Şimdi Ara

i7-10750H RTX 2060 sistemde ani güç düşmesi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
95
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba Monster T5 v19.2 model laptopa sahibim içinde RTX2060, i710750H, 16 GB 3000MHz depolama cihazı olarak Samsung SSD var.

Oyun fark etmeksizin, normal kullanımda (YouTube, Twitter vs) dahi arayla laptop kasmaya başlıyor genellikle 4 5 dk boyunca bu sorun devam ediyor yaklaşık 40-60dakikalık

Periyordlarla, ara sıra ise daha uzun sürelerle devam ediyor. Laptopu daha yeni temizledim macunları yeniledim bu yüzden ısınma sorunu yok islemci 80-81 derece ekran kartı ise daha düşük sıcaklıkta çalışıyor buna rağmen daha neden kaynaklandığını çözemedim. İşletim sistemi olarak Windows 11 kullanıyorum ilk başta ondan şüphelendim sonrasında gerekli güncellemeleri yaptım ve hala devam ediyor. Yalnız fark ettiğim bu sorun yaşanırken ekran kartı ve islemci sıcaklığı düşüyor, ekran kartı çekirdek frekansı 300MHz ve ekran kartı bellek frekansı 810MHz'ye kadar düşüyor. Bu sorun yaşanırken ki MSI Afterburner'dan aldığım görüntüleri koyuyorum.

• Hard disk sentinel indirip diskinizin durumuna bir bakın. Programı yükledikten sonra açılan ekranın sol tarafında diskinizin sağlık ve performans bilgisi yazar. O yerin ekran görüntüsünü çekip buraya yükleyin bi.

Şimdilik kolay gelsin.

• Buyrun Hocam

• Sol listeden samsumg m2 ssd'ninde üzerine basıp sağ listedeki durumunu gösterir misiniz? Sanırım windows samsung ssd içine kurulu. Kioxia sağlık %98'lerde iken Samsung da sağlık %93'lere kadar düşmüş. Üzerinde pil takılı olan bir sistemde özellikle 2 tane ssd sağlığının birden düşmesi cihazın voltaj dalgalanması yaşadığını gösteririyor sanki. Tahminen voltaj dalgalanmasının olduğu bir gün şarj cihazınızı bozdu ve bu şekilde şarj ederken pil'de etkilenmiş olabilir dolayısıyla sistemdeki parçalarda etkilenerek ssd'lerde sıkıntı çıkardı. Tabi tekrar ediyorum tahmini konuşuyorum. Emin olmak için detaylı bir kontrol etmek lazım bozuk olduğunu düşündüğümüz parçaları.

- Pil şarj cihazı ve ssd'leri hatta sistemdeki bütün parçaları kontrol etmek lazım. İmkanınız varsa sağlam bir ssd bulup ona windows yükleyip önce ssd denemesi yapın. Aslında cihazınızda Kioxia sağlam sayılır. Kioxia ssd'nin içini boşaltın tamamen. Samsung ssd'yi sistemden çıkartıp Kioxia üzerine geçici windows kurun ve o şekilde bir kullanın.

- Sarj etmek için farklı bir cihaz bulabiliyorsanız onunla kullanın.

- Pil dışarıdan sökülebilir ise söküp sadece şarja bağlı bir kullanın. İçeriden bağlantısını sökme imkanınız var ise söküp o şarjda kullanın leptopu.

Daha çok şey yapılabilir ama buradan çok kısıtlı oluyor. Ssd'leriniz bir şekilde bozulmuş. Asıl sorun bozulan ssd'leriniz mi buna neden oluyor yoksa ssd'lerin bozulmasına neden olan şey mi bu sorunları ortaya çıkartıyor. Ssd'leri ve pili değiştiniz diyelim acaba onları bozan şey tekrar'dan yeni alınan donanıma zarar verir mi?

Evde veya gittiğiniz bir yerde voltaj dalgalanmasına maruz kaldığınız için mi sisteminiz bu halde.

Velhasıl biraz karışık işler ama ilk önce yapabiliyorsanız windows kurulumunu bir deneyin. Windowsun kurulu olduğu diski çıkartıp farklı bir diske kurulum yapın. Eğer sorun yeni windows kurulu olan disk takılı iken devam ediyorsa eski diskinizi tekrar takıp direkt eski windowsunuzu kullanmaya devam edebilirsiniz. Yeni windowsun olduğu diski takmadan önce windows kurulum ekranında disk seçimi yerinden tek bölüm haline getirip biçimlendirip öylece bırakırsınız ve kurulumdan çıkarsınız. Eski disk içindeki windows ile yeni windows çakışabilir o yüzden yeni windowsun kurulu olduğu diski tamamen biçimlendirmek lazım.

Kolay gelsin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Maxpayne53 -- 10 Ağustos 2023; 16:24:20 >

• Maxpayne53 kullanıcısına yanıt

Buyrun hocam, en yakın zamanda dediğinizi yapıp sonuçları tekrardan belirtirim. Ayriyetten hocam asus marka X555YI model laptop var onun sarj aletini kullansam sorun olurmu?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ibrahim0320 -- 10 Ağustos 2023; 17:4:45 >
  • ibrahim0320 İ kullanıcısına yanıt

Ssd'lerdeki tutarsızlık yani okuma yazma hızlarındaki dengesizlik sizin sorununuza neden olabilir yani.Windowsun kurulu olduğu diskinizin de sağlığı baya düşmüş. Program bu haliyle mükemmel dese de diskinin sağlığı %99 olan bir bilgisayarda bile sorun olabiliyor.

Adaptör konusuna gelirsek eğer çıkış Voltaj ve amper değerleri tutuyorsa ve girişleri aynı ise sıkıntı olmaz.

Kolay gelsin.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    GTX 1070 düşük fps sorunu
    8 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.