Arabulucuda Anlaşmazlık Sonucu Ne Olur?
Merhaba, geçmişte bir olay yaşandı ve bu konuda bir bilgi almak istiyorum.
Olayın geçmiş kısa özeti şöyle: Kız arkadaşım tiyatro kursunda bir kızla tartışma yaşıyor, kız bunun üstüne yürüyor ve bu da kıza küfür ediyor. Daha sonraki gün kız bunu gizli numaradan arayıp adresinin biliyorum diye tehdit ediyor. Daha sonra bu kız, kız arkadaşımı şikayet ediyor bana küfür etti diye. Dün de kız arkadaşımı bir arabulucu aradı ve karşı taraf hem özür dilemesini hem de 20 bin ₺ tutarında bir yardım kuruluşuna bağış yapmasını istemiş. Ben de o sırada yanındaydım böyle bir şeyi kabul etme çünkü burada haksız olan sen değilsin, o yardım kuruluşuna bağış yapsın olayı da %100 yalandan göz boyama, ben çok iyiyim işte para bile talep etmiyorum gibi duruyor. Öncelikle biz zaten belirli zamanlar Lösev'e yardımlar yapıyoruz ve burada konu asla yardım yapmaktan kaçmak değil haksız olduğu bir olayı haklıymış gibi kalmasını istemiyoruz.
Bu sebeple dün olayın üzerinden tekrar geçtik ve evet kız arkadaşım küfür etti diye açılan dava da kız arkadaşım gerçekten küfür ediyor. Fakat oraya destan yazmış öyle bir küfür yok ortada. Fakat küfrü de orada üstüne yürüdüğü için, ya bir s*** g** boyunu s**** tarzında bir küfür ediyor. İlk üstüne yürüyen o. Daha sonra gizli numaradan senin adresini biliyorum, evden çıkamayacak duruma gelirsin ayağını denk al diyen de bu. Yani bu kadar kızın suçu varken bizim haksız olmamız bana akıl mantık işi gelmiyor. Bu kız da yanına bir şahit almış o ortamda 11 kişi var ve 1 kişi şahit oluyor o da en yakın arkadaşı. Zaten kız arkadaşımın gittiği savcı da bu şahidi ben taraflı buluyorum, çok bir geçerliliği yok demiş. Arabulucu da bize diyor ki öyle olsaydı davayı kapatırdı demiş. Ayrıca birkaç gün önce de o tiyatro grubundan birilerini görüyor kız arkadaşım ve bu olayın konusu açılıyor, sanki davayı bizim açtığımızı bizim telefondan tehditler ettiğimizi söylemiş herkese. Kızın baya psikolojik sorunları var.
Şimdi sorum şu, biz arabulucunun teklifini kabul etmeyi asla düşünmüyoruz. Bu iş mahkemeye gidecek büyük ihtimal. Şimdi karşı tarafın çalışmadığını ve gerçekten zar zor geçindiğini biliyorum. Birincisi benim görüşüme göre o zaten mahkeme masraflarını bence çıkaramaz. Doğru bir düşünce mi bilmiyorum, süreç gerçekten böyle mi bilemiyorum yani. İkincisi bu iş davaya gittiğinde diyelim karşıladı bir şey oldu davaya gitti bu süreç davadayken kız arkadaşım devlet veya belediyeye işe girişlerde problem yaşar mı? İkincisi bu davayı kaybederse sicilinde gözükür mü? Eğer devlet veya belediyeye girerken sıkıntı yaşamazsa çünkü KPSS sürecinde şu an veya sicilinde gözükmezse isterse davayı kaybetsin bir problem olmaz. En kötü mahkeme masraflarını ve parasını verir çıkarız. Ben %90 oranda kaybedeceğini düşünmüyorum çünkü ortada hem tahrik hem tehdit var.
Bilenler süreci aydınlatırsa sevinirim.
Arızalı İ20'yi Satma Hakkında
Merhaba elimde hyundai i20 1.4 2011 model 220 bin km de bir araç var. Bir alıcı buldum ve arabanın durumu şöyle aracın motoru komple yapılacak, ön tampon arka tampon boyanması gerekiyor, kapı kolları değişmesi gerekiyor, kaputun düzeltilmesi on sağ farın değişmesi gerekiyor. Araca 4 tane de yeni lastik alınması gerekiyor. Aracın muayenesi daha yeni geçti ama sonuç olarak yok. Araçta hasar kaydı 4200₺ ve arka tampon boyalıydı. Arka tampon değişeceği için bunun çok bir önemi kalmadı. Bu araca 210 bin ₺ teklif ettiler. Ben açıkçası verme taraftarıyım ama çoğu kişi fiyatını düşük buldu. Aracın şu an ustalarla görüştüğüm kadarıyla bir 150 bin masrafı var. adama yani 360 bin ₺ ye gelecek. Size sormak istediğim ise bu fiyata vereyim mi yoksa kalsın mı? Yani alıcıyı koruyormuş gibi oluyorum herkesin gözünde ama adam bununla uğraşacak edecek yani karşı tarafın da biraz kazanç sağlaması lazım bu işten yoksa adam gider sorunsuzunu alır geçer yani. Bilmiyorum yanlış mı düşünüyorum
Vodafone XDSL Numarası Öğrenme
|
Son Giriş: 9 sa. önce
Son Mesaj Zamanı: dün
Gerçek Toplam Mesaj Sayısı: 25
İkinci El Bölümü Mesajları: 0
Konularının görüntülenme sayısı: 7.809 (Bu ay: 213)
Toplam aldığı artı oy sayısı: 8 (Bu hafta: 1)
En çok mesaj yazdığı forum bölümü: Oyun