RTX2060 çekirdek ve bellek frekansı düşmesi
Merhaba uzatmadan konuya giriyorum. RTX2060, i7 10750H, oyunlar ve işletim sistemi SSD'ye kurulu olan bir laptop a sahibim. Hangi oyun olursa olsun (Assetto Corsa, Farming Simulator, CS) oynarken bir anda oyun 10 FPS'lere kadar düşüyor. 6-7dk boyunca bu şekil devam ediyor sonra eski haline geri dönüyor. 30-45dk sonra ise yine aynı şekilde FPS düşüyor. MSI Afterburner üzerinden baktığımda FPS düstüğünde ekran kartı çekirdek ve bellek frekansının normal olması gerekenden daha düşük olduğunu fark ettim. İlk başta sıcaklıktan dolayı olduğunu düşünmüştüm ama değerler gayet normal gözüktü ve daha yeni bakım yapmıştım. Sizce bu sorun kaynağı nedir yardımcı olursanız sevinirim.
i7-10750H RTX 2060 sistemde ani güç düşmesi
Merhaba Monster T5 v19.2 model laptopa sahibim içinde RTX2060, i710750H, 16 GB 3000MHz depolama cihazı olarak Samsung SSD var.
Oyun fark etmeksizin, normal kullanımda (YouTube, Twitter vs) dahi arayla laptop kasmaya başlıyor genellikle 4 5 dk boyunca bu sorun devam ediyor yaklaşık 40-60dakikalık
Periyordlarla, ara sıra ise daha uzun sürelerle devam ediyor. Laptopu daha yeni temizledim macunları yeniledim bu yüzden ısınma sorunu yok islemci 80-81 derece ekran kartı ise daha düşük sıcaklıkta çalışıyor buna rağmen daha neden kaynaklandığını çözemedim. İşletim sistemi olarak Windows 11 kullanıyorum ilk başta ondan şüphelendim sonrasında gerekli güncellemeleri yaptım ve hala devam ediyor. Yalnız fark ettiğim bu sorun yaşanırken ekran kartı ve islemci sıcaklığı düşüyor, ekran kartı çekirdek frekansı 300MHz ve ekran kartı bellek frekansı 810MHz'ye kadar düşüyor. Bu sorun yaşanırken ki MSI Afterburner'dan aldığım görüntüleri koyuyorum.
CS GO SİSTEM SORUSU
|
Son Giriş: 5 ay önce
Son Mesaj Zamanı: 6 ay
Gerçek Toplam Mesaj Sayısı: 8
İkinci El Bölümü Mesajları: 0
Konularının görüntülenme sayısı: 312 (Bu ay: 5)
Toplam aldığı artı oy sayısı: 0 (Bu hafta: 0)
En çok mesaj yazdığı forum bölümü: Donanım / Hardware