Arkadaşlar size bir konu hakkında danışmak istedim. Şu anda Kocaeli Makine Mühendisliğinden iyi bir ortalamayla mezun olacağım gibi gözüküyor. sapienza university of rome ' dan enerji ve otomotiv mühendisliğinde y.lisans kabulüm de var. Fakat aklımı çelen bir unsur var. Bende liseden beri Bilkent'te işletme okumak içimde ukde kaldı. İşletme okuyup yurt dışında ekonomi yüksek lisans yapıp mühendislik firmalarında çalışmak istiyorum. Böyle bir planlamam var. Maddi durum olarak beni zorlamayacağı için Bilkenti kazanmam zor olmayacak. Zaman olarak da şu an mezun olayım işe gireyim gibi bir derdim yok. Siz olsaydınız ne yapardınız? İtalya da y.lisans yapıp iş hayatına girer miydiniz yoksa hayaliniz olan bölümü okuyup kariyerinizi iki noktada farklı bir biçimde mi şekillendirirdiniz?
NOT: IELTS 7 yani hazırlığı atlayacağım Bilkent'te.
NOT 2 : Avrupa vatandaşıyım.(niye yazdım bilmiyorum ama belki bir öneride bulunur bilsin anlamında)
Ayrıca şunu bilmeniz de yarar var. Kocaeli Üniversitesinde okuduğum bölümden memnunum. Hocaları gayet kaliteli. Fakat sadece eğitime boğulduğumu hissediyorum. Sosyal olarak pek bir imkan yok. O yüzden çok yaşlanmadan da 2.bölümü çok da zorlanmadan okumak istiyorum. Bu kafada olduğumu bilmenizi istedim.
İyi, kötü her türlü cevaba saygılıyım sadece görüşünüzü belirtin benim için her görüş değerlidir. İyi geceler dilerim.
AYT KAYNAKLARI (MF)
|
KİTAP ÖNERİLERİ GEREKLİ
|
|
|
|
80K SIRALAMA NE OLACAK ŞİMDİ ?
|
|
Kocaeli makine müh.
|
|
Son Giriş: 3 yıl önce
Son Mesaj Zamanı: 3 yıl
Gerçek Toplam Mesaj Sayısı: 167
İkinci El Bölümü Mesajları: 0
Konularının görüntülenme sayısı: 3.146 (Bu ay: 40)
Toplam aldığı artı oy sayısı: 8 (Bu hafta: 0)
En çok mesaj yazdığı forum bölümü: Eğitim ve Sınavlar Genel Sohbet