Haziran 2023 Turknet zam tahminleri
Geçen sene "Haziren 2023 e kadar zam yok" diyip sonrasında zam yapmak zorunda kalan, bu sebeple de büyük tepki çeken Türknet in verdiği sözün süresi dolmak üzere. Kısa bir araştırma yaparsanız eğer şu anda şu anda tahhütsüz internet hizmeti veren servis sağlayıcılar arasında en pahallı hizmeti veren işletme konumunda ki bu da bence Turknet için sıkıntılı bir durum. Bir de mevcut durumda zam yaparsa durum kendileri için zorlaşacak. Bu durumda sizin muhtemel yapılacak zam için tahminleriniz nedir?
TurkNet GigaFiber - Denizli ( Çalışmalar Başla(ya)madı )
Merhaba!
Öncelikle konuya GigaFiber hizmetinin Denizli'de henüz başla(ya)madığını belirterek giriş yapmak isterim.
2022 yılı başlarında forumda @TurkNetDestek yetkilisine GigaFiber çalışmaları hakkında İl/İlçe/Mahalle bilgisi verdiğimizde bilgi alabiliyorken şu anda maalesef mümkün olmamaktadır.
Anladığım kadarıyla TurkNet GigaFiber yatırımlarını mevcut müşterilerinin bulunduğu lokasyondaki yoğunluğuna göre değil kendi sayfasından doldurulan taleplere göre şekillendirmekte.
Bu başlığı açmamdaki asıl sebep ise GigaFiber hizmetinin Denizli de muhtemel ilk gelebilecek mahallelerini sizinle paylaşmak istememdir.
Aralık 2022 de ben de artan fiyatlardan dolayı 2 yıl tahhüt vererek fiyat açısından kendimi koruma altına almaya karar vermiştim. Çünkü tahhütsüz internet hizmeti veren servis sağlayıcıları müşterilerine tahhütsüz internet hizmeti verdiği gibi maalesef ki ülkenin ekonomik koşullarından dolayı yıl içinde 2. veya 3. kez fiyat artışı yapmayacaklarının da tahhüdünü verememektedir. Bu konunun en net örneği TurkNet in 12 aylık zaman dilimi içersinde 3. kez zam yapması örnek gösterilebilir ki 2. zam bildiriminde 2023 Haziran ayına kadar zam yapılmayacağının sözü de vardı.
Konumuza dönecek olursak;
Tahhütlü olarak kullanmaya başlayacak olduğum hizmet aktivasyonu için evime gelen taşeron kurulum ekibi ile ayak üstü sohbetim esnasında kendilerinin Kablonet (ADSL/VDSL), TurkNet, D-Smart v.b. gibi servis sağlayıcılarının hizmet aktivasyonlarını yaptığını ve en çok ta TurkNet in kurulumunu yaptıklarını belirttiler. Bu duruma istinaden Denizli de TurkNet kullanıcılarının en yoğun olduğu bölge olarak ta Pamukkale Üniversitesi kampüsü etrafında olduğunu öğrendim. Buna göre benim tahminim eğer iyi planlama yapılır ve yerel yönetim ile anlaşılırsa Pamukkale ilçesinde Siteler, Yunusemre, Asmalıevler ve kısmen İncilipınar ve Zeytinköy mahalleleri GigaFiber hizmetini ilk alabilecek mahalleler olabilir. Biraz önce de belirttiği gibi TurkNet İl/İlçe/Mahalle bilgisi verdiğimizde ileriki zamanlarda planlamanın olup olmadığı bilgisini verebiliyorken bahsetmiş olduğum bu mahalleler haricinde farklı mahallelerde de yatırım planı içersinde olduğu bilgisini verebiliyordu. İlerki zamanlarda ben de CİMER in Bilgi Edinme Hakkı ndan faydalanarak TurkNet in Denizli de hangi ilçe/mahallede altyapı izni aldığını öğrenmeye çalışacağım.
2023 yılı içinde GigaFiber hizmetinin Denizli'de de başlaması dileğiyle.
Hizmeti sonlandırmak isteyene 10 ay indirimli fiyat!
Bir ekşi sözlük yazarının başından geçen Turknet hizmetinin sonlandırılma hikayesi.
Yorum sizlerin...
(bkz: #148370811) bu entry'den 1 gün sonra aradılar. normalde ölsen telefonla allahın kuluna ulaşamayacağın türknet, iptal talebi yaptığın an ulaşıyor (onda bile 1 gün sonra dhfhnk).
neyse efendim, türknet müşteri temsilcisine söylediğim şeyi buradan da yazayım:
- türknet'i yöneten kişiler eski parlaklığını yitirdi. artık yönetim kademesi mi değişti veya başka bir şey mi oldu bilmiyorum ama bu yönetim, müşterisini tanımıyor.
