: 206)
Toplam aldığı artı oy sayısı: 7 (Bu hafta: 0)
En çok mesaj yazdığı forum bölümü: Donanım / Hardware