selam arkadaşlar
bilgisayarda bazı USB girişleri çalışmıyordu zamanında dert etmiyordum kasadan dolayıdır diyordum ama bugünlerde biraz araştırdım ve sorunun chipset hatası olduğunu gördüm, biostan baktığımda chipsete voltaj gitmediği gözüküyor ve çalışmayan usblerin hepsi chipsete bağlı olanlar (anakartta sadece 3 USB çalışıyor ve hepsi işlemciye bağlı) Bu anakartı nasıl düzeltebilirim kime götürmem gerekir garantisi Eylül'de bitiyor ama garanti bu durumu kapsar mı emin değilim.
Zamanında PSU yanmıştı ama ben USB girişlerinin ondan önce de çalışmadığını hatırlıyorum yani onunla alakası olduğunu düşünmüyorum
anakart MSI b550 gaming plus
Bilgisayarın saati geri kalıyor
Başlıkta belirttiğim sorunu yaşıyorum, sorunun bios pilinden kaynaklı olduğunu okudum birkaç yerde fakat ben anakartı daha 1 ay önce satın aldım ve anakart ile birlikte tüm sistemi güncelledim.
Ama gel gör ki bilgisayarımın saati durmadan geri kalıyor, online oyunlara giremiyorum disconnect yiyorum. Sorunun bios pili ile alakası olabilir mi ? Bu kadar yeni bir anakartın bios pili hemen tükenebilir mi ?
Anakart: MSI MPG B550 Gaming Plus
Tarih ve saati eşitledim, saat dilimini otomatik yaptım. Kısaca saat ayarlarında yapabileceğim her ayarı yaptım ama nafile.
Kasa alacağım öneriniz varsa buyurun
Herkese iyi akşamlar.
Eski kasamın usb girişleri çalışmamaya başladı ve soğutma açısından da yetersiz geldiği için yeni bir kasa sipariş edeceğim.
Kasalardan pek anlamıyorum, şuanki kasam https://www.hepsiburada.com/dark-sentinel-3x-kirmizi-led-fan-usb3-0-full-akrilik-yan-panelli-mid-tower-siyah-oyuncu-kasasi-dkchsentinel-pm-HB0000054RKS
Yeni alacağım kasaya eski kasamdan kalan fanları da takmak istiyorum, yani bol fan yuvası olmalı.
Kısaca geniş, sessiz, şık ve hava akışı güzel bir kasa istiyorum, bütçem 800-1000TL civarında. Bu kriterlere uygun öneriniz varsa lütfen benimle paylaşın.
5600X için soğutucu önerisi
Günaydın forum ahalisi.
5600x almayı düşünüyorum fakat malum stok sorunları var.
Şimdiden soğutucusunu hazırda bekletmek istiyorum, ansızın stok yakalayıp alırsam hemen kullanabileyim diye.
Birkaç arkadaş Arctic freezer 34 eSports Duo satın aldılar ve genel olarak memnunlar.
Şimdi fiyat araştırması yaptığımda Bossbilisimde 390 TL, tekobiyotikte 490 TL.
Bossbilisime güvenebilir miyim bilmiyorum, son zamanlarda hiç alışveriş yapmadım ve araştırdığım kadarıyla alışveriş yapmış olan insanlar memnun değiller.
Teknobiyotik fiyatlarını ele alırsak, bu soğutucuya 500 TL vermek mantıklı mı ? 400-600 TL civarına başka öneriniz var mıdır ?
TURKNET INTERNET KESINTISI (SABAHA VİZE VAR)
Dün geceden beri, modemdeki tüm ışıkların sorunsuz olmasına rağmen internete baglanamiyoruz! Yarın ilk vize sınavından sorumluyum, sesimi bir şekilde duyurmak istiyorum acilen çözülmesi lazım bu sorunun. Destek kaydına sabahtan beri bakmıyorlar. Arkadaş, sene olmuş 2020 ve hala kesintisiz internet kullanamıyoruz!!! Son bir ayda sürekli kesilip duruyordu ama 1-2 saate geliyordu. Bu seferki 20 saattir gelmedi ve gelmeyecek gibi gözüküyor.
Herkese selam. MSI MPG B550 GAMING Plus anakart satın almıştım dün elime ulaştı ve kasaya taktım. Tüm kabloları anakart kitapçığına bakarak olması gereken yerlere taktığımı düşünüyorum ama bir sorun var, anakarrttaki USB girişlerinden sadece 3 tanesi çalışıyor ve kasanın önündeki USB girişlerinin de hiçbiri çalışmıyor. Sorun ne olabilir yardımlarınızı bekliyorum ne yapsam çözemedim.
MSI MAG B550M Mortar
MSI MPG B550 Gaming Plus
MSI B550M PRO-VDH
MSI B550-A PRO
Bu 3 üründen birini almayı düşünüyorum, sizce hangisini almalıyım ?
Çok detaylı bir kullanıcı değilim, beni uzun süre götürsün ve yazılım kullanımı kolay olsun istiyorum tek şartlarım bunlar
hangi ryzen 5 3600'ü almalıyım
Forumda araştırdığım kadarıyla üretim tarihi hız aşırtma performansına çok etki ediyormuş, birkaç satıcıya sordum ve aşağıdaki ürünleri sattıklarını söylediler.
bf2031PSG
bf2033PGS
bf2034PGS
bf2035PGS
bf2023
bunlardan herhangi birini kullanan varsa yorumlarını bekliyorum, 3070 ile kullanacağım için hız aşırtma uygulayacağım.
Öncelikle selamlar.
Bugün bilgisayara yeni CPU taktım, öncesinde bios güncelleyip tüm kontrolleri sağladım ve anakartın sitesinden CPU desteğini de kontrol ettim. Kağıt üzerinde hiçbir sorun olmamasına rağmen bilgisayara görüntü bazen çok geç geliyor, bazen ise hiç gelmiyor.
Eski işlemcimi taktığımda hiçbir sorun yaşamıyorum.
Eski işlemcim ryzen 5 2600
Anakartım ASRock ab350m
Biosun en güncel sürümü kurulu
600 watt fsp güç kaynağı kullanıyorum
Lütfen bana yardımcı olun. Sorun neyden kaynaklanıyor olabilir, ne yapabilirim ?
Şunu da söyleyeyim, görüntü geldiği zaman cinebench ile yaptığım testlerde oldukça iyi skorlar aldım, yani performans sorunu yok .
saglamparca.com'dan 2000TL'ye 3700x işlemci ?
Saglamparca.com güvenilir mi ? Daha önce alışveriş yapmış birisi varsa yorumlarda tecrübelerini aktarsın lütfen
Son Giriş: 6 ay önce
Son Mesaj Zamanı: geçen yıl
Gerçek Toplam Mesaj Sayısı: 209
İkinci El Bölümü Mesajları: 64
Konularının görüntülenme sayısı: 11.360 (Bu ay: 75)
Toplam aldığı artı oy sayısı: 75 (Bu hafta: 0)
En çok mesaj yazdığı forum bölümü: Donanım / Hardware