- türknet kullanıcısı, ortalama türk insanından bir tık daha 'niş' bir kullanıcı profiline sahip. yani atıyorum 100 mbit hız 100 lira değil de gerekirse 150 lira olsun ama stabil olsun diyen kişinin genelde tercih ettiği bir yer(di).
- türknet ne yaptı? kendi ortaya koyduğu baremleri bir bir yıktı. bu baremleri yukarıda refere ettiğim entry'de görebilirsiniz. ama özetin kalbini vereyim: stabil olmayan bağlantıya ha bire zam yaparsanız, müşterileriniz kaçar. nokta.
- kendime özel bir neden de ekleyecek olursam, müşteri temsilcisi "iptal ettirmezseniz yeni fiyat yerine eski fiyattan 10 ay daha devam edelim" dedi. ben açıkçası bu teklifi oldukça ahlaksız buldum ve şu soruyu sordum: iptal talebi açmasam, bu teklifi verir miydiniz yoksa yeni tarifeden mi faturalamaya devam ederdiniz? tabii ki teklif falan verecekleri yoktu ve "ileride belki düzelirseniz dönmeyi düşünüyordum ama bu teklifinizle o ihtimali ortadan kaldırdınız teşekkürler" diyerek görüşmeyi sonlandırdım.
ek bir not olarak, bu son aramalarında dahi dinlemediklerini fark ettim. yeni bağlantımı sordu, açıkça söyledim (taahhütsüz dedim mesela) ama bana yolladıkları özet mailde "yeni taahhütlü bir firmaya geçtiği için iptal ettirmiş" falan yazmışlar.
aynen böyle devam türknet. dinlemeye dinlemeye silineceksiniz piyasadan.
Türknet Gigafiber talebinde bulunmayın!!!
https://turk.net/gigafiber-istiyorum-altyapi-sorgulama adresinden gigafiber talebi bulunmak için gerekli formu doldururken Türknet sizden girmiş olduğunuz verilerin 3. kişilerle paylaşılacağını belirten seçeneğin de işaretlenmesini zorunlu kılıyor. Sonrasında da özellikle dijitürk vb hizmetlerin pazarlanması için Türknet haricinde aranılarak ki burada aranan numara sahibinin adı ve soyadıyla hitap edildiği gibi aynı zamanda adres bilgileri de muhtemelen bu kişilerin elinde bulunmakla birlikte kullanıcılar tarafında mağduriyet yaşanmasına sebebiyet vermekte. Türknet her ne kadar bu tür aramalara itibar etmeyin bizimle alakası yok dese de gigafiber başvurusundaki kişisel verilerin paylaşılması seçeneğinin kabul edilmesini zorunlu kılarak birbirine zıt durumlar meydana geliyor.
Bu konuda tepkimizi gösterelim, Kişisel verilerimizin paylaşılmasının önüne geçelim...
Mayıs ayı faturasındaki zammı iptal ettiriyoruz.
Merhaba.
Turknet kullanıcılarının bildiği üzere haziran ayında fiyat güncellemesi yapacağını duyurulmuş olmasına rağmen sessiz sedasız zammı mayıs ayına çekerek ve birçok kullanıcıdan tepki aldı. Ben de haklı sebeplere dayandırılarak yapılan bu zammın iptal edilmesi konusunda sizlerin de faydalanabileceği bir açıklama yapacağım.
Öncelikle Turknet in Mayıs ayındaki faturayla başlayalım.
Aşağıda da görüleceği üzere son ödeme tarihi 1 Haziran olan Mayıs ayı faturası
Bu faturaya itiraz etmek için https://tuketicisikayet.btk.gov.tr adresine girerek fatura şikayet kaydı oluşturdum.
Not : Turknet Online İşlem Merkezini ileride karşılanabilecek bir uyuşmazlık vb durumlarında elimizde resmi yazışmaların kayıt altına alınmasını istediğimden kullanmaktayım. Destek kayıtlarının yazışmaları belli bir süre sonra Online İşlem Merkezinden siliniyor.
Sizin de gördüğünüz gibi Turknet maalesef yine çözümsüz ve konuyla pek te alakalı olmayan bir cevap ile şikayet kaydını sonlandırmak istiyor. Devam ediyoruz.
İtirazın üzerine tekrar yapılan telefon görüşmesiyle fatura indirimi alınıyor ve cevapta da belirtiliyor.
Tanımlanan indirimin sisteme yansıyıp yansımadığını faturayı ödeyerek kontrol ediyoruz.
Hepsi bu kadar!
Turknet ten alacağını İcra yoluyla geri almak
SME Server Yonetimi
|
Son Giriş: 11 ay önce
Son Mesaj Zamanı: geçen yıl
Gerçek Toplam Mesaj Sayısı: 135
İkinci El Bölümü Mesajları: 0
Konularının görüntülenme sayısı: 8.830 (Bu ay: 61)
Toplam aldığı artı oy sayısı: 93 (Bu hafta: 0)
En çok mesaj yazdığı forum bölümü: Haberleşme ve Dijital Platformlar