Honda otomatik (150-180K arası)
Merhaba arkadaşlar,
Yaklaşık 150-180K civarına otomatik bir araç arıyorum. Sizce Honda'nın arabaları nasıl? Özellikle 2003-2006 modelleri hoşuma gidiyor ama boyalı, tramer kaydı vs. var genelde. Tavsiye eder misiniz?
Not: Otomatik olması olmazsa olmaz..
Arkadaşlar herkese merhaba,
Mahallemizde bir binada bildiğim 3 tane baz istasyonu var ve yakın zamanda (15 gün önce) 4.sü 5G kuruldu. Bu konuda gerçekten çok rahatsızım (herkes rahatsız olduğunu söylüyor). Mahalleli olarak hemen hemen herkes bu konuda şikayetçi ancak gel gör ki kimse elini taşın altına koymuyor. Kendi binasına baz istasyonu kurdurup tüm mahallenin sağlığıyla oynayan kişiler maalesef yalnızca aldıkları paraya bakıyorlar (duyduğuma göre yıllık 100.000 TL nin üzerinde ödeme alıyorlarmış, yeni kurulan 5G hariç).
Bu konuda neler yapılabilir, ne yapabiliriz bilgisi olan varsa yazabilirse çok sevinirim.
Teşekkürler
Arkadaşlar işim için (tercümanım) 10 ila 20k arası olabilir, en az 16GB RAM, 15 İnç tercihen i7 bir laptop arıyorum. Kılavyesi ışıklı ve çok da ağır olmamasını istiyorum. Apple'da olabilir ancak kullandığım programlar Windows'ta sorunsuz çalışıyor şimdi Mac ile sorun yaşamayım diyorum.
Hangi markayı veya modeli önerirsiniz? Şimdiden teşekkürler
Merak ediyorum acaba koronavirüsten evde ölen tanıdığınız (testi pozitif çıksın veya hiç test yaptırmamış olsun), duyduğunuz veya çevrenizde birileri var mı?
Bugün gelen bir maile göre PayPal'ın ardından beğenerek kullandığım Skrill'de gidiyor. Acaba fake bir e-posta mı diye de defalarca baktım ama sanırım doğru. Benden başka bu duruma üzülen var mı acaba? Ne oluyor ya hepsi birer birer ülkemizi terk ediyor.
Arkadaşlar tamam paramız resmen pul oldu ve her gün daha da değersizleşiyor ama anlamadığım bir şey var Dolar tüm dünyada hemen hemen tüm para birimlerine karşı aşırı değerleniyor (Altın, EUR, GBP, RUB, PLN vs. hepsine karşı bile). Bunun sebebini bilen var mı? Neden bu kadar değerleniyor?
Aliexpress'ten bilgisayarımın ekranı kırıldığı için dokunmatik ekran sipariş ettim ve yaklaşık 1300 TL (kargo dahil) ödedim. Acaba gümrük vergisi ne kadar çıkar bilgisi olan var mı?
Sony Vaio SVP13213STB ekranın pır pır etmesi
Arkadaşlar şöyle bir durum var, önerilerinizi yazarsanız sevinirim.
Elimde 13 inç Sony Vaio SVP13213STB model bir ultrabook var. Ekranda pır pır etme, yanıp sönme, açılıp kapanma (tamamen kapanma, ingilizcesi flickering) sorunu var ve bu sorun yaklaşık 2-3 senedir var. Bilgisayarımın garantisi çoktan bitti ve bilgisayarımdan oldukça memnunum (SSD, i5 vs.) ve bilgisayarımı neredeyse 7/24 kullanıyorum, yeni bir bilgisayar almak istemiyorum hem de dediğim gibi gayet memnunum en azından şimdilik.
Geçenlerde ekranımı da çatlattım ve bu sorunun üzerine bir de bu eklendi. Buradaki Sony yetkilisini aradığımda bir tanesi 6000 TL, diğeri 8000 TL dedi ekran değişimine. Ankarada bir yer buldum o da 2000 TL dedi. Aliexpress'te baktığımda aslında parça 155 USD'ye geliyor (komple arka kasa...artı gümrük ne kadar alır bilmiyorum).
Sorum şu aslında bilgisayarları sürekli açıp kapatan bakan bazen tamir eden ben, bunu yapabilir miyim? Çok mu teferruatlı? Hele de bu Ultrabook. İnternette araştırdığımda benim modelimi açmışlar ama çok da net bir video bulamadım. Sizce Aliexpress'ten bu parçayı sipariş edip takma işine yoğunlaşmalı mıyım (yapabilir miyim) yoksa başka ne önerirsiniz?
Arkadaşlar son zamanlarda dikkat çektiğim önemli hususlardan bir tanesi Dolar sadece TL'ye karşı değerlenmiyor (her ne kadar bizde daha fazla değerlense de), aynı zamanda global piyasada da değerleniyor. Aşağıdaki tablodan da göreceğiniz gibi (hem günlük (alttaki) hem de 1 aylık, yıllık veya 3 yıllık) Dolar sadece TL'ye karşı değil EUR, Brezilya, Macar, Polonya, Güney Afrika, Meksika, Rus, Çin hatta İngiliz parasına karşı da gerçekten gözle görülür bir şekilde değerleniyor. Sizce bu durum neden/nelerden kaynaklanıyor olabilir? Ve muhtemel sonuçları neler olabilir?
Ülkemizde ya yapılmıyor ya da yapıldığı halde malum medya kanalları bize göstermiyor. Yabancı kanalları izlediğimde Avrupa'da özellikle Almanya (bugünkü haberde bile Berlin merkezde 20.000 kişi protesto için toplanmış), Fransa ve İngiltere gibi ülkelerde virüs tedbirlerine karşı ciddi anlamda protestolar yapılıyor. Bu tedbirlerin gereksiz olduğu, milletin maske takmak zorunda olmadığı, virüsün silah olarak kullanılıp dünya düzeninde çeşitli değişikliklerin yapıldığı vs. belirtiliyor. Ancak ülkemizde zerre protesto görmüyorum veya gösterilmiyor/izin vermiyorlar (her neyse).
Sizin düşünceleriniz nedir arkadaşlar?
Son Giriş: 2 hafta önce
Son Mesaj Zamanı: 2 ay
Gerçek Toplam Mesaj Sayısı: 668
İkinci El Bölümü Mesajları: 0
Konularının görüntülenme sayısı: 12.667 (Bu ay: 117)
Toplam aldığı artı oy sayısı: 349 (Bu hafta: 0)
En çok mesaj yazdığı forum bölümü: Sıcak Fırsatlar