Erkek Saat Önerileri
Herkese merhabalar,
Açıkçası kol saatleri konusunda hiç bilgili biri değilim ve son zamanlarda ilgi duymaya başladım. Ufak ufak araştırıyorum ancak benden çok daha bilgili arkadaşların önerilerine ihtiyacım var.
Yaklaşık 30-40 bin civarında bir bütçem var ve Seiko, Tissot, Citizen, Hamilton vs. gibi markaların Otomatik Mekanizmalı ve bütçeme uyan bir çok modeline google üzerinden baktım ancak bir türlü karar veremiyorum. Open Heart ve GMT gibi özellikleri bulunan modeller ilgimi çekse de her türlü tavsiyeye açığım. Siz değerli arkadaşlardan gerek yukarda bahsettiğim markalardan gerekse başka markalardan mümkünse Otomatik Mekanizmaya sahip model tavsiyelerinizi bekliyorum. Şimdiden herkese teşekkürler.
Gazdan kesilme sorunu
Dostlar selam,
2011 1.6 manuel benzinli Kia Cerato model aracımda gazdan kesilme sorunu yaşıyorum. İlk olarak 3-4 gün önce arabayı çalıştırdıktan hemen sonra yaşadım. Gaz vermeme rağmen araç güç alamıyor ve yerinden hareket etmiyordu. Kontak kapatıp tekrar denediğimde sorun tamamen çözüldü ve yoluma devam ettim. Ancak ertesi gün bu durum tekrar başıma geldi ve bu sefer aracı çalıştırdıktan hemen sonra değil bir süre ilerledikten sonra bir anda oldu. 5-6 kez kontak kapatıp açtıktan sonra sorun yine düzeldi. Sorunu 3-4 gündür aralıklarla yaşıyorum ancak her seferinde bir kaç kontak kapatıp açmadan sonra düzeliyor.
Ayrıca bu arızayı yaşayan başka insanları araştırdığımda birçoğunun kontak çalıştırırken zorlandığını veya arabanın tekleme ve titreşim yaptığını ilettiler. Ancak benim aracımda böyle bir durum söz konusu değil. Herhangi bir titreşim veya tekleme olmuyor, kontak da oldukça hızlı şekilde çalışıyor. Araç 4 ay önce ağır bakımdan çıktığı için filtre ve buji gibi parçalardan kaynaklanabileceğini sanmıyorum, enjektör sisteminden şüpheleniyorum. Bu konu ile ilgili bilgisi olan yardımcı olabilecek birileri var mıdır?
şimdiden çok teşekkür ederim dostlar
Herkese merhabalar,
Sorunumla ilgili forumda konulara baktım ancak hangisinin çözüm olabileceğine dair emin olamadım.
Aracım kalkışta ve 2. Viteste oldukça zor hızlanmaya başladı. Aynı durum geri viteste de geçerli. Öyle ki, kalkışlarda normalde yaptığım debriyaj/gaz ayarıyla stop ediyor. Stop etmemesi için daha erken gaza basmam gerekiyor.
Aynı zamanda bu düşük hızlarda giderken motordan bir dönme sesi geliyor. Bu ses, uğultu veya vurma gibi bir ses değil daha çok motor gevşek bir kayışı çeviriyormuş gibi duyuluyor. Hızlandıkça ses gidiyor, hızlanma sorunu da ortadan kalkıyor.
Tam olarak nasıl tarif edeceğimi bilemedim, umarım açıklayıcı olmuştur.
Araç 2011 model Kia Cerato Manuel Benzin
Desteğinize şimdiden çok teşekkür ederim.
Son Giriş: 7 sa. önce
Son Mesaj Zamanı: 2 hafta
Gerçek Toplam Mesaj Sayısı: 7
İkinci El Bölümü Mesajları: 0
Konularının görüntülenme sayısı: 656 (Bu ay: 87)
Toplam aldığı artı oy sayısı: 0 (Bu hafta: 0)
En çok mesaj yazdığı forum bölümü: Motorlu Araçlar Dünyası